De twee-onder-een-kapper. De verkoop begint zaterdag 5 september.
De twee-onder-een-kapper. De verkoop begint zaterdag 5 september.

Start verkoop woningen Lindelaan

HUIZEN - De bouw van woningen op het voormalige Schoemanterrein aan de Plaveenseweg komt weer een stap dichterbij. De verkoop van de tien nieuwe woningen op de veelbesproken hoek start zaterdag 5 september.

De eigenaren Duits en Hardeman hebben een ontwerp gemaakt voor drie setjes twee-onder-een-kapwoningen, die komen aan de Lindenlaan, de Plaveenseweg en de Koningin Wilhelminastraat. Aan de Plaveenseweg is ook nog ruimte voor een rij met vier woningen. Voorma en Walch Makelaars in Huizen verkoopt het project. De vraagprijzen beginnen rond de 245.000 euro.

De locatie dankt zijn naam aan Garage Schoeman, die er jaren een plek had. Het autobedrijf vertrok dertien jaar geleden. Dima heeft ook nog in het pand gezeten, maar ook die vertrok. Het pand raakte in verval en werd een doorn in het oog op deze mooie plek in het dorp van Huizen. Een armada aan plannen en ideeën passeerde de revue, maar niets daarvan kwam van de grond. Vier jaar geleden kwam het terrein in handen van investeerder Duits en bouwbedrijf Hardeman uit Lunteren, waar ook Hans Schoeman woont. Het oorspronkelijke plan was om er een appartementencomplex met 25 woningen te maken. De ondernemers trokken dat plan twee jaar geleden terug omdat er geen belangstelling voor deze flatjes zou zijn. Tot opluchting van de buurt, die dat bouwplan veel te massaal vond. Ook de zorg over het aantal verkeersbewegingen en parkeren hield de buurt bezig.

Het huidige ontwerp valt beter in de smaak en moet beter aansluiten op de marktvraag. Volgens Voorma en Walch worden de woningen traditioneel gebouwd in een moderne, maar authentieke stijl. "Drie van de woningen bieden de mogelijkheid om op de begane grond een slaapkamer en badkamer te creëren", zo voegt de makelaar toe. Parkeren zal deels op eigen terrein plaatsvinden. Toch maakten de omwonenden zich ook bij dit plan zorgen over het aantal extra verkeersbewegingen. Verderop aan de Koningin Wilhelminastraat wordt namelijk ook nieuw gebouwd. De gemeente geeft aan dat op basis van de berekeningen het wel mogelijk is om aan de normen te voldoen voor parkeerplaatsen en verwacht gen overlast.