Zuidvogels in het rood aan slag.
Zuidvogels in het rood aan slag. Foto: BSV De Zuidvogels

Ladies Night bij kampioenswedstrijd softballers

HUIZEN - Het tweede herensoftbalteam speelt vrijdag om 19.00 uur zijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen en nodigt zoveel mogelijk vrouwelijke fans uit om ze te komen supporteren. Alle dames die iets roods aantrekken kunnen rekenen op een gratis drankje, hapjes, muziek, gezelligheid en een topwedstrijd.

Het team, dat voornamelijk bestaat uit ex-honkballers, speelt die avond tegen Tex Town Tigers uit Enschede. Als Zuidvogels wint, kan het kampioenschap ze haast niet meer ontglippen. "En daar kunnen we de support van zoveel mogelijk dames goed bij gebruiken", aldus aanvoerder Sander Heinsman. "Op het veld staat alles in het teken van de winst en de mooie acties, maar langs de kant gaat het natuurlijk ook om de gezelligheid", vult hulpcoach Roos Boer aan.

Dat de heren een Ladies Night organiseren is niet verwonderlijk: als enige team in Nederland beschikt het over een coaching-staf die volledig uit dames bestaat. Madelon Beek, hoofdcoach en zelf ex-international: "Toen de jongens me vroegen voor de coaching, hoefde ik niet lang na te denken. Het waren stuk voor stuk talentvolle honkballers, maar het doorgaans veel snellere fastpitch softbal vergt wel wat aanpassingen. En daar konden Roos en ik ze goed bij helpen."
Alle dames in het rood zijn van harte welkom en ontvangen een gratis drankje in de dug-out van het team. Hapjes zullen tijdens de wedstrijd worden geserveerd op de tribune. Enige voorwaarde voor de dames is de dresscode: trek iets roods aan - de kleuren van de club. Heinsman: "Ze komen uiteindelijk om Zuidvogels aan de winst te helpen!"