Een deel van de werkgroep die verantwoordelijk is voor de feestelijkheden rond het jubileum.
Een deel van de werkgroep die verantwoordelijk is voor de feestelijkheden rond het jubileum. Foto: Matt Meuser

Slotfeest 40 jaar Bijvanck hoogtepunt festiviteiten

BLARICUM/HUIZEN - De Bijvanck, de wijk die ruw doorsneden is door de gemeentegrens tussen Blaricum en Huizen, viert al een tijdje feest om het 40-jarig bestaan te vieren. Zondag 31 mei is er een groot slotfeest van 14.00 tot 19.00 uur in wijkcentrum De Malbak om het jubileumjaar feestelijk uit te luiden.

Tijdens het slotfeest zondag zijn er diverse optredens. Ook zullen de leerlingen van groep 8 van de Bijvanckscholen een mozaïek overhandigen dat zij ter gelegenheid van het jubileum hebben gemaakt. "We zijn nog op zoek naar een mooie plek om dat op te hangen, zodat het een blijvende herinnering is. In eerste instantie zal dat De Malbak zijn. Ook komt de Grenspaal weer terug", zegt voorzittter van de werkgroep Willy Meijer. "Dit feest wordt een hoogtepunt. Alles wat we eigenlijk hebben georganiseerd is een hoogtepunt geweest. We hadden op de nieuwjaarsreceptie meer dan honderd mensen op bezoek. De lezing van Frans Ruijter trok rond de 80 mensen. Dat kon er net in. Ook de high tea was overvol en de speurtocht was ook gezellig." Ze geeft aan dat het succes voor de leden van de werkgroep een mooi resultaat is. "We zijn hier al vanaf eind augustus vorig jaar mee bezig en zijn regelmatig bij elkaar geweest om alles te organiseren."

Jubileumtijdschrift
"Er komt nog een jubileumtijdschrift. Het eerste exemplaar wordt zondag aangeboden aan de burgemeester van Blaricum. Het is nog niet helemaal klaar, want we willen ook nog foto's van het eindfeest in het tijdschrift meenemen." De bewoners van het Blaricumse deel van de Bijvanck krijgen als alles volgens plan verloopt in juni een exemplaar in de bus. "Het is gesubsidieerd door de gemeente Blaricum, vandaar", legt Willy uit. "Dat wil niet zeggen dat de Huizer bewoners geen deel uitmaken van dit jubileum. Ze zitten in de werkgroep en zijn ook bij alle activiteiten van harte welkom geweest en aanstaande zondag ook." Ze legt uit dat het feest een initiatief geweest is van de gemeente Blaricum. De gemeente Huizen is eigenlijk niet betrokken bij de feestelijkheden. "Dat is misschien iets voor het 45-jarig of 50-jarig jubileum. We hebben dit nu min of meer op stel en sprong georganiseerd. De wijk heeft ook een ander belang voor de gemeente Blaricum. Hier wonen zo'n 4.000 inwoners en dat is bijna de helft van de gemeente Blaricum. Er wonen veel minder mensen uit Huizen en die gemeente is ook groter." Ze benadrukt dat iedereen welkom is op het feest. Niet alleen uit de Bijvanck. "Ook mensen uit Blaricum dorp of uit andere wijken in Huizen."
Kijk voor meer informatie over het slotfeest op www.debijvanck.nl.