In voorgaande jaren werd de sportmaand groots geopend tijdens de Huizerdag.
In voorgaande jaren werd de sportmaand groots geopend tijdens de Huizerdag. Foto: Carin van den Berg

Start Huizer Sportmaand met Olympische Parade

Sport

HUIZEN - De September Sportmaand in Huizen is begonnen. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden, en met de ‘multisportkaart’ kunnen Huizers favoriete sport(en) vrijblijvend uitproberen.

“De bedoeling is zoveel mogelijk mensen aan het sporten te krijgen,” legt Leo van Sunder uit. “Alle sportverenigingen in Huizen doen daaraan mee.” Tijdens de Sportmaand kunnen verenigingen hun sport promoten, leden en nieuwe vrijwilligers werven, maar ook degenen die zijn gestopt weer verwelkomen in de vereniging. 

Er is dit jaar geen grootste opening tijdens de Huizerdag op Plein 2000, maar wel een ode aan sport, namelijk een heuse Olympische parade. “Alle sportverenigingen, die aangesloten zijn bij het Sport Platform Huizen, doen mee. Maar ook overige sportaanbieders en organisaties die met sport en bewegen te maken hebben zijn welkom! Iedereen is welkom, diversiteit en inclusief sporten staan centraal,” aldus de organisatie.

De Olympische Parade vindt plaats op zaterdag 18 september van 10.00 tot 11.00 uur. Vanwege de geldende coronamaatregelen kan er niet veel publiek bij aanwezig zijn, daarom wordt de parade uitgezonden via een livestream. Deze is vanuit huis te volgen. Daarnaast worden er filmopnames gemaakt die worden gedeeld. 


Met de Multisportkaart kunnen in september vrijblijvend proeflessen gevolgd worden.

Uit de krant