De glazen pui valt op, net als het verbouwde schuurtje.
De glazen pui valt op, net als het verbouwde schuurtje.

Schipper opent nieuwe winkel op de Kerkstraat

HUIZEN - Schipper Wonen opent zaterdag haar nieuwe winkel aan de Kerkstraat 45. Het pand tegenover Sportschool Rebel werd eigenhandig door de eigenaren Sjaak en Florien Schipper verbouwd. Met de verbouwing laten de twee direct ook zien wat zij kunnen.

Het stel heeft de voormalige woning van binnen volledig leeggehaald. Aan de achterkant is uitgebouwd en is een daklicht aangebracht. De oude balken, vloerdelen en het glas-in-lood zijn teruggeplaatst en het compacte keukentje zal opnieuw dienst doen, evenals de oude aardappelkast. De balie is nog wel het meest opvallend: een Indiaas autofront.
Meest in het oog springend aan de buitenzijde is de nieuwe glazen pui over de volledige breedte van het pand. Zo valt het nodige licht binnen en is vanaf de straat bijna het gehele assortiment zichtbaar. Op het voorerf is een schuurtje van glazen wanden voorzien om dienst te doen als etalage. Alle behangstalen, vloerdelen, zonwering en natuurlijk de gordijnen hebben hier nu een nieuwe toonzaal gevonden.
Het paar is blij met de nieuwe locatie, trots op het nieuwe pand en nodigt iedereen van harte uit om op 12 september, Huizerdag, een kijkje te komen nemen.

Het is niet de eerste keer dat Sjaak en Florien Schipper een typisch Huizer locatie eigenhandig, met behulp van vakbekwame vrienden en met respect voor het bestaande, verbouwen. Zij bouwden al hun woning in het Oude Dorp en voor hun huwelijk in 2009 namen zij het interieur van de Botterwerf onder handen om er de voor hen perfecte trouwlocatie van te maken. Nu is er opnieuw een karakteristiek pand waar het stel nieuw leven in heeft geblazen.