De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en daarom vindt er een debat plaats in het gemeentehuis.
De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en daarom vindt er een debat plaats in het gemeentehuis. Foto: Pixabay

Lijsttrekkers debatteren onder leiding van Maartje van Weegen

Politiek

HUIZEN - De gemeente organiseert dinsdagavond 13 maart om 20.00 uur een lijsttrekkersdebat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, die op 21 maart plaatsvinden.

De presentatie van het debat is in handen van Maartje van Weegen. Het wordt een debat over de toekomst van Huizen aan de hand van actuele Huizer onderwerpen.

Onderwerpen
Maartje van Weegen zorgt er als presentator voor dat het een spannende en informatieve avond wordt. De onderwerpen waarover gesproken wordt, komen onder andere naar voren in de diverse verkiezingsprogramma's van de politieke partijen en in de StemWijzer van de gemeente Huizen.

Tijdens het debat zal Van Weegen de lijsttrekkers de gelegenheid geven om hun standpunten over deze onderwerpen duidelijk te maken. "Juist de tegenstellingen zullen hierbij goed naar voren komen."

Zondagsluiting
De gemeente houdt nog even geheim wat de stellingen zijn, maar verklapt wel alvast dat in ieder geval de zondagsluiting van winkels aan de orde komt.

"Het doel van het debat is om iedereen de beleidsdoelstellingen en standpunten duidelijk te maken van de verschillende partijen. Wellicht weten inwoners al welke partij hun stem krijgt, maar misschien nog niet."

Meeluisteren
"In elk geval kunnen zij de vertegenwoordigers van de Huizer politiek die avond live in actie zien", aldus de gemeente. Inwoners die niet in de gelegenheid zijn om live te komen luisteren, kunnen meeluisteren via internet op de site gemeenteraadhuizen.nl.

Uit de krant