Huizen Beach vond zaterdag en zondag plaats op het strand aan de Zomerkade, waar voor diverse sporten velden waren neergelegd.
Huizen Beach vond zaterdag en zondag plaats op het strand aan de Zomerkade, waar voor diverse sporten velden waren neergelegd. Foto's: Bob Awick

Onzekere toekomst voor Huizen Beach

HUIZEN - Huizen Beach is door het slechte weer toch wel een beetje in het water gevallen. Zaterdag werd nog gestart met wisselend weer, maar zondag was het bar slecht.

"Ik weet niet wat het is", zegt organisator Arnoud Wildschut. "Elke keer als we hier in Huizen zijn hebben we te kampen met niet echt zomerweer." Qua bezoekers was het aantal dan ook wisselend. "Je moet echt mooi weer hebben, wil je mensen naar dit strand trekken."
Door het slechte weer is het evenement commercieel ook geen echt succes. "Je mist toch je omzet uit de horeca, omdat het publiek dan geen hapje en drankje neemt." Wildschut gaat dan ook om zich heen kijken of hij sponsors kan vinden. Sportief is het evenement namelijk wel een groot succes.

Mooie wedstrijden
"Op alle velden werd gespeeld en er zijn mooie wedstrijden te zien geweest. Ook de directeur van de volleybalbond was er zondag en die kon door de regen heen wel zien dat het met mooi weer een heel mooi evenement is op deze plek. Spelers uit de eredivisie verbaasden zich er ook over." Hij hoopt wellicht samen met de bond wat te kunnen doen en er volgend jaar weer te zijn met Huizen Beach.

Nee, geen volleybal, maar op hoog niveau footvolley.
Bezoekers kijken vanaf het muurtje naar de wedstrijden.
De speelster vraagt om een bepaalde set-up.