De bewoners van Philadelphia tonen de fraai ingelijste portretten die ze kregen, links achterin fotograaf Brian Elings.
De bewoners van Philadelphia tonen de fraai ingelijste portretten die ze kregen, links achterin fotograaf Brian Elings. Foto's: Carin van den Berg

Ingelijste foto's bewoners Philadelphia Westhove

HUIZEN - De bewoners van Philadelphia Westhove hebben vrijdag aan het eind van de middag hun ingelijste portretfoto's gekregen. Hiermee kwam een wens van de bewoners uit, een mooie foto van zichzelf om op hun eigen kamer op te hangen.

Een paar weken geleden was de photoshoot waar de dames en heren die in Philadelphia Westhove wonen, allen met een verstandelijke beperking en al op leeftijd, helemaal klaargestoomd werden als heuse modellen.

Match Diner
Dit was mogelijk gemaakt door een match op het Match Diner in maart, in het kader van Betrokken Ondernemen.
Ze werden voorzien van make-up en indien gewenst, gekapt en in mooie kleding gestoken met bijpassende horloge's en juwelen. Daarna werden ze door een fotograaf vastgelegd in hun eigen omgeving, met iets dat veel voor hen betekent.

Zo ging een bewoner op de foto met zijn fotoverzameling en boeken, een ander met auto's en een koptelefoon op en weer een andere bewoner met een collectie knuffelbeesten.

Eindelijk zover
Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Na de reportage in het HuizerNieuws, van twee weken geleden, keken de bewoners uit naar de ingelijste versie van hun eigen foto. Peter mocht als eerste het pakpapier van zijn portret verwijderen, nadat alle lijsten, in keurig inpakpapier, op tafel waren gelegd door fotograaf Brian Elings en Karin Dorissen, die de match gecoördineerd had.

Gaaf
"Gaaf, heel mooi", zei hij, nadat hij zichzelf bewonderd had op het portret en deze trots aan de andere medebewoners liet zien. Een voor een pakten de bewoners hun portretten uit.

Opgewonden
Opgewonden werd het papier er soms in grote stroken afgehaald, terwijl anderen zorgvuldig elk plakbandje verwijderden. Sommige bewoners waren zo geroerd bij het zien van zichzelf op hun allermooist, dat ze hun tranen niet konden bedwingen. Tranen van geluk, dat wel. Blij bedankten ze de mensen die dit mogelijk hadden gemaakt. Mensen die tijd en middelen ter beschikking hadden gesteld om hun wens uit te laten komen.
Een wens die voor een instelling als Philadelphia Westhove moeilijk zonder hulp en inzet van vrijwilligers te volbrengen was.

Alle bewoners kregen ingelijste foto om op hun kamer op te hangen
Een paar weken eerder was de photoshoot.