De BuitenlevenFair wordt op 30 en 31 mei gehouden bij de Blommenhoeve in Eemnes.
De BuitenlevenFair wordt op 30 en 31 mei gehouden bij de Blommenhoeve in Eemnes.

donderdag 28 mei

Glas-In-Lood

Tijdens de workshop Glas-In-Lood leren aanwezigen zelf glassnijden, glas in lood zetten en solderen. Er wordt gewerkt aan een windlicht of paneel. 10.00 tot 16.30 uur. € 75,-. www.kittyglasinlood.nl.

Pep talk

Pep Talk biedt een podium aan inspirerende specialisten met verschillende expertises. Het thema van deze bijeenkomst is 'Mijn Partner, Mijn Kids en Mijn Drukke Leven'. Aanmelden via www.peptalkproductions.nl. Locatie: Brinkhuis, Brink 29 in Laren. De Pep Talk begint om 19.30 uur en kost € 19,-.

Muziek op de Meent

Het Witmer Trio voorziet bezoekers van het Grand Café restaurant van een repertoire van salsa en samba, gestoken in een jasje van jazzmuziek. 19.30 uur. € 5,-.

28 mei tot 14 juni

'The 39 Steps'

In het Plankenierstheater in Huizen kunnen toneel- en filmliefhebbers de bewerking van de komische thriller 'The 39 Steps' zien. Tijden en data van de voorstelling zijn te vinden op www.plankeniers.nl, daar kan ook gereserveerd worden. Het Plankenierstheater ligt aan de Flevolaan 39 in Huizen.

vrijdag 29 mei

Mamacafé

(Aanstaande) ouders en ouders met een baby en hun peuterbroertjes en -zusjes tot vier jaar zijn welkom in wijkcentrum 't Holleblok. Zij kunnen hier gebruikmaken van de geef-en-neemtafel, met veel kinderkleding en speelgoed. 10.00 tot 11.30 uur.

Spelmiddag

Speel-o-theek 't Gooi en De Kamperfoelieschool Huizen houden een spelmiddag voor kinderen tussen de twee en zes jaar. Tijd: 13.00 tot 15.30 uur. De Kamperfoelieschool, Delta 37-39 Huizen.

Pianoconcert

Pianiste Sharon Niessen speelt stukken van Beethoven en Rachmaninov in het sfeervolle theater aan de Brink. Niessen treedt solo op en speelt daarnaast ook in kamermuziekensembles. Entree: volwassenen € 15,- , studenten € 10,- en tot 18 jaar gratis. 20.15 uur. Reserveren via: 035-7513991.

29 mei en 30 mei

Buitenleven Fair

Als onderdeel van de Buitenleven Fair van de Blommenhoeve staan rondom de 300 jaar oude monumentale boerderij op de Meentweg 37 in Eemnes ruim 80 kramen opgesteld met een breed assortiment aan producten. Ook zijn de kramen van de maandelijkse BOERenMARKT terug te vinden met biologisch eten, bieren, wijnen en meer. Kinderen kunnen op het springkussen, schminken en pony rijden. 29 mei: 13.00 tot 20.00 uur. 30 mei: 10.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang tot twaalf jaar. Er is geen pinautomaat aanwezig.

29 mei tot 7 juni

Familievoorstelling
Deo et Arti

Deo et Arti speelt 'De Storm', een nog nooit eerder vertoonde bewerking van William Shakespeare. 'De Storm' is een familievoorstelling in de vorm van een stripverhaal. De voorstellingen zijn op 29, 30 en 31 mei en 5, 6 en 7 juni in Theater de Hasselbak, Hasselaarlaan 1d te Eemnes. 29 mei en 5 juni: 19.30 uur. 30, 31 mei en 6, 7 juni: 14.00 uur. Reserveren: 06-438 66 771. € 6,-.

zaterdag 30 mei

Kringloopwinkel
Servitas

Op zoek naar goedkope spullen zoals meubels, kleding, boeken, cd's en huishoudelijke artikelen? Kom dan tussen 10.00 en 14.00 uur naar de kringloopwinkel van Stichting Servitas aan de Poolvos 2. De opbrengst van de winkel komt ten goede aan ouderen en sociaal zwakkeren in de samenleving. Servitas kan ook spullen bij u ophalen, bel dan naar 035-5262931.

Open dag MCC

De Drum- & Showband MCC houdt van 13.00 tot 16.00 uur een open dag in het Muziekcentrum Schering en Inslag in Laren. Drum- & Showband MCC is een bruisende vereniging; hun repertoire bestaat uit populaire en herkenbare muziek in een mix voor jong en oud. Tijdens de open dag wordt in de diverse muzieklokalen lesgegeven aan blazers en tamboers. De A-band gaat werken aan de nieuwe taptoeshow. Zowel het instuderen van de muziek als de show staat op het programma. www.mcclaren.nl.

Expositie Historische
Kring Blaricum

De expositie van de Historische Kring Blaricum 'Bezetting en Bevrijding Blaricum' is nog op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur te zien en op donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. Brinklaan 4/a.

Show Studio Dansu

Studio Dansu uit Huizen voert twee keer de spectaculaire dansvoorstelling 'Step Up' uit. In deze non-stopdansshow met wel 200 dansers uit alle leeftijdscategorieën van Studio Dansu, komen vele dansstijlen voorbij: van klassiek ballet, breakdance en moderne dans tot hiphop. En dat alles speelt zich af in een bijzondere schoenenwinkel. De voorstellingen worden gegeven in theater Gooiland in Hilversum. Aanvang 14.00 en 19.00 uur, entree 15 euro. Kaartverkoop op www.gooilandtheater.nl.

Kinderdisco

Kinderen tot dertien jaar zijn welkom voor een dansje bij de kinderdisco van Dance-Point. Tussen 14.30 en 15.30 uur wordt vooral muziek gedraaid gericht op kinderen tot zes jaar. Daarna kunnen de oudere kinderen losgaan op discomuziek. Voor hen wordt ook een workshop gegeven. De middag eindigt om 16.30 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

Bingo

De bingoballen gaan weer rollen bij de Gooikikkers tijdens hun bingo in het Kwaakhuis, Trekkerweg 3 in Huizen. De zaal gaat open om 20.00 uur, het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Opera
'The Fairy Queen'

Een uitgeblust huwelijk, overspel, seks, verliefdheid, melancholie en uiteindelijk uitzinnige vreugde: dat zijn de ingrediënten van de opera 'The Fairy Queen' van Henry Purcell (1659 – 1695). De oorspronkelijke opera is bewerkt tot een concert van bijna twee uur. Dit concert, dat wordt gegeven door Stadskoor Eemnes, is te zien in Het Dikke Torentje, Wakkerendijk 49 in Eemnes. 20.15 uur. Kaarten: € 15,-, te bestellen op www.stadskooreemnes.nl.

Danscafé

Een avondje uit met vrienden, buren of collega's kan worden doorgebracht in het danscafé bij Dance-Point in Huizen. Van 20.30 tot 24.00 uur is iedereen welkom voor een dansje en gezelligheid. Ook voor niet-dansers staan de deuren open. Entree is gratis. Havenstraat 305d.

30 mei en 31 mei

Atelier en Open Huis
Jettie Roseboom

Kunstenares Jettie Roseboom is 25 jaar actief in de kunstwereld en viert dit met een Open Huis bij haar Atelier. Naast schilderen maakt Jettie bronzen beelden, haar werk is te zien tijdens de open dagen. Ook geeft zij geregeld workshops, waar deze dagen speciale kortingen voor gelden. 30 mei: 10.30 tot 17.00 uur. 31 mei: 13.00 tot 17.00 uur. Frans Halslaan 4 in Huizen.

30 mei tot 10 juni

Asperges in de Akker

De stijlvol aangeklede tent langs het aspergeveld in Blaricum is gedurende twee weken het middelpunt van verschillende culinaire gelegenheden. Geniet bijvoorbeeld van een klassiek dinerconcert of dineer voor het goede doel met familie en vrienden. De programmering, prijzen en reserveringen zijn te vinden op www.hetaspergediner.nl.

zondag 31 mei

Eindfeest
Bijvanck 40 jaar

Het eindfeest van Bijvanck wordt gehouden van 14.00 tot 19.00 uur. Het definitieve programma is te zien op www.debijvanck.nl.

Goois
Openluchttheater

Zij die spelen tijdens het Goois openluchttheater voegen een stukje cultuur toe, zonder dat dat afbreuk doet aan diezelfde natuur. De bomen, de vogels en de andere dieren vormen het natuurlijke decor voor de muziek en de kindervoorstellingen. De dag begint met klassieke muziek, gebracht op een moderne manier: Klein Verona. Om 12.00 uur wordt een koffieconcert gehouden met Muziekvereniging het Gooi uit Bussum. De entree voor deze voorstelling is gratis. Om 15.00 uur kan de kinderopera 'Oren op Steeltjes' worden bewonderd. Hiervoor wordt een bijdrage van € 6,- gevraagd. www.gooisopenluchttheater.nl.

maandag 1 juni

Culturele middag
over Blaricum

In het kader van de culturele middag in het Brinkhuis in Laren voor senioren en 55-plussers houdt de uit Blaricum afkomstige Frans Ruijter een presentatie over het verleden en heden van Blaricum. De presentatie begint om 14.00 uur en kost € 5,-. Reserveren: jhospers@versawelzijn.nl.

Workshop Oervoeding

Natuurlijk Annemarie geeft een vervolgworkshop Oervoeding en geeft hier veel inspiratie en informatie om thuis zelf praktisch aan de slag te gaan. € 7,50. Locatie: Atelier Simone Stawicki, Eemlandweg 7 in Huizen. www.natuurlijkannemarie.nl.

dinsdag 2 juni

Informatieavond
Hoofdpijn & Migraine

Op de informatieavond van NVVHP worden vragen over hoofdpijn en migraine en de rol van de apotheek hierbij beantwoord. Het programma duurt van 19.00 tot 21.30 uur. O.a. coördinator patiëntenvoorlichting Lucille Pijnenborg, neuroloog Paul Bouma en hoofdpijnverpleegkundige Wanda de Groot zijn aanwezig. Locatie: De Gehoorzaal van Tergooi Blaricum. Aanmelden: communicatie@tergooi.nl.

Kinderopera Oren op Steeltjes is zondag in het openluchttheater te zien.