Een uitsnede uit het werk van Lex Goes die vanaf zondag in het Rosa Spier Huis exposeert.
Een uitsnede uit het werk van Lex Goes die vanaf zondag in het Rosa Spier Huis exposeert.

vrijdag 14 augustus

Mamacafé

Alle a.s. ouders en ouders met een baby en hun peuterbroertje of zusje zijn welkom in wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a in Huizen. Er worden ervaringen uitgewisseld over zaken als opvoeden. 10.00 tot 11.30 uur.

Lezing

Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken en vogelliefhebber en kenner Roel Huizenga nemen aanwezigen tijdens deze lezing mee naar de vogelwereld dicht bij huis. Met foto's en geluid vertelt Huizenga over deze wereld. Start 14.00 uur in het Huizer Museum. Duur ca 1 uur. Kosten € 5,-. Huizer Museum, Achterbaan 82.

16 augustus tot 11 oktober

Tentoonstelling
Rosa Spier Huis

De schilderijen en tekeningen van Lex Goes zijn te zien in het Rosa Spier Huis in Huizen. Met tien forse olieverfschilderijen van 70 bij 100 cm vult hij de hal van het Rosa Spier Huis. De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur. www.rosaspierhuis.nl

woensdag 19 augustus

Jeugd Jiu-Jitsu

Het nieuwe seizoen Jeugd Jiu-Jitsu bij Coronel Sports in Huizen gaat weer van start. De les begint op 15.30 uur en is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Jiu-Jitsu vormt de basis van de Japanse zelfverdedigingssport. Zowel val- en werptechnieken als trap- en stoottechnieken komen tijdens de training aan bod. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie.

donderdag 20 augustus

Veteranen Sociëteit

De bijeenkomst van de veteranen sociëteit Huizen wordt gehouden in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2 in Huizen. Alle veteranen zijn tussen 14.30 en 17.00 uur van harte welkom.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café in Het Brinkhuis te Laren is het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie en hulpverleners. Het thema van deze bijeenkomst is ´Dementie op jonge leeftijd´. 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om na te zitten en wat te drinken.

zaterdag 22 augustus

Workshop Schilderen

Atelier Stawicki in Huizen geeft een workshop experimenteel schilderen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan kleur en aanwezigen gaan met verschillende materialen werken, zoals acrylverf, modelleerpasta, gelmedium, zand, papier, slagmetaal, karton en pigmenten. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Kosten inclusief materiaal en lunch: €90,-. Aanmelden via: www.atelierstawicki.nl. Eemlandweg 7.

Parkinson Café

Het Parkinson Café wordt geopend met een presentatie van apotheker Schneider. Hij zal praten over parkinson en medicatie en beantwoordt vragen van de aanwezigen.De zaal gaat open om 14.00 uur, koffie en thee staan dan klaar. Adres: Amaris Theodotion, Werkdroger 1 in Laren. De toegang is gratis.

Waterspektakel
en Barbecue

Vanaf 15.00 uur kan iedereen terecht in de Oostermeent. In de haven is een waterspektakel waar over het water gelopen kan worden in grote opblaasballen. Verschillende activiteiten van watersport worden gedaan. Aan de allerkleinste bezoekers is ook gedacht, zij kunnen o.a. op het springkussen. Meedoen kan door je aan te melden via management@winkelcentrumoostermeent.nl. Vanaf 17.00 uur wordt er gebarbecued op het centrale plein.

Zaterdag 22 augustus is er een waterspektakel in Winkelcentrum Oostermeent.