Marco den Toom (l) en André van Vliet geven donderdag een dubbelconcert op orgel in de Kruiskerk in Huizen.
Marco den Toom (l) en André van Vliet geven donderdag een dubbelconcert op orgel in de Kruiskerk in Huizen.

donderdag 9 juli

Kinderworkshop
Huizer Museum

Als onderdeel van de tentoonstelling Gooise Jungle wordt een workshop gegeven waar kinderen tussen acht en twaalf jaar handige manieren leren om net zo te tekenen als Renso Tamse. Tamse tekent dieren in het wild, zijn werk wordt tentoongesteld. 14.00 tot 16.00 uur. € 5,-. Huizer Museum, Achterbaan 82.

Dubbelconcert
Kruiskerk

In de Kruiskerk in Huizen wordt een dubbel-orgelconcert gegeven door André van Vliet en Marco den Toom. Zij bespelen het het kerkorgel en een groot Monarke-orgel en doen dit zowel apart als gelijktijdig. De kerk is open vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar en kosten € 10,-. Voor kinderen: € 5,-.

vrijdag 10 juli

Mamacafé

Alle a.s. ouders en ouders met een baby en hun peuterbroertje en zusje tot vier jaar zijn welkom in wijkcentrum 't Holleblok in Huizen, Holleblok 2a. Er worden ervaringen uitgewisseld over opvoedzaken e.d. 10.00 tot 11.30 uur.

10 juli tot 19 augustus

Kunstzinnige
ambtenaren

De tentoonstelling 'Kunstzinnige ambtenaren' aan de Zuidersingel 5 in Eemnes biedt bezoekers een kijk op de creatieve kant van een aantal BEL-ambtenaren. De BEL-Art Kunst Commissie geeft aan vijftien medewerkers van de BEL Combinatie een podium om hun creativiteit te tonen in de vorm van foto's, schilderijen en andere soorten werken. De tentoonstelling is te zien op vrijdag, tot 13.00 uur.

zaterdag 11 juli

Workshop Verf

Workshop waterverdunbare olieverf is een eendaagse workshop inclusief materiaal, naslagwerk en lunch waar wordt gewerkt met Cobra, de waterverdunbare olieverf van Talens. Leer in deze workshop wat deze olieverf is en hoe er mee kan worden gewerkt. 10.00 tot 16.00 uur. € 90,-. Aanmelden via www.atelierstawicki.nl. Eemlandweg 7.

Repair Café
Blaricum

Onder het motto 'Weggooien, mooi niet' staan de reparateurs vanaf 10.00 uur klaar in Zorgcentrum De Torenhof, Torenlaan te Blaricum. Zij helpen bezoekers met de reparaties van huishoudelijke apparatuur, kleding, tuingereedschap, kampeerbenodigdheden en meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd. Eventueel te vervangen onderdelen dient u zelf mee te brengen. De sessie eindigt om 13.00 uur. Na 12.30 uur geen aanname meer.

Zomerwandeling
Huizen

Tijdens deze wandeling door het Oude Dorp van Huizen vertelt een ervaren gids over de historie en meer. De wandelaars worden langs schilderachtige plekken door het centrum geleid, maar komen ook langs de vissersbuurt. Onderweg is van alles te zien. Vertrek om 14.00 uur bij het Huizer Museum, Achterbaan 82. De wandeling duurt ongeveer een uur en kost € 4,-.

zondag 12 juli

Workshop Schilderen

Esther Hofstetter houdt een workshops schilderen in Huizen. De workshop bestaat uit het werken met verschillende materialen en technieken op doek. Het accent ligt op de individuele begeleiding bij het opzetten van het onderwerp, compositie, kleurgebruik, mengen en het verwerken van materialen. De workshops worden gehouden in het atelier aan de Van Hoorns, Houtweg 4 in Huizen en kost € 37,50 exclusief materialen. Bij de workshop is een lunch inbegrepen. Van 10.30 tot 15.30 uur. Aanmelden: 035 5264750 of e-mailesther@kunst-nu.nl.

woensdag 15 juli

Lezing
Vogelwerkgroep

Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken en vogelliefhebber en kenner Roel Huizenga nemen aanwezigen tijdens deze lezing mee naar de vogelwereld dicht bij huis. Met foto's en geluid vertelt Huizenga over deze wereld. Start 14.00 uur in het Huizer Museum. Duur ca.1 uur. Kosten € 5,-. Huizer Museum, Achterbaan 82.

donderdag 16 juli

Veteranen Sociëteit

De bijeenkomst van de veteranen sociëteit Huizen vindt plaats in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2. Alle veteranen zijn van 14.30 tot 17.00 uur welkom.