Hidde Teppema op 'zijn' bankje op de Nieuwe Bussumerheide.
Hidde Teppema op 'zijn' bankje op de Nieuwe Bussumerheide. Foto: Kristin

‘Eigen bankje’ voor Hidde Teppema op Nieuwe Bussumerheide

Natuur en Milieu

HUIZEN - Hidde Teppema van de Natuurwerkgroep Huizen van het Goois Natuurreservaat (GNR) heeft sinds kort zijn eigen bankje op zijn geliefde Nieuwe Bussumerheide. Hier komt hij vaak en met plezier met zijn vrouw om hun hond uit te laten.

“Ter gelegenheid van de feestelijke uitreiking van zijn verkregen koninklijke onderscheiding, konden hun gasten een bijdrage doneren om de kosten van dit bankje te dekken. Nou, dat is ruim mogelijk gebleken”, vertelt Wim Schras, woordvoerder van de natuurgroep.

Plek aanwijzen
“Hidde mocht de plek aanwijzen en koos als geroutineerd vrijwilliger van de Natuurwerkgroep Huizen van het Goois Natuurreservaat vanzelfsprekend een prachtige plek. Samen met zijn ploeggenoten was hij er getuige van hoe de medewerkers van GNR hun klus professioneel klaarden.”

Het bankje is van hout uit eigen bossen, kreeg stempels er op, werd vakkundig gemonteerd en staat op een betonnen plaat als verankering. “Een geweldige GNR-productie. Het bijzondere is dat de vrijwilligers deze heide ook onderhouden, ontdoen van ongewenste opslag en teveel aan bremstruiken.”

Troon
“Een nadeel en beduidend risico is, dat hij nu vaak zittend op zijn troon het door zijn collega’s geleverde werk zal beoordelen en veelvuldig van positief corrigerend commentaar zal voorzien. Maar zelfs dat is hem gegund”, zegt Wim Schras met een grote knipoog. “Dat maar veel bezoekers er gebruik van mogen maken.”


Bijschrift - 

Foto:

Uit de krant