Tijdens het zomerfeest in de Schaapskooi in Blaricum worden schapen traditioneel geknipt.
Tijdens het zomerfeest in de Schaapskooi in Blaricum worden schapen traditioneel geknipt. Foto: Bart Siebelink

donderdag 4 juni

Yoga & Run

Ervaar hoe je middels yoga met meer ontspanning, focus en energie kunt hardlopen. In een groep van acht personen wordt gewerkt aan stabiliteit, flexibiliteit en krachtopbouw, ook mensen zonder ervaring kunnen meedoen. De cursus bestaat uit vier lessen van elk twee uur en kost € 85,-. Groep I krijgt les van 9.00 tot 11.00 uur op donderdagen, op 4, 11, 18 en 25 juni. Groep II komt bijeen op de zaterdagen, op 5 (van 19.00 tot 21.00 uur), 13, 20 en 27 juni (van 9.00 tot 11.00 uur). Informatie: www.kevala.nl of 06-51381351.

Demonstratie iconen

Ina Snaterse laat zien hoe haar iconenschilderijen tot stand komen tijdens de themaochtend in de bibliotheek in Eemnes, van 10.00 tot 12.00 uur. Ook niet-leden van de bibliotheek zijn welkom, toegang is gratis. Daarnaast is iemand van het Seniorweb aanwezig om te helpen bij vragen over PC, tablet, e-reader of smartphone.

Moeiteloos afvallen

Crispijn Hartzema is schrijver, voeding- en lifestylecoach en oprichter van gezondheidsplatform pranaliving. Hij vertelt in deze lezing hoe iedereen binnen een maand moeiteloos kan afvallen en een stabiele cyclus kan krijgen. Dit doet hij middels zijn boek 'Het Hormoon Geheim'. De lezing vindt plaats in yogacentrum Surya, Logger 8. 19.30 tot 21.30 uur. € 10,-. Opgeven: yogacentrumsurya@outlook.com.

4 juni tot 6 juni

Toneel
De Papegaai

De Papegaai, een amateurtoneelgezelschap uit Laren, speelt 'Toneel Stuk' in het Singer Laren. Toneel Stuk is gebaseerd op het Britse 'A Play That Goes Wrong' en ook in de Nederlandse versie gaat er op een hilarische manier nogal wat mis. 20.15 uur. 4 en 5 juni zijn leden en introducees welkom, 6 juni wordt het stuk gespeeld voor Vrienden van Singer. Kaarten kosten € 22,- en zijn te koop aan de theaterkassa en www.singerlaren.nl.

vrijdag 5 juni

Mamacafé

Te gast bij het mamacafé is Anita Zuin, jeugdverpleegkundige en EHBO-instructeur. Zij gaat het hebben over kinderen en EHBO. Te weinig ouders weten voldoende van de eerste hulp en dingen die komen kijken bij een ongelukje. Het mamacafé is bedoeld voor (aanstaande) ouders en ouders met een baby en/of peuters tot vier jaar. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok.

Jeu-de-boul toernooi

Het seniorenkampioenschap jeu-de-boul in Eemnes wordt georganiseerd door De Hilt. Tegenover De Hilt ligt een veld dat voor dit toernooi beschikbaar is. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.30 uur. Start: 10.00 uur. Deelname is gratis.

Concert Blaricums
Gemengd Koor

Het Blaricums Gemengd Koor geeft een gevarieerd Lente Concert. Op het programma staan liederen van o.a. Mendelssohn, Fauré, Webber, Vivaldi en van Karl Jenkins het eerste deel van 'Stabat Mater - Cantus Lacrimosus'. Locatie: Dorpskerk Blaricum aan de Torenlaan 16. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten: € 10,-. Te verkrijgen in buurthuis de Blaercom, de Blaricumsche boekhandel en in de kerk.

zaterdag 6 juni

Menwedstrijd

Stad en Lande Ruiters Blaricum nodigt iedereen uit voor de jaarlijkse Samengestelde Menwedstrijd. Wedstrijdonderdelen zijn dressuur, vaardigheid en de marathon met zes hindernissen. Dressuur en vaardigheid beginnen om 9.00 uur, de marathon gaat om 10.30 uur van start. Toegang is gratis. 't Harde aan de Meentzoom in Blaricum.

Repair Café

Het Repair Café Laren is weer actief in Zorgcentrum Johanneshove, Eemnesserweg te Laren. Vanaf 10.00 uur kan iedereen met defecte huishoudelijke apparatuur, kleding, tuingereedschappen en kampeerspullen hier terecht voor gratis reparaties. Eventueel te vervangen onderdelen dienen zelf meegenomen te worden. De sessie duurt tot 13.00 uur. Na 12.30 uur geen aanname meer.

Feest Schaapskooi

Het Goois Natuurreservaat luidt de zomer in met een doe-middag bij de Schaapskooi in Blaricum. Er zijn verschillende activiteiten te doen voor kinderen van vier t/m twaalf jaar en hun (groot)ouders. Tijdens het zomerfeest worden de Drentse heideschapen met de schaar van hun dikke vacht ontdaan. De knippers beginnen daar om 10.00 uur mee, iedereen die wil komen kijken is welkom. Vanaf 13.00 starten de activiteiten, voor de durfal is er de mogelijkheid om zelf een schaap te knippen. De toegang voor het zomerfeest is gratis. 13.00 tot 17.00 uur. Oude Naarderweg 3, Blaricum.

Historische fietstocht

De Historische Kring Huizen onderneemt een fietstocht naar sporen uit het verleden in de directe omgeving van Huizen. Restanten van loopgraven en geschutskuilen uit de Eerste Wereldoorlog zijn na 100 jaar nog steeds zichtbaar. De excursie start om 13.30 uur bij de Botterwerf op de Oude Haven en duurt twee uur. Deelname is gratis. Opgeven: info@historischekringhuizen.nl of 035-5260580.

Open Dag
Muziekschool

De Gooische Muziekschool houdt haar Open Dag in Basisschool de Springplank aan de Aristoteleslaan 135 te Huizen. Tussen 14.00 tot 16.00 uur kan iedereen kennismaken met de muziek-, dans- en musicallessen van de muziekschool. Van 14.00 tot 14.45 uur wordt een leerlingenconcert gegeven om bezoekers een impressie van de mogelijkheden en de specifieke eigenschappen van de instrumenten te geven. Van 15.00 tot 15.45 uur kunnen bezoekers tussen de zes en twaalf jaar workshops volgen in verschillende instrumenten, aanmelden via 035-6936596. Instrumenten uitproberen is ook mogelijk tijdens de open inloop van 15.30 tot 16.00 uur; ook tieners en volwassenen zijn dan welkom.

Theater voor Tieners

De theatervoorstelling 'In de ban van de duistere grot' van Tiener Toneel Huizen wordt gespeeld door tieners van twaalf t/m zestien jaar. De voorstelling is een combinatie van toneel en film en gaat over Nikki en Esmee, twee aartsvijanden die meedoen aan 'Heel Holland Got Talent'. Op weg naar de finale gebeurt er iets waardoor de aartsvijanden samen in een levensgevaarlijke situatie belanden. 19.00 tot 21.30 uur. Kindcentrum De Optimist, Koers 43 in Huizen. Entree: € 4,- voor tieners en € 7,- voor volwassenen. Info en reserveringen: 035-6948521.

Harmonieorkest

Muziekvereniging Prinses Irene pakt deze maand extra uit tijdens hun harmonieorkest. Jong Irene gaat op de humoristische toer met theatergroep Cabaret Cats. Samen bieden zij een avondvullend programma met humor, zang en muziek. Nummers van o.a. The Beatles en Elvis Presley worden gespeeld. De zaal gaat open om 19.30 uur, het concert start om 20.00 uur en kost € 7,50. IJsselmeerstraat 5a Huizen. Reserveren: www.prinses-irene.nl.

6 juni tot 13 juni

Open tennistoernooi

HLTC De Kuil is deze week het toneel van tenniswedstrijden op regionaal topniveau. In de categorie 2 t/m 8 wordt de hele week gestreden voor een finaleplek op zondag 14 juni. 13 juni wordt om 15.00 uur een demonstratie rolstoeltennis gegeven, er worden taarten voor het goede doel gebakken en de visueel gehandicapte mannen van The Chairmen At Work zijn aanwezig voor het geven van stoelmassages. Programma en schema's zijn terug te vinden op www.dekuilopen.nl.

zondag 7 juni

Yoga en meditatie

In de bibliotheek van Eemnes wordt van 10.00 tot 11.30 uur een les Anam Cara yoga en meditatie gegeven. Een gratis proefles? Mail naar: nathaliedewit@yahoo.com.

Korenfestival

De Sint Jansbasiliek in Laren is vandaag het centrum van klassieke koormuziek, want de Stichting Koormuziek Laren houdt voor de vijfde keer een festival met koren die gespecialiseerd zijn in klassieke kerkmuziek. Om 10.00 uur is er een feestelijke eucharistieviering en om 14.30 uur volgt een gezamenlijk concert. Het repertoire bestaat o.a. uit gregoriaanse en meerstemmige koorwerken. www.zingeninlaren.nl.

Concert Muziekkring

In de dorpskerk van Blaricum aan de Torenlaan 16 geeft kamerorkest De Muziekkring om 15.00 uur een voorzomerconcert. Op het programma staan werken van Grieg, De Bériot en Beethoven. Het orkest begeleidt de 12-jarige violiste Felicia Bao in 'Scène de Ballet' van De Bériot. Toegang is vrij, collecte na afloop.

maandag 8 juni

Choral Cruises

Choral Cruises houdt in Het Vitus in Blaricum een informatieavond over de exclusieve koorreis met de ms Koningsdam van de Holland America Line. Artistiek leider en dirigent Roy Voogd neemt aanwezigen mee in de muziek van deze eerste Choral Cruise. Reisleider Walter Colijn presenteert het nieuwe vlaggenschip ms Koningsdam. Ontvangst vanaf 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur. Kerklaan 10, Blaricum.

Klankmeditatie

Yvonne Langelaan geeft in samenwerking met Giel Ketting een les klankmeditatie, van 20.30 tot 21.30 uur. De les wordt gegeven in bewustzijnscentrum Bala, Trompstraat 1 Huizen. Opgeven: yvonne@langelaan.org of 06-24389690. € 15,-.

10 juni tot 10 augustus

Zomerinloop
't Vuronger

Wijkcentrum 't Vuronger in Huizen opent elke woensdag tussen 14.00 tot 15.30 uur haar deuren voor senioren. Zin in een praatje? Een spelletje doen? Dat kan hier kosteloos, zonder aanmelding vooraf. Koffie en thee zijn voor een klein bedrag verkrijgbaar. Als vervoer een probleem is, bel dan met Anneke van der Veer, 035-3034688.

De cast van Tiener Toneel Huizen speelt zaterdag een voorstelling.