Deze foto sierde de eerste voorpagina. Ferry Volmer, die koningin Máxima een bloemetje geeft, vertelde zijn verhaal een editie later.
Deze foto sierde de eerste voorpagina. Ferry Volmer, die koningin Máxima een bloemetje geeft, vertelde zijn verhaal een editie later. Foto's: Bob Awick

'Goed dat jullie er zijn en van harte gefeliciteerd!'

HUIZEN - Het HuizerNieuws bestaat 1 jaar. Op woensdag 21 mei 2014 verscheen het eerste nummer. We vielen meteen met onze neus in de boter, want we hadden koningin Máxima op de voorpagina.

Fotograaf van het eerste uur Bob Awick weet dat nog goed: "Ik belde met de hoofdredacteur en vertelde hem dat Máxima kwam en of dat niet een leuke eerste foto zou zijn. Die wilde dat meteen hebben."

Een nieuwe krant starten in deze tijd is een spannende onderneming. Met de redactie en onze verkoopafdeling, want we leven van de advertenties, werken we er hard aan om dé krant van Huizen te zijn. Naast het laatste nieuws kiezen we vooral voor de achtergronden en de langere artikelen waarin Huizers hun interessante verhalen kunnen vertellen.

Een kroon op ons werk zijn de reacties op ons werk. Zo laat Gert-Jan de Lange, een van de voorzitters van het Hart van Huizen, weten dat hij de krant na 1 jaar al heel volwassen vindt. "Het ziet er professioneel uit en de acceptatiegraad in Huizen is ook hoog en dat binnen een jaar. Jullie kracht is dat jullie je echt op het Huizer nieuws concentreren en dat gecombineerd met een goede kwaliteit van het drukwerk."

Gert Jan Schaap, secretaris van de Stichting Huizer Botters, is het met De Lange eens dat het goed is dat de krant zich op het nieuws in Huizen concentreert. "Jullie zijn bovendien heel actueel en brengen afwisselend nieuws. Goed dat jullie er zijn en van harte gefeliciteerd!"

Het eindejaarsinterview met de burgemeesters van Eemnes, Blaricum, Huizen en Laren was een geslaagd experiment.
Met een serie artikelen volgen we de veranderingen in de zorg.
Journalistiek een uitdaging: jihadisme in Huizen.