De beelden weerspiegelen het veranderlijke, het levende, de groeiprocessen in de natuur.
De beelden weerspiegelen het veranderlijke, het levende, de groeiprocessen in de natuur.

Expositie beelden Frank Linsewski

LAREN - Beelden van Frank Linsewski zijn van 10 juli tot en met 30 augustus te zien in de kloostertuin van het Brinkhuis in Laren. Iedereen kan hier zo binnenlopen. Op een aantal dagen is de kunstenaar aanwezig voor een meet & greet.

Frank Linsewski (1960) maakt beelden van hardsteen en marmer, voor binnen en buiten. De vormen zijn verstild. De organische vormen weerspiegelen het veranderlijke, het levende, de groeiprocessen in de natuur. De geometrische vormen staan dichter bij de onveranderlijke, geestelijke wetmatigheden van de materie.
Over zijn werk vertelt de beeldhouwer het volgende: "Steen is een bijzonder materiaal om mee te werken. Het dwingt respect af. Elke steen is hard. Elke steen is zwaar, maar vooral is elke steen oud. Een steen is als een dagboek van de geschiedenis van de aarde – als je haar taal begrijpt."
Linsewski is op zaterdag 11, dinsdag 14 en woensdag 29 juli en op vrijdag 7 en dinsdag 11 augustus van 11.00 tot 15.00 uur aanwezig en zal dan een aantal keren de beitel ter hand nemen.