Pianiste Hester Ligtvoet speelt vrijdag 28 augustus klassieke muziek in het Brinkhuis in Laren.
Pianiste Hester Ligtvoet speelt vrijdag 28 augustus klassieke muziek in het Brinkhuis in Laren. Foto: Jaap van de Klomp

donderdag 20 augustus

Veteranen Sociëteit

De bijeenkomst van de Veteranen Sociëteit Huizen wordt gehouden in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2 in Huizen. Alle veteranen zijn tussen 14.30 en 17.00 uur van harte welkom.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café in Het Brinkhuis te Laren is het trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie en hulpverleners. Het thema van deze bijeenkomst is 'Dementie op jonge leeftijd'. 19.30 tot 21.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om na te zitten en wat te drinken.

vrijdag 21 augustus

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom bij het Mamacafé. Marieke Galman gaat het hebben over het ritme van het kind. Marieke is jeugdconsulente CJG en jeugdverpleegkundige. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

zaterdag 22 augustus

Excursie
reeën spotten

Tijdens deze excursie van het Huizer Museum gaan geïnteresseerden met een boswachter van het Goois Natuurreservaat op zoek naar reeën. Vanaf de Schaapskooi bij de Tafelberg in Blaricum start de wandeltocht om 8.30 uur. Wandelaars gaan via het ecoduct Laarderhoogt naar de Westerheide. Op deze route worden regelmatig reeën gespot. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Neem een verrekijker mee en trek stevige schoenen aan. Kosten: € 5,-, contant te voldoen. Aanmelden via 035-5250223 of receptie@huizermuseum.nl. Parkeren kan bij de Tafelberg, Oud Naarderweg 2. Deelnemers ontvangen een speciale aanbieding voor een bezoek aan de tentoonstelling Gooise Jungle, tot 12 september te zien in het Huizer Museum.

Workshop Schilderen

Atelier Stawicki in Huizen geeft een workshop experimenteel schilderen. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan kleur en aanwezigen gaan met verschillende materialen werken, zoals acrylverf, modelleerpasta, gelmedium, zand, papier, slagmetaal, karton en pigmenten. Tijd: 10.00 tot 16.00 uur. Kosten inclusief materiaal en lunch: € 90,-. Aanmelden: www.atelierstawicki.nl. Eemlandweg 7.

Parkinson Café

Het Parkinson Café wordt geopend met een presentatie van apotheker Schneider. Hij zal praten over parkinson en medicatie en beantwoordt vragen van de aanwezigen. De zaal gaat open om 14.00 uur, koffie en thee staan dan klaar. Adres: Amaris Theodotion, Werkdroger 1 in Laren. De toegang is gratis.

Waterspektakel
en barbecue

Vanaf 15.00 uur kan iedereen terecht in de Oostermeent. In de haven is een waterspektakel waar over het water gelopen kan worden in grote opblaasballen. Verschillende activiteiten van watersport worden gedaan. Aan de allerkleinste bezoekers is ook gedacht, zij kunnen o.a. op het springkussen. Meedoen kan door je aan te melden via management@winkelcentrumoostermeent.nl. Vanaf 17.00 uur wordt er gebarbecued op het centrale plein.

woensdag 26 augustus

Knutselworkshop

Hoe wonen de wilde dieren om ons heen? Waar schuilen dieren als het regent? Behalve antwoord krijgen op deze vragen, maken de kinderen een huis voor een dier dat in 't Gooi in het wild leeft. Grafisch vormgever Richard Draaijer helpt hen daarbij. Voor kinderen van acht t/m twaalf jaar. 14.00 tot 16.00 uur, Huizer Museum, Achterbaan 82. Kosten € 5,-, contant te voldoen. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Zomerconcert

Muziekliefhebbers, jong en oud, zijn welkom bij het Zomerconcert in de Goede Herderkerk in Huizen. Tijdens dit concert kunnen zij luisteren naar muziek van Franz Schubert. Zonnige liederen worden afgewisseld met klanken van cello en piano. Het concert begint om 14.30 uur. Vanaf 14.00 uur is het kerkgebouw open en worden bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee. Na afloop, rond 15.30 uur, is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van een drankje en hapje te genieten. De toegang is vrij, er wordt wel een collecte gehouden. Piersonlaan 2, Huizen.

Hardloopcursus

Atletiek/loopsportvereniging AV Zuidwal in Huizen begint een hardloopcursus voor zowel de beginnende als gevorderde hardloper van zestien jaar of ouder. Er wordt getraind in twee groepen van maximaal 20 personen. De hardlopers worden getraind door gediplomeerde trainers van AV Zuidwal. De cursus duurt 10 weken en wordt gegeven op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur en zaterdag van 16.00 tot 17.00 uur. Locatie: de atletiekbaan van AV Zuidwal aan de Aristoteleslaan in Huizen. Kantine en douches zijn aanwezig. De cursus kost € 75,-, wat neerkomt op € 3,75 per les. Op 26 augustus wordt een voorlichtingsavond gegeven. Fysiotherapeut Han Raadsheer van het MTC Huizen is aanwezig om te praten over blessures. Inschrijven voor de cursus kan op www.avzuidwal.nl.

donderdag 27 augustus

Muziek op de Meent

Diana Burta is pianiste en zangeres. Bijgestaan door bassist Leen de Heer en slagwerker Martijn Klaver treedt zij op in de concertserie Muziek op de Meent in Grand Café-restaurant 't Meenthuis op de Blaricummermeent. Diana ontwikkelde een grote voorliefde voor jazz en werd gaandeweg vergeleken met Pia Beck en Peggy Lee. Het concert begint om 19.30 uur. Wie van tevoren niet dineert, betaalt € 5,- als bijdrage voor de muziek. Deltazijde 3 – 1, Blaricum.

vrijdag 28 augustus

Mamacafé

Aanwezig bij het Mamacafé: de Geef-en-neemtafel met baby/kinderkleding en speelgoed. Alle (aanstaande) ouders met baby's zijn hierbij van harte uitgenodigd. Broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn ook welkom. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Lezing Vogels

Bezoekers van het Huizer Museum kunnen om 14.00 uur een lezing bijwonen van Roel Huizenga van de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken. Hij deelt zijn kennis over alle vogels rondom ons huis. Niet alleen met een geweldig verhaal, er horen ook vogelgeluiden en foto's bij. 14.00 tot 16.00 uur. Huizer Museum, Achterbaan 82, Huizen. Entree museum: € 5,-. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Klassiek Muziek

In het Theater aan de Brink in Laren start een nieuwe reeks klassieke concerten. Pianiste Hester Ligtvoet speelt naast haar eigen werken ook stukken van Debussy, Bach, Chopin en Gurdjieff. Aanvang 20.15 uur. Entree: volwassenen € 15,- , studenten € 10,- en tot 18 jaar gratis. Reserveren via reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

zaterdag 29 augustus

In&Uit Markt

Op de In&Uit Markt rondom De Hilt in Eemnes staan ruim 50 verenigingen en organisaties paraat om bezoekers bij te praten over hun aanbod. Er is van alles te vinden op het gebied van sport, cultuur, muziek, educatie, maatschappij en ontspanning. Ook is er livemuziek en er staat een barbecue om een hapje te eten. Voor de kinderen zijn er activiteiten zoals een knutselhoek, stokbrood bakken en een schminkkraam. Kinderboerderij het Spookbos is aanwezig met een aantal van hun dieren. De brandweer geeft een demonstratie en vrijwilligers van het Repair Café geven advies over reparaties. Bezoekers die zich willen ontwikkelen kunnen zich laten informeren bij de Volksuniversiteit of De Bibliotheek. Er is informatie te verkrijgen over de basisscholen en politieke partijen zijn aanwezig om met bezoekers van gedachten te wisselen. De Markt is geopend van 13.00 tot 17.00 uur, rondom De Hilt, Hasselaarlaan 1c in Eemnes. www.dehilt.nl.

Tabletcafé

Iedereen is van 18.00 tot 20.00 uur welkom bij het Tabletcafé in de bibliotheek van Eemnes. U kunt daar terecht met vragen over digitale aangelegenheden.

Vleermuizen wandeling

Onder leiding van een gids van het Instituut voor Natuureducatie gaan deelnemers van deze excursie op zoek naar de vleermuis. Met een batdetector ontdekken zij het verschil tussen de dwergvleermuis en de rosse vleermuis. Start: 21.00 uur vanaf parkeerterrein station Bussum-Zuid. Kosten: vrijwillige bijdrage. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035 5250223. www.huizermuseum.nl.

zondag 30 augustus

Gooise Heideloop

Over de Zuider-, Wester- en Bussumerheide zijn drie routes uitgezet van 2,5, 5 en 10 km. Iedereen kan meedoen, deelname is mogelijk als hardloper, als nordic walker of als wandelaar. De loop is vooral een hommage aan de natuur, het wordt daarom op prijs gesteld om lopend of op de fiets naar de startplaats te komen. De startplaats is gelegen aan de parkeerplaats bij het Sint Janskerkhof aan de Hilversumseweg te Laren. Hier zijn kleedruimtes en toiletten aanwezig. Om 10.00 uur begint de loop. Kosten: € 3,- voor lopers t/m twaalf jaar. Oudere lopers betalen € 5,-. Inschrijven via www.inschrijven.nl, neem het inschrijfbewijs dan vanaf 9.00 uur mee naar de startplaats. Op de dag zelf inschrijven kan ook, maar kost € 1,- meer. De opbrengst komt ten goede aan het in stand houden van het ruim 2800 hectare tellende Goois Natuurreservaat.

Rouwcafé

Het Rouwcafé, met deze keer als thema Troosten, is bestemd voor alle inwoners van 't Gooi. Gastspreekster Wilma Wortel verloor haar jongste zoon in een brommerongeluk negen jaar geleden. Het contact met de automobilist die hem aanreed bood haar troost. Zij vertelt hoe het was om daarna opnieuw een dierbare, haar echtgenoot, te verliezen. 13.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Bongerd, Jhr. Roelllaan 17, Eemnes. De toegang is vrij. De Gooise koffietafel staat klaar.

maandag 31 augustus

Toastmasters

Tijdens de openingsavond van Toastmasters - 'Spreken in het Openbaar' in het Brinkhuis in Laren ervaren aanwezigen hoe zij hun communiceren en presenteren op een leuke en inspirerende wijze kunnen verbeteren. Er worden drie speeches gegeven, door een ervaren en een onervaren persoon. Ook wordt geleerd om op een lerende manier feedback te geven. 19.15 uur. Inschrijving op: www.toastmasters.nl/toc.

Assertiviteitstraining

Versa Welzijn geeft een assertiviteitstraining in Huizen. De training is bedoeld voor mensen die hun zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde willen vergroten. Zij leren om beter op te komen voor zichzelf. De groep start op 7 september. De zes bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 22.00 uur en kosten in totaal € 45,-. Op 31 augustus vindt een kennismakingsbijeenkomst plaats, deze is verplicht voor deelname. Opgeven: groepswerk@versawelzijn.nl of via 035-6830154. Gooierserf 124 Huizen.

Openingsconcert

Ter ere van de opening van het culturele seizoen van het Rosa Spier Huis wordt om 20.15 uur een concert gegeven, georganiseerd door de stichting Voor en Door Kunstenaars. De muziek van zangeres Pauline Viardot (1821-1910) staat centraal. Donateurs van de stichting hebben voorrang bij toewijzing van plaatsen die niet door de bewoners van het Rosa Spier Huis zijn bezet. Van niet-donateurs wordt een bijdrage gevraagd. Rosa Spier Huis, Esseboom 2, Laren. 035-5386797. www.rosaspierhuis.nl.

donderdag 3 september

Netwerkborrel

Voor Larense ondernemers: de Bijzonder Laren Nazomer Netwerkborrel. Een van de belangrijkste doelen van Bijzonder Laren is om de ondernemers uit Laren met elkaar te verbinden en samenwerking te bevorderen. Dat is dan ook de insteek van de avond. De borrel begint om 18.15 uur tot circa 19.45 uur. Bijdrage: € 10,-. Cash betalen bij de entree. Introducees zijn welkom. Aanmelden noodzakelijk via: marketing@bijzonderlaren.nl. Brink 1, Laren.

Gooische VrouwenZaken

De eerste bijeenkomst na de zomerstop van de Gooische VrouwenZaken vindt plaats in Het Brinkhuis in Laren. Het thema van de bijeenkomst is 'Ethiek'. Is ethiek en ethisch handelen iets nieuws? Hoe weeg jij dilemma's tegen elkaar af? Sandra Hendricks, directeur en eigenaar van Manage2Move, begeleidt sinds 2007 diverse managementteams, studenten en docenten om hier meer inzicht in te krijgen. Vanuit bestuurskundig perspectief doet zij onderzoek. Aanvang: 19.30 uur. Start bijeenkomst 20.00 uur. € 22,75. Contant betalen op de avond zelf. Voor € 9,75 kan worden gedineerd. Aanmelden voor zowel de bijeenkomst en het diner kan tot 31 augustus via gooischevrouwenzaken@gmail.com.

vrijdag 4 september

Slow Sports

Slow Sports in Huizen is bedoeld voor mensen die rustig willen bewegen en dat het liefst gezamenlijk doen in de natuur. Het sporten is niet al te intensief en iedereen beweegt in eigen tempo, zonder te forceren. Er is aandacht voor lichaamswerk, ademhaling, krachtopbouw en balans. De deelnemers hebben een leeftijd tussen de 55 en 70 jaar. Slow Sports wordt gehouden bij de ingang van de Trappenberg aan de Crailoseweg in Huizen van 10.00 tot 11.00 uur. De training wordt geleid door leefstijlcoach Pleun Sevens. De eerste keer is gratis, daarna kost een les € 7,-. Meedoen? Bel naar: 06-55308112.

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun broertje of zusje tot vier jaar zijn tussen 10.00 en 11.30 uur welkom bij het Mamacafé. Er worden babymassages gegeven en Maaike Kluck is gastdocente. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Vogelfotografie

Ruurd Jelle van der Leij, natuurfotograaf, vogelaar en verteller, geeft met deze workshop een kijkje in zijn werk. Na de lezing gaan bezoekers het veld in om zo mooie vogels vast te leggen. Start 17.00 uur. De lezing duurt ongeveer een uur, daarna volgt een kleine pauze en de fotografietocht van ongeveer 2,5 uur. Kosten: € 12,50. Huizer Museum, Achterbaan 82.

zaterdag 5 september

Oostermeent Ladiesrun

Pink Ribbon Nederland, Hugo Hardloopgroep en Winkelcentrum Oostermeent werken samen voor de sponsorloop in de Oostermeent. Iedere deelneemster zoekt een eigen sponsor die haar per ronde uitbetaalt. De rondes zijn 425 meter. Er wordt gelopen in twee categorieën, beginners en gevorderden. Iedere categorie heeft één uur de tijd om zijn rondes te lopen en deelnemers mogen dus hun eigen tempo bepalen. De start en finish zijn op het centrale plein op Winkelcentrum Oostermeent, supporters zijn welkom. Het inschrijfgeld is € 5,-. Inschrijven via www.hugohardloopgroep.nl.

Rondleiding begraafplaats

De Historische Kring Huizen en het Huizer Museum geven een rondleiding op de Oude Begraafplaats. Gids Jan Veerman vertelt over vroegere tijden in Huizen. Aan de hand van zijn verhalen krijgen aanwezigen een inzicht in de geschiedenis en de gebruiken rondom het begraven. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur, er zijn geen kosten aan verbonden. Start: 15.00 uur in de aula op de begraafplaats.

Huizen zingt

Het Urker Mannenkoor Hallelujah zingt in de Kruiskerk aan de Naarderstraat in Huizen. Met Bert Moll als dirigent en Wim Magré op het orgel. Aanvang: 19.30 uur. € 6,-. Reserveren: 06-54674195.

maandag 7 september tot maandag 9 mei

Taijiquan

Cora van Geel geeft op de maandagochtend een les Taijiquan in wijkcentrum De Bongerd aan de Jhr. C. Roëlllaan in Eemnes. Tijd: 10.15 tot 11.15 uur. Meer informatie: coravangeel@planet.nl. www.qi-chat.nl.

dinsdag 8 september

Live Training

Workshop in Huizen: Oscar Bulthuis, auteur van onder meer 'Ondernemen is net reizen' en oprichter van De Starters Academie, heeft als missie om iedereen die voor zichzelf wil beginnen op een laagdrempelige en leuke manier de handigheden daarvoor te bieden. Dit doet hij in samenwerking met Erik Hofstra van De Sollicitatie Academie. Zij geven een bijeenkomst voor mensen die twijfelen om zelf een bedrijf te starten of te solliciteren naar een baan. Tijd: 13.00 tot 17.00 uur. Gooisch Ondernemerscentrum in Huizen. € 35,-. Aanmelden via: www.destartersacademie.nl.

vrijdag 11 september

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot 4 jaar en broertjes en zusjes zijn welkom bij het Mamacafé. Er worden ervaringen uitgewisseld en opvoedtips gegeven. 10.00. tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Musicalschool en Talent Academy

De musicallessen van de Telekids Musical School en de RTL Talent Academy starten bij Schering & Inslag in Laren. Bij de Telekids Musicalschool wordt lesgegeven aan kinderen tussen de 4 en 9 jaar. Voor tieners tussen de 10 en 18 jaar is er de RTL Talent Academy. De lesprogramma's voor beide scholen bestaan uit zang, dans en toneel en worden gegeven door ervaren vakdocenten. Voor de allerjongsten, 4 tot en met 6 jaar, is er Telekids Mini's. Voor de leerlingen van 7 tot en met 9 jaar de KidsClub. Naast verschillende musicalvaardigheden werken de leerlingen ook aan hun ontwikkeling. Zo worden sociale en communicatieve vaardigheden, creativiteit en zelfvertrouwen gestimuleerd. De lessen worden gegeven op de vrijdagmiddag. Kijk voor het programma en inschrijving op www.telekidsmusicalschool.nl. Schering & Inslag, Eemnesserweg 15 Laren.

zaterdag 12 september

Reeën spotten

Spot samen met de boswachter reeën op de Westerheide. Start 8.30 uur, Schaapskooi Blaricum. Er is parkeergelegenheid bij de Tafelberg, Oude Naarderweg 2, Blaricum. De wandeling duurt ongeveer twee uur en kost € 5,-. Contant te voldoen.

zaterdag 9 mei tot donderdag 1 oktober

Expositie

In de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes is de expositie 'Ocrietfabriek 1939 - 2008' te zien. Geopend op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Raadhuislaan 2A.

donderdag 21 mei tot donderdag 27 augustus

Zomeravondbridge

Bridgeclub De Bridgegooiers houdt elke donderdagavond zomeravondbridge in de Blaercom. 20.00 uur start het spel, graag aanwezig om 19.45 uur. Niet-leden betalen € 2,-.

vrijdag 5 juni tot zaterdag 19 september

Tentoonstelling

De Historische Kring Blaricum exposeert in haar onderkomen aan de Brinklaan 4/a pentekeningen van de kunstschilder Gerard Adolf Mangold. Hij schilderde voornamelijk landschappen en stadsgezichten. Gedurende zijn Blaricumse periode heeft hij meer dan honderd pentekeningen gemaakt van huizen, straatjes en landschappen in en rondom het dorp.

dinsdag 16 juni tot zondag 30 augustus

Tentoonstelling

Ter viering van 20 jaar culturele samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen is in de Singer Laren de tentoonstelling 'Belgische schone, Ensor tot Magritte' te zien. 70 hoogtepunten tonen een overzicht van de ontwikkelingen van de avant-garde kunst in België in de periode 1885-1960. Belgische schilderijen worden getoond naast vergelijkbare werken van Nederlandse kunstenaars. Openingstijden: 11.00 tot 17.00 uur. Gesloten op maandag. Entree: € 15,-.

Tentoonstelling

In de Singer in Laren is een tentoonstelling te zien over de Erfgooiers. Fotograaf Koos Breukel, een van de bekendste portretfotografen van Nederland, fotografeerde in opdracht van het Goois Natuurreservaat, Singer Laren en de Stad en Lande Stichting erfgooiers en hun nazaten. Een selectie van 46 intrigerende fotoportretten en enkele geschilderde portretten door onder anderen Ferdinand Hart Nibbrig en Martin Borgord wekken het rijke verleden van de erfgooiers tot leven.

zaterdag 4 juli tot zaterdag 12 september

Zomerexpositie

De Gooise Jungle in het Huizer Museum is een kleurrijke expositie met tekeningen en aquarellen van Wildlife-kunstenaar Renso Tamse. De expositie omvat een selectie van Tamses werk en is een eyeopener voor jong en oud. Veel van de geportretteerde dieren komen ook in 't Gooi voor. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van het museum: 10.00 tot 17.00 uur, op maandag gesloten. Achterbaan 82.

dinsdag 7 juli tot maandag 31 augustus

Expositie

In Grand Café & Restaurant het Meenthuis zijn twaalf schilderijen van kunstschilder Henk Storm te bezichtigen. De schilderijen zijn een selectie van de ruim 100 schilderijen die Storm in de afgelopen jaren geschilderd heeft. Storm schilderde een aantal schilderijen in de vrije natuur in Frankrijk. Op de leestafel of bij de kassa is een gratis boekje met rijmelarijtjes en de prijzen van de schilderijen verkrijgbaar.

woensdag 8 juli tot woensdag 26 augustus

Yoga op het strand

Yoga Shanta biedt gratis yogalessen aan op het strand van de Zomerkade in Huizen. Elke woensdag tussen 20.00 en 21.00 uur is iedereen welkom, van jong en oud, lenig of stijf, ervaren of onervaren met yoga. Geadviseerd wordt om prettige, loszittende kleding te dragen. In bezit van een yogamatje? Neem deze dan mee. Een grote handdoek voldoet ook. Meer informatie: info.yogashanta@gmail.com of 06 36305407. Door van tevoren aan te geven of je van plan bent te komen, word je via Whatsapp/sms op de hoogte gehouden als de les niet doorgaat.

vrijdag 10 juli tot woensdag 19 augustus

Kunstzinnige ambtenaren

De tentoonstelling 'Kunstzinnige ambtenaren' aan de Zuidersingel 5 in Eemnes biedt bezoekers een kijk op de creatieve kant van een aantal BEL-ambtenaren. De BEL-Art Kunst Commissie geeft aan vijftien medewerkers van de BEL Combinatie een podium om hun creativiteit te tonen in de vorm van foto's, schilderijen en andere soorten werken. De tentoonstelling is te zien op vrijdag, tot 13.00 uur.

vrijdag 10 juli tot zondag 30 augustus

Expositie

Frank Linsewski exposeert in het Brinkhuis in Laren. De kunstenaar maakt beelden van hardsteen en marmer, voor binnen en buiten. De vormen zijn verstild, zijn beeldentaal houdt het midden tussen organische en geometrisch-minerale vormen.

zaterdag 11 juli tot dinsdag 1 september

Zomerinloop

De zomerinloop in wijkcentrum het Holleblok in Huizen is een ontmoetingsplek voor senioren. Ze zijn hier welkom voor een gezellig praatje, een kopje koffie of thee en een spelletje. Niets hoeft, veel is mogelijk. De inloop vindt elke dinsdagmiddag tussen 13.15 en 15.00 uur plaats. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor koffie en thee wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden is niet nodig. Holleblok 2, Huizen.

donderdag 16 juli tot zaterdag 14 november

Expositie

Martien van den Dijssel exposeert zijn schilderijen in De Bibliotheek in Eemnes. Hij werkt met olieverf op paneel/MDF en schildert voornamelijk landschappen in geabstraheerde vorm. Zie voor openingstijden De Bibliotheek: www.debibliotheek.org. Raadhuislaan 49B.

vrijdag 17 juli tot maandag 31 augustus

Expositie

Het werk van industrieel ontwerper Jan-Willem van Oldeneel is te zien in Vivium Johanneshove aan de Eemnesserweg in Laren. Hij exposeert geboetseerde portretten van mensen en dieren, gegoten in brons. De portretten zijn vervaardigd uit aluminium, brons of zilver, geblazen of vlak glas, bewerkt natuursteen, of een combinatie daarvan.

vrijdag 24 juli tot dinsdag 1 september

Tijd Voor Meedoen

Ook in de zomermaanden is De Draaikom geopend. Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag staat tussen 10.00 en 14.40 uur de koffie en thee klaar voor wie binnenvalt om een praatje te maken, elkaar te ontmoeten of een boek te halen uit de buurtboekenkast. www.tijdvoormeedoen.nl.

zaterdag 15 augustus tot zondag 23 augustus

Opname Bommetje XL

In het programma Bommetje! XL van AVROTROS gaan vijftien familieteams de strijd met elkaar aan in de haven van Huizen. Presentator Ron Boszhard wordt iedere aflevering bijgestaan door een bekende Nederlander. Nieuw dit jaar is een grote publiekstribune waarop fans en toeschouwers de teams kunnen aanmoedigen. Iedereen is welkom om te kijken. Het tv-evenement vindt plaats op 15, 16, 18, 20, 22 en 23 augustus. Om gegarandeerd te zijn van een plaats, mail naar publiek@masmedia.tv of bel 035-5288860.

zondag 16 augustus tot zondag 11 oktober

Tentoonstelling

De schilderijen en tekeningen van Lex Goes zijn te zien in het Rosa Spier Huis in Huizen. Lex Goes pakt het groots aan. Met tien forse olieverfschilderijen van 70 bij 100 cm vult hij de hal van het Rosa Spier Huis. De tentoonstelling is dagelijks te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur. www.rosaspierhuis.nl.

maandag 17 augustus tot zondag 27 september

Expositie

In de (h)Artgalerij van het Brinkhuis in Laren is de tentoonstelling van Babette van Helsdingen en Frans van Dorst te zien. Babette toont olieverven waarin de mens centraal staat. Frans toont kleine bronzen beelden in de vitrine van het Brinkhuis. Openingstijden maandag t/m vrijdag: 9.00 tot 22.00 uur. Zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur. Brink 29 Laren.

woensdag 19 augustus

Jeugd jiujitsu

Het nieuwe seizoen Jeugd jiujitsu bij Coronel Sports in Huizen gaat weer van start. De les begint op 15.30 uur en is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Jiujitsu vormt de basis van de Japanse zelfverdedigingssport. Zowel val- en werptechnieken als trap- en stoottechnieken komen tijdens de training aan bod. Kijk op www.osorezu.nl voor meer informatie.

AV Zuidwal begint 26 augustus weer met een loopcursus.