Het vertrek gisteren naar Limburg.
Het vertrek gisteren naar Limburg. Foto: Casper Bunschoten
video

Huizer reddingsbrigade ook naar overstromingsgebied

112

HUIZEN - Ook de boot van de reddingsbrigade uit Huizen is gisteren afgereisd naar het overstromingsgebied in Limburg. De brigade maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot (NRV) die verzocht is om met spoed bijstand te verlenen in de met grote wateroverlast kampende gebieden.

De Huizer Reddingsbrigade maakt deel uit van de 26 NRV-eenheden van peloton 1, waarvan de veiligheidsregio’s Groningen, Friesland, Flevoland en Gooi en Vechtstreek deel uitmaken.

Maastricht
Zij verzamelden gisteren in IJsselstein om daarna gezamenlijk naar Maastricht te vertrekken. Daar stonden ze paraat om vannacht te worden ingezet waar ze het hardst nodig waren.

Ook brandweer Gooi en Vechtstreek ging gisteren met een samengesteld peloton, bestaande uit 4 tankautospuiten, die kant op. Het betrof de tankautospuiten van brandweer Huizen, Bussum, Ens en Rutten. Inmiddels is iedereen weer op weg naar huis, laat brandweer Gooi en Vechtstreek weten. De hulp is niet langer meer nodig.

Nationale Reddingsvloot
De Nationale Reddingsvloot bestaat uit 88 eenheden (vaartuigen), vier van alle 22 betrokken veiligheidsregio’s. Voor zestien van deze veiligheidsregio’s geldt dat zij lokale reddingsbrigades hebben gevraagd om voor hen vaartuigen te leveren.

Zes veiligheidsregio’s laten hun reddingsgroep bestaan uit eenheden van de brandweer. De veiligheidsregio’s die samenwerken met lokale reddingsbrigades sluiten hiervoor overeenkomsten af met Reddingsbrigade Nederland.

Kerntaken
De Nationale Reddingsvloot (NRV) bereidt zich voor op dit soort situaties. “Het verkennen van ondergelopen gebieden. Het redden en evacueren van mens en dier bij stromend water en in ondiep water. Het leveren van logistieke bijstand aan hulpverleningspartners. Dit zijn de kerntaken waarvoor we als NRV staan. Allemaal gericht op ondersteuning en in opdracht van de veiligheidsregio’s.’’



Uit de krant