Loes Jongen wil ouderen namens het Hart van Huizen een gezellige winkelochtend bezorgen.
Loes Jongen wil ouderen namens het Hart van Huizen een gezellige winkelochtend bezorgen. Foto: Bob Awick

Ochtendje voor ouderen in het Hart van Huizen

HUIZEN - Winkeliersvereniging Hart van Huizen wil op dinsdagochtend 22 september een ochtend organiseren voor ouderen die zelf niet meer naar het dorp kunnen komen om te winkelen. "We bieden ze dan een kopje koffie en wat lekkers aan en zorgen dat er een vrijwilliger is die met ze gaat winkelen", vertelt Loes Jongen.

"We zijn geïnspireerd door Geer en Goor die met het Nationaal Ouderenfonds ook dit soort uitstapjes maakten. In Huizen wonen vast nog veel ouderen die graag weer een keer naar het centrum willen om zelf te winkelen. Voor bijvoorbeeld kleding of een cadeautje voor de kleinkinderen. Dat willen wij mogelijk maken. Winkelen in het Hart van Huizen moet iets zijn dat alle mensen kunnen doen. Ook ouderen die nu in een verzorgingstehuis zitten en dit zelf niet meer kunnen. Van wie er geen familie in de buurt woont die dat samen met hen kan doen bijvoorbeeld. Wij willen ze zo meer bij het dorp betrekken."

Verzorgingstehuizen
Jongen gaat de verzorgingstehuizen benaderen om met hen te bekijken wie er voor zo'n ochtendje winkelen in aanmerking zouden kunnen komen. "Die hebben daar denk ik het beste zicht op." Ook gaat ze kijken hoe ze het vervoer kan regelen. "Het is de bedoeling dat een oudere met een vrijwilliger op pad gaat in het Hart van Huizen en dat ze samen naar de winkels gaan die de oudere wil bezoeken."
Loes hoopt dat veel mensen zich als vrijwilliger willen aanmelden, zodat veel ouderen de kans krijgen om een ochtendje te gaan winkelen. "Eigenlijk kan iedereen dit wel doen die het leuk lijkt om met een oudere een ochtendje te gaan winkelen." Belangstellende vrijwilligers kunnen zich aanmelden via loes@urbansolutions.nl. "We hopen dat het een succes wordt. Als dat zo is, dan kunnen we dit wellicht ook vaker gaan organiseren."
De ondernemers hebben er bewust voor gekozen om de ouderen op een dinsdagochtend uit te nodigen. "Dan is het over het algemeen rustig en kunnen wij ook echt aandacht geven aan de ouderen die bij hun in de winkel komen."

Ouderen die dat zelf niet meer kunnen, zouden ook moeten kunnen winkelen.