Kleurrijk werk van Charlotte Verberne.
Kleurrijk werk van Charlotte Verberne.

Opening expo Charlotte Verberne De Trappenberg

HUIZEN - De Kunstcommissie van revalidatiehuis De Trappenberg aan de Crailoseweg 116 organiseert vanaf vrijdag 4 september tot en met 12 oktober een verkoopexpositie van Charlotte Verberne.

Het werk van de kunstenares wordt daar tentoongesteld in de zogeheten Kunstroute Louette Fontein. De expositie wordt vrijdag om 17.30 uur geopend door de echtgenoot van de kunstenaar, Amos Verberne.

Zijde
Charlotte werkt met kleur op verschillende materialen: zijde, plexiglas en glas. De magie van het licht, als het door het materiaal heen schijnt, geeft haar onmeetbaar veel vreugde en energie. "Hier gaat het hoofdzakelijk om in mijn collectie van schilderijen op zijde. Een groot deel heeft als thema onze prachtige planeet: van irissen langs een Nederlands meer tot olifanten op zoek naar water in een uitgestrekt gebied in Afrika." Charlotte ziet de aarde als een cadeau waarop we zuinig moeten zijn, zodat ook de volgende generaties er nog van kunnen genieten. "Ik houd van kleur, kleuren waar je niet omheen kunt, helder en krachtig als het leven, als de natuur zelf."
De Kunstcommissie de Trappenberg verzorgt al ruim 25 jaar exposities in de Kunstroute Louette Fontein en hoopt dat nog vele jaren te kunnen doen. In 2012 hebben enkele trouwe leden, met uitzondering van Leo Bruinsma, hun taken overgedragen aan nieuwe leden. De commissie bestaat sinds september dit jaar uit de volgende leden: Robert Specken, voorzitter, Leo Bruinsma, penning-meester, Pauline van Eeghen, secretaris, Barbara Rubens, exposities, en Femke Dumas-van der Horst, public relations.