De nieuwe locatie van de Meentamorfose.
De nieuwe locatie van de Meentamorfose.

Opening nieuwe wijkcentrum met buurtevenement 1276

HUIZEN - Het nieuwe wijkcentrum Meentamorfose aan de Landweg 5 wordt zaterdag om 11.30 uur officieel geopend door wethouder Janny Bakker en Ad Otjes, regiomanager bij Versa Welzijn.
De opening is onderdeel van het tweejaarlijkse buurtevenement Het Palet, georganiseerd door Buurtpanel 1276. Dit panel heeft ook zijn vaste plaats in het wijkcentrum. Ook de Egelbescherming en Eekhoornopvang, die nu nog in Naarden zitten, zullen een plekje krijgen in het wijkcentrum. Zij komen echter pas later en de officiƫle opening hiervan vindt plaats op 19 september. Tijdens de opening van het wijkcentrum zijn ze wel met een kraam aanwezig om alvast wat meer informatie te geven.

Kramenmarkt
Centraal tijdens het buurtevenement staat opnieuw de kramenmarkt, waar bewoners, bedrijven en organisaties zich kunnen presenteren. "Het is verbazend hoeveel er in een wijk gebeurt", zegt Joan van Haaften, voorzitter van het Buurtpanel 1276 en als zodanig ook verantwoordelijk voor de organisatie van wijkevenement Het Palet. "De ene buur blijkt een bedrijfje te hebben op internet, de ander heeft een hobby waar je zelfs nog nooit van gehoord hebt en bij de verenigingen en instellingen vind je fantastische staaltjes van deskundigheid en vakmanschap." Ook aan de kinderen is gedacht. Zo is er vanaf 19.00 uur een kinderdisco voor kinderen vanaf 9 jaar. Opvallend nieuw onderdeel is de buurtbarbecue die om 17.00 uur start. Het evenement duurt tot 21.00 uur. Een uitgebreid programma is terug te vinden op de website www.1276.nl of de Facebookpagina van het wijkpanel.