Bommetje! XL vindt niet meer zoals vorig jaar in het kolkje plaats, maar in de werkhaven.
Bommetje! XL vindt niet meer zoals vorig jaar in het kolkje plaats, maar in de werkhaven. Foto: Bob Awick

Wethouder: 'Bommetje
is prachtige promotie'

HUIZEN - Bommetje! komt terug! Na een succesvolle eerste serie komt het AVROTROS-programma terug met een vernieuwde Bommetje! XL serie vol spectaculaire waterspellen. "Bommetje is een prachtige promotie", stelt wethouder Marlous Verbeek. "Het helpt ons om Huizen landelijk op de kaart te zetten."

De gemeente Huizen trekt dan ook maar wat graag 10.000 euro uit om het programma te ondersteunen. Dit bedrag gaat met name naar de veiligheidvoorzieningen als EHBO, KNRM, verkeersbegeleiders, beveiliging en duikers die direct op de deelnemers toezwemmen als zij bijvoorbeeld net van het sprinkussen in het water zijn beland. "Voor ons staat de absolute veiligheid voorop", aldus de wethouder. Ook de vergunningen die nodig zijn, krijgt het programma kosteloos. "Dat past bij onze serviceverlening."

Citymarketing
Verbeek is de wethouder die gaat over Citymarketing in Huizen. Doel is om toeristen naar Huizen te trekken en daarvoor is een budget van 450.000 euro beschikbaar. "Dit is voor toeristische productontwikkeling en dat zetten we planmatig in. Bijvoorbeeld voor de botterwerf, de Toeristische Overstap Punten (TOP), fiets- en wandelroutes, bewegwijzering, het aantrekkelijk maken van de Havenstraat en het Oude Raadhuisplein. Ook zijn we bezig om riviercruises hierheen te krijgen en van Huizen een opstaphaven te maken. Hier krijgen we ook subsidie voor van de provincie", vertelt Verbeek. "Daarnaast zijn er evenementen als de Huizerdag en het Havenfestival die mensen naar ons dorp trekken en werken we samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme, wat geresulteerd heeft in een VVV punt in het Huizer Museum en in de beide hotels. Het programma Bommetje! viel eigenlijk zo in de schoot van de gemeente. "Huizen ligt midden in het land en is daarom makkelijk te bereiken. Daarnaast levert het Nautisch Kwartier mooie plaatjes op", aldus Masmedia die het programma produceert. Verbeek: "Het programma wordt op zaterdag op prime-time uitgezonden. De herhalingen worden weer gezien door een andere doelgroep. Er is uitgerekend dat er zo'n 500.000 kijkers per aflevering zijn. Dan is een bedrag van 10.000 euro een mooie investering."

Toeristen
Nu het programma weer terugkomt zijn er afspraken gemaakt dat Huizen nog prominenter in beeld zal komen. "Er zullen banners staan van de gemeente en de naam Huizen zal ook een aantal keer genoemd worden." Volgens de wethouder trekt het programma media en potentiƫle toeristen. Van dat laatste heeft ConelisZ, dat pal aan het kolkje zit waar vorige keer de opnamen plaats hebben gevonden niet veel gemerkt. Wel zijn ze enthousiast over het programma en hebben ze een stukje over de komende opnamen op hun menukaart staan.

Er is uitgerekend dat er zo'n 500.000 kijkers per aflevering zijn

Bij Dickens krijgen ze wel veel reacties van mensen die weten dat Bommetje! daar is opgenomen. Op de balie ligt een foldertje met de tijden van de opnamen, zodat gasten weten dat het programma een vervolg krijgt en ze bij de opnamen aanwezig kunnen zijn. Bij het Fletcher hotel zijn ze enthousiast dat het programma weer terugkomt. Deze keer zijn de opnamen vlakbij het hotel. "We krijgen er niet meer gasten door, maar de gasten kennen wel het programma", aldus de bedrijfsleider.

Glijbaan
Inmiddels is de opbouw van het programma al begonnen. Nieuwe spelonderdelen zijn een vijftien meter hoge schans waar de deelnemers vanaf vliegen, gevolgd door een extreem lange glijbaan die uitkomt in het water. De teams mogen alle remmen los gooien op het gebied van creativiteit en maken hun eigen outfit om in stijl van de schans en de glijbaan af te gaan. In een spectaculair finalespel worden de beste kandidaten weer vanaf het zogenaamde 'blobkussen' gelanceerd. Hun doel is om zo hoog mogelijk in de lucht te komen en op die manier de award in de wacht te slepen. Elke aflevering gaan vijftien familieteams de strijd met elkaar aan. Er komen weer 12 afleveringen, die wederom gepresenteerd worden door Ron Boszhard, bijgestaan door een bekende Nederlander. Wie dat zijn, wordt binnenkort bekend gemaakt.

De opnames vinden plaats op zaterdag 15, zondag 16, dinsdag 18, donderdag 20, zaterdag 22 en zondag 23 augusus om 12.00 en 15.30 uur. Dit jaar wordt er ook een enorm grote publiekstribune gebouwd waarop fans en toeschouwers de teams kunnen aanmoedigen. Iedereen is welkom om te kijken bij het waterspektakel en wie zeker wil zijn van een plaatsje kan mailen naar publiek@masmedia.tv of bellen naar 035-5288 860. De uitzendingen zijn volgend voorjaar.