Afbeelding
Foto:

Yvonne van Sluys

Secretaris Werkgroep Havenfestival Huizen en bemanning op de botters van de Stichting Huizer Botter, in Huizen sinds 1983

Het Havenfestival is…?
"Een sfeervol evenement voor alle Huizers. Rond de Oude Haven met een markt, de botters om op te varen, oldtimers, zeemansliedjes, oude ambachten, palingroken, kunst, klederdrachten, kinderspelletjes, muziek, lekkere terrasjes…"

Varen op een botter is…?
"Heerlijk omdat het een gevoel van weidsheid, van vrijheid geeft en je één bent met de elementen: wind, water, lucht… En het zijn zulke mooie boten! De stichting houdt er met alle vrijwilligers en sponsors vier in stand; dat is toch geweldig om aan mee te werken?"

Waarom in Huizen gaan wonen?
"Omdat de oude kronkelige straatjes met die mooie karakteristieke huizen in het centrum zo romantisch, Engels, aandeden."

Wat voor huis woon je in?
"In zo'n (heerlijk) karakteristiek huis midden in het centrum."

Huizen mist nog ...?
"Een eigen maaischip om al die waterplanten op het Gooimeer in toom te houden. Schepen lopen er in vast! Heb je zo'n mooi Gooimeer, kun je er nauwelijks op varen."

Als je een dagje de burgemeester van Huizen was, wat zou je doen?
"Poeh, een dag is kort… De hele dag bottertochtjes maken met willekeurig uitgenodigde inwoners en de gemeenteraad. Luisteren en genieten."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Wat ze met het oude centrum gaan doen, de Keucheniusstraat, de leegstand van winkels… Verder vind ik het belangrijk dat nu de zorg in toenemende mate in gemeentelijke handen is gekomen, de uitvoering heel goed verloopt."

Favoriete muziek?
"Jazz, salsa. Heb een jaar op Curaçao gewerkt en daar dans je!"

Onder of boven de 25 graden?
"Onder, ben een echte Hollandse, houd van de seizoenen."

Wat is je favoriete spreuk?
"Luctor et emergo, ben van geboorte Zeeuwse."