Een schets van het beoogde project van Visser voor de Keucheniusstraat.
Een schets van het beoogde project van Visser voor de Keucheniusstraat.

Maakt 'sympathiek plan' Visser nog kans?

Vervolg pagina 1

Visser zegt zijn plan met Voorma en Walch te hebben besproken en nu al spontaan van veel mensen hoort dat ze daar graag zouden willen wonen. "Zeker oudere mensen, die hebben dan een echte woning in het oude dorp met alle verzieningen dichtbij."

In het raadsvoorstel wordt ook al ingegaan op dit plan. "Hoewel een sympathiek plan, zou de vraag of dit in dit gebied het meest passend is zeker aan de orde moeten komen. Temeer omdat we hier te maken hebben met een centrumgebied met daarbij behorende functies en wat ons betreft een nader te bepalen bebouwingsdichtheid." In het raadsvoorstel wordt berekend dat er met deze variant een tekort van 'zo'n 4.256.000 euro' zou ontstaan. Waar het college wel bereid is om geld te stoppen in een afkoop met Foruminvest, door Bikkers in de commissie geschat op 2,8 miljoen, was dit berekende ongedekte bedrag van ruim 4 miljoen voor de plannen van Visser reden voor het college om hier vooralsnog niet akkoord mee te gaan.

Eerste stap
Al het geld dat er ingestopt wordt, moet er ook weer uitgehaald worden. Maarten Hoelscher van de PvdA vroeg zich daarom af hoe hoog er moet worden gebouwd. Het antwoord daarop moet wethouder Marlous Verbeek nog schuldig blijven. Dat moet namelijk allemaal nog bedacht worden. De aankoop is slechts een eerste stap.