De jubilerende Ramblers zijn eenmalig te zien en te horen in Singer Laren.
De jubilerende Ramblers zijn eenmalig te zien en te horen in Singer Laren. Foto: Foto Ronald Speijer

Stichting Kunst en Cultuur Huizen wijkt uit naar Laren voor eenmalig jubileumconcert Ramblers

Cultureel

HUIZEN - De Stichting Kunst en Cultuur Huizen organiseert een eenmalig jubileumconcert van The Ramblers, in het kader van het boek 'Maarrr, wij komen terug' dat zij eerder uitgaf. Hiervoor wijkt zij uit naar Singer Laren.

Het orkest The Ramblers heeft 18 maanden wegens de coronarestricties geen theaters gezien. "Eindelijk kunnen we melden 'Maarrr, wij komen terug'..  op zondagmiddag 21 november om 14.00 uur in de concert-theaterzaal van Singer Laren", aldus het orkest.

Postume uitgave
'Maarrr...wij komen terug' is ook de titel van de postume uitgave, inmiddels 2de druk juli 2021, van het manuscript dat orkestleider Theo Uden Masman in de hongerwinter '44/'45 schreef over de The Ramblers en zijn muzikale loopbaan uit de periode van 1922 tot 10 mei 1940.

Het luxe en rijk geïllustreerde boek is gerealiseerd en uitgegeven door Stichting Kunst & Cultuur Huizen. De stichting kent geen ander orkest waarover zoveel in boeken en tijdschriften is geschreven dan over The Ramblers en vond dat zijn herontdekte manuscript integraal moest worden uitgegeven.

95 jaar Ramblers
Het voormalige VARA radio-dansorkest The Ramblers bestaat dit jaar 95 jaar en dat wil de Stichting Kunst en Cultuur Huizen feestelijk vieren met een eenmalig concert op zondagmiddag 21 november om 14.00 uur. Joke Bruijs en Jurjen Donkers zijn de vocale solisten.

Leider Cees Kranenburg presenteert zijn beroemde orkest dit jaar maar één keer voor publiek. De oorspronkelijk geplande jubileumtour is namelijk op verzoek van de theaters verplaatst naar het seizoen 2022-2023, omdat de wegens corona afgelaste voorstellingen zowel van vorig jaar als van dit jaar eerst moeten worden ingehaald. Daarnaast moeten ook nieuwe producties een plekje in de programmering krijgen.

Prins Bernhard Cultuurfonds
Maar zoals te begrijpen is wilden The Ramblers hun jubileumjaar niet in oorverdovende stilte voorbij laten gaan. Met behulp van de Stichting Kunst en Cultuur Huizen en financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, alsmede van de cultuurminnende Larense makelaar Hagedoorn kan dit eenmalige concert toch in 2021 plaatsvinden.

Kaarten zijn te bestellen via de website van Singer Laren en aan de museumkassa. De toegangsprijs is € 28,50.

Uit de krant