Bas Heijne geeft in de bieb in Laren de lezing 'Kleine filosofie van de volmaakte mens'.
Bas Heijne geeft in de bieb in Laren de lezing 'Kleine filosofie van de volmaakte mens'. Foto: Bibliotheek

donderdag 17 september

Themaochtend

Op de themaochtend 'Geschiedenis van de Klassieke Muziek' verzorgt Joop van Velzen een inleiding op zijn serie van 16 colleges van Music In Life. Ook licht hij een tipje van sluier op over de inhoud van de colleges. De themaochtend vindt van 10.00 tot 12.00 uur plaats op de Nieuweweg 29G in Laren.

Geef-en-Neemshop

Wat de één overheeft kan de ander gebruiken. Hier kan iedereen terecht voor veel verschillende dingen. Van kleine woonaccessoires en servies tot vintage laarzen. Open: 10.30 tot 12.30 uur. 't Vuronger, Schoolstraat 6.

Lunchpauzeconcert

Het eerste lunchpauzeconcert wordt gegeven door het Markus Blaaskwintet. Op het programma staan werken van de Tsjechische componist A.Reicha. 12.30 tot 13.15 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Eemnes, Zuidersingel 1. € 10,- toegang. Zaal open om 12.00 uur.

Parkinson Café

Dr. Witjes vertelt aanwezigen van het Parkinson Café over slaapproblemen en wat het slaapcentrum 't Gooi in Blaricum voor ons kan betekenen. Amaris Theodotion, Werkdroger 1 in Laren. Toegang is gratis. Zaal open om 14.00 uur. www.parkinsoncafelaren.nl.

Veteranen Sociëteit

De bijeenkomst van Veteranen Sociëteit Huizen vindt plaats in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2 in Huizen. Alle veteranen zijn van 14.30 tot 17.00 uur welkom.

Leesgroep

In de Bibliotheek Huizen Laren Blaricum, Plein 2000 1 in Huizen vindt een informatiebijeenkomst plaats over de oprichting van een leesgroep. De leesgroep gaat Nederlandse en vertaalde literatuur lezen en bespreken en maakt daarbij een keuze uit een literatuurlijst met eigentijdse en klassieke literatuur van de landelijke stichting Senia. De groep zal boeken bespreken aan de hand van leeswijzers en discussievragen die de gesprekken houvast bieden. Tijd: 15.00 uur. Aanmelden kan via ria.essink@bressink.nl.

Mindfulness

In Bewustzijnscentrum Bala in Huizen wordt een achtweekse cursus mindfulness gegeven. Deelnemers leren op een andere manier bijdragen aan gezondheid en welzijn. 9.30 tot 12.00 uur. Aanmelden voor een informatief gesprek op 10 september kan via 035-6951111 of www.mindfulcoach.net.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café in Het Brinkhuis te Laren is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familie en hulpverleners. Aanwezigen raken met elkaar in gesprek over de gevolgen van dementie. Tijd: 19.30 tot 21.00 uur. Toegang is gratis. Na afloop is er nog gelegenheid om na te zitten en iets te drinken.

Lezing

Hans Kos geeft de lezing 'Dokter, waarom luistert u niet?', in yogacentrum Surya in Huizen. Hij behandelt vragen als: waarom is het belangrijk om geest, ziel en lichaam als een eenheid te zien bij heling? 20.00 tot 22.00 uur. € 10,-. Logger 8. Opgeven via yogacentrumsurya@outlook.com.

vrijdag 18 september

Engels voor
Volwassenen

In De Hilt in Eemnes begint om 8.30 uur de anderhalf uur durende Engelse conversatieles voor beginners. Om 10.00 uur volgt de Engelse conversatieles voor gevorderden. Er zijn 26 lessen waarvan de kosten € 150,- bedragen. Informatie: Tineke de Kort 035-5313296

Mamacafé

Sophie Timmermans is professional organizer. Tijdens het Mamacafé helpt zij (aanstaande) ouders om de rust in huis terug te krijgen. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a. www.homeworktime.nl.

Taeje Bôkkesrace

Stichting Huizer Botters houdt voor de elfde maal de Taeje Bôkkesrace. Deze zeilwedstrijd met authentieke botters wordt gehouden op het Gooimeer en maakt deel uit van de traditionele Huizer Botterdagen. De botters worden bemand door bedrijven en organisaties die hun relaties of personeel op dit evenement trakteren. Geïnteresseerden kunnen de wedstrijd vanaf de pier goed volgen. Vanaf 13.00 uur.

Yes to Jazz

Sazz Leonore treedt op in het Brinkhuis in Laren. Het concert start om 20.30 uur, entree € 15,-. Reserveren via reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

zaterdag 19 september

Collage maken

Wil je een collage maken die uitdrukt wie jij bent of wat jou bezighoudt? Kom dan naar deze workshop in Huizen. Leer een invalshoek kiezen en doe inspiratie op. Materiaal wordt verzorgd. Om 9.30 uur staat de koffie klaar. De workshop is van 10.00 tot 12.30 uur en kost € 25,-. Petra Creteer, Spaanderbank 15, Huizen. Opgeven: 06-22647545 of via www.tranenenparels.nl.

Dance-Point

Dance-Point start haar seizoen met een open avond. Iedereen kan kennismaken, bijkletsen, dansen en zich inschrijven.
Er wordt een workshop gegeven en er zijn demonstraties met betrekking tot het lesprogramma. 20.30 tot 24.00 uur. 20 september starten de lessen weer. Havenstraat 305d in Huizen.

maandag 21 september

Lezing
Gezonde Darmen

Wegens succes een extra lezing Gezonde Darmen. Gegeven door orthomoleculair therapeut Annette ter Heijden om 19.30 uur in Atelier Simone Stawicki, Eemlandweg 7 in Huizen. Aanwezigen leren o.a. over de oervoeding, de basis van een gezond lichaam. Kosten: € 7,50, contant te voldoen. Opgeven is noodzakelijk via annemarie@natuurlijkannemarie.nl.

dinsdag 22 september

Schilderen

De tien najaarslessen schilderen bij beeldend kunstenaar Marloes Eerden worden gehouden in de Malbak, Wetering 122, Blaricum. Deze cursus is geschikt voor zowel voor beginners als gevorderden; er wordt individuele begeleiding gegeven. De onderwerpen worden aangeboden, zodat aanwezigen hun onderwerp in diverse technieken kunnen vormgeven. 14.00 tot 16.30 uur. Inschrijven: marloes.eerden@gmail.com of 035-5250807.

Lezing
Bas Heijne

Bas Heijne geeft een lezing 'Kleine filosofie van de volmaakte mens'. Hij praat over genetische manipulatie, robots en duizelingwekkende ontwikkelingen op het gebied van informatica en nanotechnologie. Waar liggen de grenzen? Heijne presenteerde de zesdelige reeks 'De volmaakte mens' (VPRO/Human). Locatie: bliotheek Laren. 20.00 tot 22.00 uur. € 12,50 voor niet-leden van de bibliotheek, € 9,- voor leden, vrienden van de bibliotheek en leden Humanistisch Verbond.

woensdag 23 september

Themaochtend
Alzheimerweek

Van 21 t/m 26 september is de Wereld Alzheimerweek. Bibliotheek Huizen zet haar deuren deze week open voor diverse activiteiten. Woensdag wordt een extra themaochtend gehouden voor mensen uit de nabije omgeving van mensen waar (beginnende) dementie een rol speelt. Tijdens deze themaochtend geeft Cees Croes nuttige informatie voor mantelzorgers. 10.45 tot 12.00 uur. Toegang is gratis.

Veiling

Er worden weer verschillende schilderijen, bronzen, tekeningen en design geveild tijdens de najaarsveiling van Zuydwal Veilingen in het Brinkhuis in Laren. Ook het bijzondere schilderij 'De Larense Brink' van David Schulman wordt geveild.

Cursus
zelfverdediging

Bij Coronel Sports in Huizen kunnen vrouwen een cursus zelfverdediging volgen. Aspecten die aan bod komen zijn leren stoten, schoppen en werpen. Cursisten leren technieken om een belager uit te schakelen of onder controle te krijgen. Leer om veilig uit benarde situaties te komen. De vrouwen komen bijeen op vier woensdagavonden, 23 en 30 september en 7 en 14 oktober. De bijeenkomsten duren ongeveer anderhalf uur. Kosten: € 20,-. www.osorezu.nl. IJsselmeerstraat 5-b.

Herhalingcursus
Reanimeren

Mensen die vorig jaar de reanimatiecursus van EHBO-vereniging Huizen hebben gevolgd, kunnen hun kennis opfrissen bij de herhalingcursus. Deze vindt tussen 20.00 en 22.00 uur plaats op de Kamperfoelieschool, Delta 37 in Huizen. Kosten: € 20,-. Aanmelden: 035-5268281 of pw.keuning@solcon.nl.

donderdag 24 september

Jubileumconcert
Torenhof

Het ensemble Duo Spinoza geeft een jubileumconcert in Vivium Torenhof. Het programma duurt ongeveer een uur en bestaat uit werken van o.a. Massenet, Mendelssohn en Pärt.
Het repertoire bestaat uit klassieke sonates en romantische werken, maar ook uit lichter repertoire en moderne muziek. 14.45 uur. Torenlaan 22 te Blaricum.

Muziek op de Meent

Het trio NoyaLohyNoya is terug in 't Meenthuis voor de muziekserie 'Muziek op de Meent'. De stijl van het trio varieert van Amerikaanse soul en R&B tot pop en Molukse folksongs. Het concert begint om 19.30 uur.

vrijdag 25 september

Pianorecital
Brinkhuis

De Japanse Meesterpianist Toru Oyama treedt op in het theater van het Brinkhuis.
De pianist speelt stukken van Beethoven, Schumann, Chopin, Ravel, Debussy.
Aanvang 20.15 uur, entree € 15,-, tot 18 jaar gratis. Reserveren via: reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

Vrijdag wordt de Taeje Bôkkesrace in Huizen gehouden.