Demonstraties zijn onderdeel van de open dag.
Demonstraties zijn onderdeel van de open dag. Foto: Bob Awick

Brandweer Post Huizen houdt haar jaarlijkse open dag

HUIZEN - Brandweer Post Huizen houdt zaterdag tijdens de Huizerdag van 10.00 tot 16.00 uur weer haar open dag. De poort van het kazerneterrein aan de Eemlandweg 30 staat dan wijd open om ee ieder de mogelijkheid te bieden een kijkje achter de schermen te nemen.

Tijdens de open dag willen de vrijwilligers van de post Huizen het publiek graag laten zien wat hun taak inhoudt. Daarom geven zij onder andere gedurende de dag diverse demonstraties om een goed beeld te geven van wat de brandweer kan.
Daarnaast is er de mogelijkheid voor het bezichtigen van het materieel en geeft de brandweer daar graag uitleg over. Tevens kunnen bezoekers voor allerlei brandveiligheidsvragen terecht bij de preventiestand, geeft de brandweer uitleg over rietenkapbrandbestrijding en presenteert de jeugdbrandweer zich. De Brandweer Store is ook aanwezig met allerlei brandweergerelateerde gadgets, kleding en modelvoertuigen. Speciaal voor de jonge bezoekers is er een leuke speurtocht waarbij het mogelijk is een echt brandweerdiploma te behalen.