Werk van Renso Tamse is nu in het Huizer Museum te zien en vormt de inspiratie voor de fauna excursie van vrijdag.
Werk van Renso Tamse is nu in het Huizer Museum te zien en vormt de inspiratie voor de fauna excursie van vrijdag.

donderdag 30 juli

Muziek op de Meent

Zangeres Caia Mangelsdorf treedt samen met de band Jazzteam op in Grand Café-restaurant 't Meenthuis. De vocaliste staat bekend om haar warme expressieve stemgeluid en swingende timing. Ze brengt een toegankelijk mix van jazz-standards, soft latin en de betere popsongs. 't Meenthuis is te vinden in het nieuwbouwplan op de Blaricummermeent aan het verlengde van de Stichtseweg in Blaricum. Het optreden begint om 19.30 uur. Wie niet komt dineren betaalt € 5,-.

vrijdag 31 juli

Mamacafé

Alle aanstaande ouders en ouders met een baby zijn weer welkom om tijdens het mamacafé ervaringen uit te wisselen over de opvoeding. Bij de Geef- en - Neemtafel zijn kinderkleertjes en speelgoed te verkrijgen. Holleblok 2a in Huizen. 10.00 tot 11.30 uur.

Fauna Excursie

Onder leiding van de boswachter op stap om wilde dieren te spotten, dat kan tijdens de excursie 'de wilde dieren in de Naarder Eng'. Op de Naarder Eng zijn veel bijzondere dieren, deze dieren worden eerder opgemerkt met de boswachter. Start 19.00 uur bij parkeerplaats dagrecreatieterrein Nimmerdor, Oude Huizerweg 22, Huizen. De excursie duurt ongeveer twee uur en kost € 5,-. Contant te voldoen. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035 5250223.

Kleur & Stijl

Tijdens de workshop Kleur & Stijl ontdekken aanwezigen of zij een koel of warm kleurtype zijn en wordt informatie gegeven over hoe je jezelf slanker of voller kan kleden. 19.30 tot 21.00 uur. Eemlandweg 7 Huizen. Kosten € 10,-. Info/aanmelden: jeanine@colourfullifeworkshops.nl 06 425 72 722.

zaterdag 1 augustus

Vogelexcursie

Peter Jansen en Mieke Pieren nemen andere vogelliefhebbers mee op excursie langs de Gooimeerkust. Zij laten de verschillen zien tussen vogelsoorten. Zorg voor goed schoeisel en neem je verrekijker mee. Ook geschikt voor rolstoelgebruikers.
Start 8.00 uur, parkeerplaats Zuiderzee 63, Huizen bij de Surfclub in Huizen. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 3,-. Contant te voldoen. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035 5250223.

donderdag 6 augustus

Rijbewijskeuring

75-Plussers moeten in verband met de verlenging van het rijbewijs iedere vijf jaar medisch gekeurd te worden.
Voor bewoners uit Huizen kan dit dankzij Versa Welzijn voor € 30,- i.p.v. € 55,-.
Meenemen: ingevuld keuringsformulier (te verkrijgen bij het gemeentehuis), een flesje urine en een overzicht van medicijngebruik.
Een afspraak maken kan tussen 9.00 en 12.30 via 035 5288260. Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6. Contant betalen.

tot zondag 2 augustus

Dahon tennistoernooi

Het Dahon tennistoernooi bij LTV de Bijvanck in Blaricum bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met allerlei extra activiteiten.
Elke dag wordt er eten bereid met op donderdag 30 juli tournedos als hoogtepunt. Een uitgelezen kans om na je werk een maaltijd te nuttigen en te kijken naar verschillende wedstrijden.
Vrijdag 31 juli is zoals gebruikelijk de feestavond. Daar wordt dit jaar, vanwege het jubileum, een extra feest van gemaakt.
Zondag 2 augustus worden de finales gespeeld. Stichtseweg 1 Blaricum.

Het Dahon toernooi wordt nu gespeeld bij LTV De Bijvanck.