De hokken boden geen bescherming tegen de vos.
De hokken boden geen bescherming tegen de vos. Foto: Michelle Snel

Vos levert op gezette tijden streken in het oude dorp

HUIZEN - Michelle Snel woont in het oude dorp van Huizen en wil omwonenden met dieren in de tuin waarschuwen voor een loslopende vos. "Al drie weken achtereen komt er een vos in onze tuin roven. Inmiddels zijn er al drie konijnen en een kip vermoord."

Ze vertelt hoe ze drie weken terug van zondag- op maandagnacht rond 4 uur wakker werd van kippengeschreeuw. "We dachten een kat, maar nee, we zagen een vos in het hok. Dat verwacht je niet." Het resultaat was een dood konijn, een dode kip en een gehavende kip die de aanval overleefde.
"We hebben met betongaas een sterk net over het hok gemaakt. Via via kregen we twee nieuwe konijnen. Vorige week zondag- op maandagnacht was het weer raak rond 3 uur. De vos stond op het hok, liep door de tuin, maar we hebben hem verjaagd. Afgelopen zondag op maandag rond 3 uur hoorden we het konijn krijsen. We waren te laat. De vos had een gat door het gaas geknaagd. Beide konijnen waren dood. De kippen worden nu 's nachts opgehokt, maar dit moeten we toch niet willen, midden in het oude dorp!"