Hilda Verweij en Richard Vos spelen deze keer de VrijdagAvondMuziek in de Nieuwe Kerk in Huizen.
Hilda Verweij en Richard Vos spelen deze keer de VrijdagAvondMuziek in de Nieuwe Kerk in Huizen.

donderdag 10 september

Lezing Boeddhisme

Olande Onanda viert zijn 40-jarig jubileum als boeddhistisch monnik. Hij komt langs in het Brinkhuis voor een verdiepende lezing over het Theravada Boeddhisme. De lezing duurt van 17.00 tot 19.30 uur. Entree is gratis, na afloop staat er een bedelnap waarin giften voor Ananda en de heilige teachings kunnen worden gedaan. Inschrijven: reserveren@hartvanlaren.nl.

10 september tot 13 september

Salon Residence

Salon Residence in het Singer Museum in Laren is een 4-daags evenement waar interior decorators bij elkaar komen om hun interieur te laten zien. De designers lopen rond in hun eigen ontworpen kamers. Donderdag, vrijdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Op zondag tot 18.00 uur. Singer Laren, Oude Drift 1, 1251 BS Laren.

10 september tot 21 oktober

Expositie
BEL-Art

Tijdens de Bel-Artexpositie is werk te zien van Manita de Graaf-Rebel (schilderijen), Corrie van Wees (beelden) en styliste Monneke Peters (foto's). De expositie is op maandag tot donderdag te zien van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur in het BEL-kantoor, Zuidersingel 5 Eemnes. Toegang is gratis.

vrijdag 11 september

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot 4 jaar en broertjes en zusjes zijn welkom bij het Mamacafé. Er worden ervaringen uitgewisseld en opvoedtips gegeven. 10.00. tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Inname en taxatiedag

Ter voorbereiding op de najaarsveiling op 23 november houdt Zuydwal Veilingen een innamedag in het Brinkhuis Laren. Tussen 11.00 en 14.00 uur kan iedereen langskomen met schilderijen, bronzen, porselein, enzovoort. www.zuydwalveilingen.

Zingen

Er zijn nog twee plekken over in een groepje dat zich bezighoudt met spirituals & gospels. www.zingeninlaren.nl.

Musicalschool

De musicallessen van de Telekids Musical School en de RTL Talent Academy starten bij Schering & Inslag in Laren. Naast verschillende musicalvaardigheden werken de leerlingen ook aan hun ontwikkeling. De lessen worden gegeven op de vrijdagmiddag. Kijk voor het programma en inschrijving op www.telekidsmusicalschool.nl. Schering & Inslag, Eemnesserweg 15 Laren.

Vogelfotografie

Ruurd Jelle van der Leij onthult zijn fotografiegeheimen in het Huizer Museum. Neem een fiets of auto mee en voldoende eten en drinken (voor uzelf). Vertrek om 17.00 uur vanaf het museum, Achterbaan 82. Rond 22.30 uur is de workshop afgelopen. € 12,50. Aanmelden: receptie@huizermuseum.nl of 035-5250223.

Weidediner

De Blommenhoeve houdt in samenwerking met PartyZ het Weidediner 2015. In de polder van Eemnes schotelt Jan-Dirk Zonnenberg gasten van 17.00 tot 20.00 uur een diner voor. Kosten: € 65,- inclusief wijn en tafelwater. Er is plek voor tachtig personen, aanmelden is nodig via info@deblommenhoeve.nl. Vermeld dan uw naam en het aantal eters.

VrijdagAvondMuziek

Het concert van VrijdagAvondMuziek in de Nieuwe Kerk in Huizen staat in het teken van celloduetten. De duetten zijn van Bach en Kummer. 20.00 uur. Toegang is vrij. Na afloop is een deurcollecte.

zaterdag 12 september

Reeën spotten

Spot samen met de boswachter reeën op de Westerheide. Start 8.30 uur, Schaapskooi Blaricum. Er is parkeergelegenheid bij de Tafelberg, Oude Naarderweg 2, Blaricum. De wandeling duurt ongeveer twee uur en kost € 5,-. Contant te voldoen.

Repair Café

Het Repair Café Blaricum is weer actief. De sessie vindt plaats in buurtcentrum De Malbak, Blaricum Bijvanck. Tussen 10.00 en 13.00 uur kunt u daar terecht met huishoudelijke apparatuur, tuingereedschap, kleding en meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd. Eventueel te vervangen onderdelen dient u zelf mee te brengen. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Open dag Brandweer

De poort van het kazerneterrein van Brandweer post Huizen staat wijd open voor publiek. Vrijwilligers van de post Huizen laten bezoekers zien wat hun taak als brandweerman/vrouw inhoudt. Speciaal voor de jonge bezoekers is een speurtocht gemaakt waarbij het mogelijk is een echt brandweerdiploma te behalen. 10.00 tot 16.00 uur, Eemlandweg 30 te Huizen.

Monumentendag
gemaal

Medewerkers van Waterschap Vallei en Veluwe demonstreren van 11.00 uur tot 16.00 uur in het gemaal aan de Korte Maatsweg 5 in Eemnes de oude elektrische installatie uit 1921. Vrijwilligers van de Historische Kring Eemnes vertellen over de historie van de bemaling van de Eemnesser polders.

Meet-n-Greet

Hans Slim, auteur van 'Typisch Goois', is van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig in de Bruna in Huizen aan de Kerkstraat. Ontmoet hem en stel hem vragen.

Tentoonstelling
Lindenhoeve

De opening van de tentoonstelling 'Kunst & Ambacht' van de Historische Kring Laren vindt plaats in de Lindenhoeve, die elke zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend is. Een aantal ambachten/kunsten is vertegenwoordigd in de vorm van een kantkloster. Burgemeester van Nispenstraat 29 te Laren.

Mosselfeest

S.V. Huizen en Versvishandel Jan van As heten iedereen van 16.30 tot 18.30 uur welkom bij het sportpark van S.V. Huizen. Zij die niet van mosselen houden kunnen genieten van saté, een broodje hamburger of een broodje hete kip. Een eenpersoons pan met één consumptie kost € 10,-. Reserveren via: huizermosselfeest@svhuizen.nl.

zondag 13 september

Gooische Rally

De zestiende Gooische Rally is een uitdaging voor automobiel en équipe. Vanaf 09.00 uur worden de klassiekers opgesteld in de oude dorpskern van Blaricum. De rally start om 11.00 uur en de eerste auto's worden vanaf 15.30 uur terug verwacht. In de tussenliggende periode is er in Blaricum van alles te zien en te beleven zoals het ringsteken voor dames in cabrio's en de Smaak van Blaricum. Op www.gooischerally.com is meer informatie te vinden.

INmarkt

De INmarkt bruist, want 48 Larense/Gooische verenigingen en organisaties presenteren zich van 13.00 tot 16.30 uur op de informatiemarkt met een stand, optreden of activiteit. Op www.inmarktlaren.nl is het volledige programma terug te vinden.

maandag 14 september

Yoga 50+

Er wordt een gratis proefles yoga voor 50-plussers gegeven in Huizen. Om 9.30 uur. Inschrijven via leden@vivium.nl of 035-6 924 495.

SeniorWeb Eemnes

Het SeniorWeb Eemnes start haar nieuwe seizoen in de bibliotheek van Eemnes, Raadhuislaan 49b. Er worden workshops aangeboden op verschillende niveaus. Apparaten dienen zelf meegenomen te worden.
Meer informatie is te vinden op seniorweb.eemnes.nl of neem contact op met Steven Oudhuizen, 06-46721140 of s.oudhuizen@xs4all.nl.

Colleges Music in Life

Tijdens acht colleges wordt met beeld- en geluidsfragmenten ingegaan op ontwikkelingen van de klassieke muziek. De colleges worden om de twee weken gegeven op maandagavond, startdatum 14 september, dan wel donderdagmiddag, startdatum 17 september. Kosten: € 195,-. Inschrijven kan via info@musicinlife.nl of www.musicinlife.nl. Nieuweweg 29G in Laren.

dinsdag 15 september

Beeldhouwlessen

Op dinsdag, in de ochtend en avond, worden beeldhouwlessen gegeven. Leer beeldhouwen in steen, in zachte en hardere soorten. De lessen duren tweeënhalf uur en vinden tien keer plaats. Kosten inclusief materiaal: € 215,-. Aanmelden: 035-5242279, ellenhofstee@gmail.com.

Mandala Mix

Tijdens de vervolgcursus Mandala Mix worden mandala's met verschillende thema's gemaakt. Cursisten zetten de mandala samen op om deze thuis verder in te kleuren. Dit wordt dan de volgende les besproken. Tijd 13.00 tot 15.00 uur. € 130,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven via: www.manondalas.simpsite.nl.

woensdag 16 september

Mandalatekenen

De Basiscursus Mandalatekenen geeft inzicht in jouw persoonlijke ontwikkeling. De les worden afgesloten met het opzetten van een mandala om thuis verder in te kleuren. Tekentalent is niet vereist. 09.30 tot 11.30 uur. € 150,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven via: www.manondalas.simpsite.nl.

Lezing

Dick Schaap vertelt tijdens de themaochtend in de Bibliotheek Huizen over zijn roman 'Uitgetekend, portret van een Huizer visser omstreeks 1850'. Tijd: 10.45 tot 12.00 uur. Toegang is gratis.

Muziek op Schoot

Woensdag en vrijdag starten er nieuwe muziekcursussen voor kinderen in de leeftijd van acht maanden tot vier jaar. De cursus bestaat uit tien achtereenvolgende lessen van 40 minuten en vindt plaats in het gebouw van Muziekvereniging Prinses Irene in Huizen. Kosten: € 89,-. Aanmelden via hendrikaveerman@tiscali.nl.

Moodbord van Karin Meijn voor Salon Residence.