Gijs Westland van de 'kaasfamilie' geeft dinsdag een lezing in Huizen over het familiebedrijf.
Gijs Westland van de 'kaasfamilie' geeft dinsdag een lezing in Huizen over het familiebedrijf.

donderdag 25 juni

Muziek op de Meent

Het vrolijke trio 'Me and Mrs Bass' komt naar 't Meenthuis op de Blaricummermeent in Blaricum. Me and Mrs Bass gaat terug in de tijd vanaf de jaren twintig. Op het repertoire staan Golden Oldies, ooit beroemd gemaakt door o.a. Nina Simone, Frank Sinatra, Marilyn Monroe en The Beatles. Gasten van het restaurant kunnen gratis van de muziek genieten, anderen wordt een bijdrage van € 5,- gevraagd. Het concert begint om 19.45 uur.

Lezing over Gooische
Schildersvereniging

In het Brinkhuis in Laren geeft André Schrikker, zoon van de beeldhouwer Kees Schrikker, een lezing over de Gooische Schildersvereniging vanaf de jaren 50 tot 70. Een presentatie met zo'n honderd foto's, vanaf 20.00 uur bij te wonen. Entree: € 10,-. Reserveren: 035-7513991.

vrijdag 26 juni

Mamacafé

Het mamacafé voor aanstaande ouders en ouders met een baby en hun broertje of zusje tot vier jaar heeft vandaag ook een geef-en-neemtafel. Kleertjes voor de allerjongsten en veel speelgoed zijn hier te verkrijgen. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok in Huizen.

Optreden Shine

Jongerenkoor Shine uit Blaricum verzorgt een gezellige avond in Voor Anker, Oranje Nassauplein in Huizen. Het programma bestaat uit het zingen van gospelliederen afgewisseld met muziekstukken gespeeld op piano, klarinet en gitaar. Aanvang 19.00 uur. Toegang € 2,-.

Klassiek concert

Violiste Kozlova en pianiste Radeva spelen het gevarieerde programma 'Love, Fantasy & Blues' in het Theater aan de Brink in Laren. Aanvang: 20.15 uur. Entree: € 15,-, studenten betalen € 10,-. Tot 18 jaar is de toegang gratis. Reserveren: reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

zaterdag 27 juni

Kringloopwinkel
Servitas

Bij de kringloopwinkel van Stichting Servitas in Huizen zijn verschillende artikelen te koop, zoals meubels, kleding en huishoudelijke artikelen. Ook is er een grote sortering boeken, dvd's en cd's voor weggeefprijsjes. De winkel, gelegen aan de Poolvos 2, is open van 10.00 tot 14.00 uur. Spullen inleveren kan ook; als deze moeten worden opgehaald bel dan naar 035-5262931 voor een afspraak. De opbrengst van de kringloopwinkel komt ten goede aan ouderen en sociaal zwakkeren in de samenleving.

Repair Café

Enthousiaste vrijwilligers staan tussen 10.00 en 13.00 uur klaar in wijkcentrum De Draaikom in Huizen. Zij helpen met verschillende reparaties terwijl u kunt genieten van een kop koffie of een bezoek aan de Shopkom in hetzelfde gebouw.

Open Daktuin Dag

Tussen 13.00 en 18.00 uur wordt de Daktuin, een plek boven op het kelderdak van Jongerencentrum Tram van Versa Welzijn Huizen, officieel geopend. Het officiële gedeelte van de opening wordt om 14.00 uur gedaan door de wethouder Jeugd, Marianne Verhage en door Claire Schröder, directeur-bestuurder van Stichting Versa Welzijn. De focus ligt vandaag bij duurzaamheid, tuinieren en elkaar ontmoeten. Om mee te doen aan de activiteiten dient een strippenkaart gekocht te worden, de opbrengst hiervan komt ten goede aan de verdere plannen van de Daktuin. Locatie: Gooierserf 124. www.tramhuizen.nl.

Kindervoorstelling
Deo et Arti

De kindergroep van Deo et Arti speelt de voorstelling 'Een Prinses mag altijd en overal' in theater De Hasselbak in Eemnes. De voorstelling, gespeeld door kinderen van negen t/m dertien jaar, gaat over prinses Isabella. Isabella heeft alles wat je kunt wensen, behalve vriendinnen. Totdat haar ouders op vakantie gaan en de lakei niet oplet. De voorstelling wordt gespeeld om 14.00 en 19.30 uur. Kaarten kosten € 6,-, te reserveren via 06-43866771. Hasselaarlaan 1d te Eemnes.

The Flying
Dutch Monk

The Flying Dutch Monk komt naar het Brinkhuis in Laren. Olande Ananda is een boeddhistische monnik en meditatieleraar uit 't Gooi die al 40 jaar in Sri Lanka woont en werkt, hij geeft cursussen in meditatie en het boeddhisme. Op het programma staan vanaf 14.30 uur onder andere een loopmeditatie, vraag en antwoord en introductie van het leven en de leer van Boeddha.
De entree is gratis, inschrijven voor de maaltijd is beperkt tot dertig personen en kost € 20,-. Inschrijven: reserveren@hartvanlaren.nl.

Kindervoorstelling
Ontwaakt

De kindervoorstelling 'De Verborgen Spiegel' van toneelvereniging Ontwaakt is te zien in Studio Bakboord, Bakboord 70 in Huizen. Slimheid en de magie van een verborgen spiegel staan centraal. Dietrol zoekt naar een speelkameraadje, wat voor de nodige paniek zorgt. Mevrouw Pennenlikker kan geen verhaal bedenken en is daardoor bang voor haar baas. Het is nog maar de vraag of dat goed afloopt. De voorstelling is voor kinderen van vier tot ongeveer acht jaar en wordt gespeeld om 13.30 en 15.30 uur, ook op 27 juni. Kaarten: € 5,- via www.toneelontwaakt.nl.

Frozen de Musical

De Gieske Dans & Theaterschool en Balletschool Carry Schomper geven een voorstelling in Singer Laren. Zij spelen de musical 'Frozen'. Er wordt een middag- en avondvoorstelling gegeven, van 16.00 tot 17.15 uur en van 19.30 tot 22.00 uur. Tickets kosten € 15,-. Kinderen jonger dan tien betalen € 10,-. Reserveren: frozendemusical@gmail.com.

Jubileumshow
Dance-Point

Dance-Point blikt terug op alles wat er tijdens de eerste vijf jaar van haar bestaan is gebeurd. Diverse workshops, demonstraties, korte cursussen en andere activiteiten passeren nogmaals de revue. Als afsluiting van de avond wordt een show gegeven waar meer dan veertig dansers van verschillende leeftijden aan mee hebben gewerkt. De hele avond is de bar geopend. Aanvang: 19.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 en zijn te bestellen via info@dance-point.nl.

Bingo

De bingoballen rollen voor de laatste keer in dit seizoen tijdens de bingo in het Kwaakhuis, Trekkerweg 3 Huizen. De zaal gaat open om 20.00 uur, en het eerste kopje koffie of thee is gratis.

zondag 28 juni

Jongerendienst

Jongerenkoor Shine zingt in De Dorpskerk in Blaricum tijdens een speciale dienst voor kinderen en jongeren. Aanvang 10.00 uur.

Amusetour

De Amusetour Laren is een culinaire tocht langs zeven restaurants. Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen liefhebbers genieten van de hapjes die de verschillende keukens te bieden hebben, waarbij de eigen stijl van de restaurants sterk naar voren komt. Het doel van het event is om de lokale gastronomie op een informele manier in de spotlichten te zetten. Op vertoon van een passe-partout krijgen deelnemers een amuse met een bijpassend glas wijn. De passe-partout is te verkrijgen via www.amusetour.nl en kost € 45,-. Deelnemende restaurants: Golden River, Thai restaurant Bangkok, Coeswaerde, Bodega-Bodega, Anton Gastrobar, LA George, Elefante Bianco.

dinsdag 30 juni

Lezing Westland Kaas

Oud-directeur Gijs Westland van Westland Kaas Groep geeft van 14.30 tot 16.00 uur een lezing aan de Zuiderzee 5 in Huizen. Hij vertelt over de geschiedenis van zijn familiebedrijf Westland en over hun passie voor kaas, lef en doorzettingsvermogen, doorspekt met anekdotes en aan de hand van oude beelden. Aanmelden voor 26 juni via 035-5255674.

Open muzieklessen

Kinderen tussen de vier en elf jaar kunnen deelnemen aan een van de gratis open muzieklessen in basisschool De Wegwijzer in Eemnes, Vierkante Bosje 35. De eerste les start om 15.30 uur en is voor de kinderen uit groep 1 en 2. Kinderen van groep 3 en 4 kunnen deelnemen aan een les Basisvorming Muziek. Om 16.30 uur wordt gitaarles gegeven, gevolgd door blokfluitles om 17.00 uur en ten slotte trompetles om 17.30 uur. De lessen worden georganiseerd door De Gooische Muziekschool in Eemnes, waar in september de lessen beginnen. Aanmelden: info@degooischemuziekschool.nl.

woensdag 1 juli

Mandala's tekenen

Tijdens de workshop Mandala steen tekenen wordt eerst geoefend op papier. Vervolgens wordt de mandala op een eigen gekozen steen gezet van ongeveer 9 bij 6 cm. Tekentalent is niet vereist. 13.30 tot 15.30 uur. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. € 25,-. Opgeven: www.manondalas.simpsite.nl.

Zomerinloop

De Zomerinloop in wijkcentrum 't Vuronger in Huizen is een ontmoetingsplek voor senioren. Zij zijn hier welkom voor een gezellig praatje, een kopje koffie of thee en een spelletje. Niets hoeft, veel is mogelijk. De inloop vindt elke woensdag tussen 14.00 en 15.30 uur plaats. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor koffie en thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden is niet nodig; mocht vervoer een probleem zijn neem dan contact op met 035-3034688. Schoolstraat 6, Huizen.

donderdag 2 juli

Rijbewijskeuring

75-plussers moeten in verband met de verlenging van het rijbewijs iedere vijf jaar medisch gekeurd te worden. Voor bewoners uit Huizen kan dit dankzij Versa Welzijn voor € 30,- i.p.v. € 55,-. Meenemen: ingevuld keuringsformulier (te verkrijgen bij het gemeentehuis), een flesje urine en een overzicht van medicijngebruik. Een afspraak maken kan tussen 9.00 en 12.30 via 035-5288260. Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6. Contant betalen.

De kindervoorstelling van Deo et Arti zaterdag in Eemnes gaat over een prinses.