Ruurd Jelle van der Leij geeft vrijdag een workshop vogelfotografie.
Ruurd Jelle van der Leij geeft vrijdag een workshop vogelfotografie. Foto: Foto: Ruurd Jelle van der Leij

donderdag 3 september

Yoga & Run

De activiteit Yoga & Run, een combinatieles van yoga en blessurevrij hardlopen, vindt elke donderdag en zaterdag van 8.45 tot 11.00 uur plaats in Huizen, Valkenaarstraat 25. Kosten € 85,-. Meer informatie en/of aanmelden via www.kevala.nl.

Eemnesser Dictee

Het Eemnesser Dictee is een mix van dictee en kleinkunst in de bibliotheek Eemnes. Deelname is kosteloos. Aanmelden van tevoren is niet nodig. Aanvang 10.00 uur. Meer informatie: 035-5383520.

Netwerkborrel
Bijzonder Laren

Een van de belangrijkste doelen van Bijzonder Laren is om de ondernemers uit Laren met elkaar te verbinden en samenwerking te bevorderen. Dat is dan ook de insteek van de avond. De borrel begint om 18.15 uur en duurt tot circa 19.45 uur. Bijdrage: € 10,-. Cash betalen bij de entree. Introducees zijn welkom. Aanmelden noodzakelijk via: marketing@bijzonderlaren.nl. Brink 1, Laren.

3 september en 4 september

Theaterworkshop
tieners

Tiener Toneel Huizen en Bolletje Rolletje Kindertoneel geven drie workshops om jongeren kennis te laten maken met hun manier van theatermaken. Op donderdag vindt de workshop plaats in wijkcentrum Holleblok, van 16.30 tot 18.00 uur voor kinderen van zes t/m elf jaar. In kindcentrum De Optimist, Koers 43 in Huizen, zijn van 16.30 tot 18.00 uur kinderen uit groep acht welkom. Vervolgens wordt tussen 19.00 en 20.30 uur de workshop gegeven aan tieners vanaf de brugklas. Geïnteresseerd? Bel naar 035-6948521 of kijk op www.bolletjerolletje.nl.

vrijdag 4 september

Slow Sports

Slow Sports is bedoeld voor mensen die rustig willen bewegen en dat het liefst gezamenlijk doen in de natuur. De deelnemers hebben een leeftijd tussen de 55 en 70 jaar. Slow Sports wordt gehouden bij de ingang van de Trappenberg aan de Crailoseweg in Huizen van 10.00 tot 11.00 uur. De training wordt geleid door leefstijlcoach Pleun Sevens. De eerste keer is gratis, daarna kost een les € 7,-. Meedoen? Bel naar: 06-55308112.

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met baby's en hun broertje of zusje tot vier jaar zijn tussen 10.00 en 11.30 uur welkom bij het Mamacafé. Er worden babymassages gegeven en Maaike Kluck is gastdocente. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Workshop
Vogelfotografie

Ruurd Jelle van der Leij, natuurfotograaf, vogelaar en verteller, geeft met deze workshop een kijkje in zijn werk. Na de lezing gaan bezoekers het veld in om zo mooie vogels vast te leggen. Start 17.00 uur. De lezing duurt ongeveer een uur, daarna volgt een kleine pauze en de fotografietocht van ongeveer 2,5 uur. Kosten: € 12,50. Huizer Museum, Achterbaan 82.

4 september tot 12 oktober

Verkoopexpositie

De kunstcommissie van het revalidatiehuis De Trappenberg nodigt liefhebbers uit voor de verkoopexpositie van Charlotte Verberne in de Kunstroute Louette Fontein. Charlotte werkt met kleur op verschillende materialen: zijde, plexiglas, en glas. www.charliks.com.

zaterdag 5 september

Repair Café
Johanneshove

Het Repair Café wordt gehouden in Zorgcentrum Johanneshove, Eemnesserweg te Laren. Tussen 10.00 en 13.00 uur kan iedereen terecht met huishoudelijke apparatuur, tuingereedschap, kleding en meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd. Eventueel te vervangen onderdelen dient u zelf mee te brengen. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Oostermeent
Ladiesrun

Pink Ribbon Nederland, Hugo Hardloopgroep en Winkelcentrum Oostermeent werken samen voor de sponsorloop in de Oostermeent. Iedere deelneemster zoekt een eigen sponsor die haar per ronde uitbetaalt. De start en finish zijn op het centrale plein op Winkelcentrum Oostermeent, supporters zijn welkom. Het inschrijfgeld is € 5,-. Inschrijven via www.hugohardloopgroep.nl.

Rondleiding
Begraafplaats

De Historische Kring Huizen en het Huizer Museum geven een rondleiding op de Oude Begraafplaats. Gids Jan Veerman vertelt over de vroegere tijden in Huizen. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur, er zijn geen kosten aan verbonden. Start: 15.00 uur in de aula op de begraafplaats.

Huizen Zingt

Het Urker Mannenkoor Hallelujah komt naar de Kruiskerk in Huizen. De zangers verlenen onder leiding van Bert Moll hun medewerking aan de zangdienst in de reeks van Huizen Zingt. Behalve koorzang is er ruimte voor samenzang. Het koor wordt op het orgel begeleid door Wim Magré. Spreker is ds. Paul Visser. 19.30 uur. Jacob van Wassenaerstraat 1. Toegangskaarten kosten € 6,- en zijn verkrijgbaar bij de Chr. Boekhandel De Echo in Huizen en op de avond in de kerk. Reserveren kan via 06-54674195.

zondag 6 september

Dijk voor Kunst
en Cultuur

Van 10.30 tot 17.00 uur Een Dijk voor Kunst en Cultuur, een kunstroute over de Meentweg en de Wakkerendijk in Eemnes. Bezoekers kunnen op 29 locaties genieten van het werk van 47 beeldende kunstenaars, luisteren naar zangers en dichters, verhalenvertellers en bewegen op muziek. Ook zijn er langs de route diverse ambachten te zien, zoals een wagenmaker, imker, een boerenmoestuin, oude tractoren en bewerken van hout bij Sherpa Houtwerk. www.dijkvankunstencultuur.nl.

Spinozawandeling

De themawandeling 'Spinoza in Amsterdam' start om 12.30 uur vanaf de Oosterlichtkerk in Huizen. Belangstellenden komen meer te weten over het leven van filosoof Spinoza. Jaron Beekes, auteur van 'De lens van Spinoza', begeleidt de wandelaars. De wandeling duurt een uur en aansluitend wordt de Portugese Synagoge bezocht. De entree hiervoor is met een museumkaart gratis. De kosten van de rondleiding zijn € 135,- en worden gedeeld door het aantal deelnemers. Aanmelden: 035-5268725.

maandag 7 september

Lezing
Gezonde Darmen

De lezing Gezonde Darmen wordt gegeven door orthomoleculair therapeut Annette ter Heijden, om 19.30 uur in Atelier Simone Stawicki, Eemlandweg 7 in Huizen. Aanwezigen leren o.a. over de oervoeding, de basis van een gezond lichaam. Kosten: € 7,50, contant te voldoen.

Vocal Society

Altijd al willen zingen onder leiding van een gepassioneerde dirigent? Vocal Society repeteert op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur incl. pauze in de ruime theaterzaal van De Hilt, Hasselaarlaan 1C in Eemnes. Vocal Society is er in geslaagd om dirigent Majel Lustenhouwer, bekend van Kinderen voor Kinderen, te contracteren. Er wordt een nieuw repertoire samengesteld. www.vocalsociety.nl.

Taijiquan

Cora van Geel start op de maandagochtend een les taijiquan in wijkcentrum De Bongerd aan de Jhr. C. Roëlllaan in Eemnes. Tijd: 10.15 tot 11.15 uur. Meer informatie: coravangeel@planet.nl. www.qi-chat.nl.

dinsdag 8 september

Workshop over zelf
starten bedrijf

Oscar Bulthuis, auteur van onder meer 'Ondernemen is net reizen' en oprichter van De Starters Academie, heeft als missie om iedereen die voor zichzelf wil beginnen op een laagdrempelige en leuke manier de handigheden daarvoor te bieden. Dit doet hij in samenwerking met Erik Hofstra van De Sollicitatie Academie. Zij geven een bijeenkomst voor mensen die twijfelen tussen zelf een bedrijf te starten of te solliciteren voor een baan. Tijd: 13.00 tot 17.00 uur. Gooisch Ondernemerscentrum in Huizen. € 35,-. Aanmelden via: www.destartersacademie.nl.

Bridgen

Bridgeclub Doublet Huizen start een nieuw seizoen. Elke dinsdagavond worden zes ronden van vier spellen gespeeld, met een korte pauze. Aanmelden kan elke dinsdagavond tussen 19.00 en 19.30 uur in gebouw Oranje aan de IJsselmeerstraat 1. Meer informatie: reinjansen@planet.nl.

woensdag 9 september

Mandalatekenen

De gratis kennismakingsles mandalatekenen is bedoeld voor mensen die graag willen weten wat mandalatekenen inhoudt en die willen weten hoe er wordt lesgegeven. De les begint met een geleide meditatie. Tekentalent is niet vereist. Tijd 09.30 tot 11.00. Kosten gratis. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven via: www.manondalas.simpsite.nl.

Reanimatiecursus

EHBO-vereniging Huizen geeft een reanimatiecursus op de Kamperfoelieschool, Delta 37 in Huizen. Deze basiscursus vindt plaats tussen 19.30 en 22.30 uur en kost € 30,-. Dat is inclusief boek en materiaal. Meer info: 035-5268281, of mail naar pw.keuning@solcon.nl. Omdat reanimeren flink inspannend kan zijn, is een goede conditie een vereiste.

donderdag 10 september

Lezing Boeddhisme

Olande Onanda viert zijn 40-jarig jubileum als boeddhistisch monnik. Deze inspirerende monnik bezocht al twee keer eerder het Brinkhuis Laren voor een satsang. Nu komt hij langs voor een verdiepende lezing over het Theravada Boeddhisme. De lezing is van 17.00 tot 19.30 uur. Entree is gratis, na afloop staat een bedelnap waarin giften voor Ananda en de heilige teachings kunnen worden gedaan. Inschrijven: reserveren@hartvanlaren.nl.

Dinsdag start bridgeclub Doublet weer met het seizoen bij The Pride in Huizen.