Met een druk op de toeter opent de wethouder het toernooi.

Jeugd Huizer Hockey Club wint Fair Play Award

HUIZEN - De jeugdspelers van de Huizer Hockey Club hebben afgelopen zaterdag de Fair Play Award gewonnen tijdens de derde editie van het Goois Jeugdhockey Kampioenschap.

Het kampioenschap is de sportieve opening van het nieuwe hockeyseizoen waar alle clubs uit de regio aan meedoen. De jeugdteams A tot en met D van de hockeyclubs Hilversumsche, Huizen, Laren, Naarden, 't Spandersbosch en Gooische speelden ook dit jaar weer tegen elkaar met 'Sportiviteit en Respect' hoog in het vaandel. Wethouder Marianne Verhage opende het toernooi rond 9.00 uur met een oorverdovende toeter. Op de meeste velden werd tot laat in de middag gespeeld.

Aan het Goois Jeugdhockey Kampioenschap deden ongeveer 4500 A-, B-, C- en D-spelers mee. Op de zes verschillende clubs werden zaterdag in totaal 345 wedstrijden gespeeld. Aan het eind van de dag werden per club alle behaalde punten - van jongens D8 tot en met meisjes A1 - bij elkaar opgeteld. Naast wedstrijdpunten telden de pluspunten voor sportiviteit, maar ook minpunten voor kaarten en wangedrag mee. Een computerprogramma berekende de eindscores.

De beker en titel Goois Jeugdhockey Kampioen werd toegekend aan de club die over alle teams bij elkaar de meeste punten had gehaald, zowel voor de wedstrijden als voor Sportiviteit & Respect. Deze beker is gewonnen door Gooische HC. De Fair Play Award werd toegekend aan de club die op de dag het beste sportief en respectvol gedrag toonde. De winnaar werd onder andere bepaald door de mening van de Fair Play Coaches. De award werd gewonnen door de Huizer HC.