De braderie had dit jaar maar liefst 210 kramen en werd druk bezocht.
De braderie had dit jaar maar liefst 210 kramen en werd druk bezocht. Foto: Bob Awick

Huizerdag met Battle of the Coverbands zeer geslaagd

HUIZEN - De Huizerdag die afgelopen zaterdag voor de 29ste keer werd gehouden was zeer geslaagd. "De exacte cijfers hebben we nog niet, maar ik ga ervan uit dat er meer bezoekers waren dan vorig jaar", aldus een woordvoerder van de organisatie. Dit zou betekenen dat er meer dan 22.000 bezoekers zijn geweest, terwijl het weer een stuk minder was dan vorig jaar.

Voor het eerst werd dit jaar in plaats van het open podium op Plein 2000 een heuse Battle of the Coverbands gehouden. Vier van tevoren op strenge criteria geselecteerde coverbands kregen allemaal 45 minuten de tijd om een jury en het publiek van hun kunnen te overtuigen. Uiteindelijk werden Be Who You Wannabee en The President door juryvoorzitter Maria van Zijl, jarenlang plattenplugger en producer van programma's bij Veronica, op het podium geroepen. Een van deze bands zou de eretitel Coverband Huizerdag 2015 en de grootste beker mee naar huis krijgen.

Uiteindelijk bleek The President de winnaar. "Het was een close finish", aldus Van Zijl. "Be Who You Wannabee had een hele goede performance, deed het heel goed en bespeelde het publiek ook goed. Aan het einde zakte het alleen een beetje in." The President gaf volgens hem ook een hele goede performance. "Het was heel hard in geluid, maar vocaal heel goed en ze waren subliem met het publiek; de band was net even iets beter en werd dan ook de winnaar vandaag." Bart Verhoeven, de zanger van The President, liet weten dat de band voor het eerst een prijs heeft gewonnen en er blij mee is. "We spelen in deze formatie nu twee jaar met elkaar en dit is een mooie bekroning." Hij zag in Be Who You Wannabee ook de grootste concurrent. "Ze zijn vergelijkbaar met ons, maakten er een echt feest van en hadden een goede band met het publiek." Het optreden op de Huizerdag is The President goed bevallen. "De sfeer was echt super en we hebben lekker gespeeld. Hopelijk mogen we volgend jaar onze titel verdedigen."
Of the Battle of the Coverbands volgend jaar weer terugkomt tijdens de Huizerdag, is een punt dat nog wordt besproken door de organisatie. "De bands deden het erg leuk en er was veel belangstelling voor. Ik ben er helemaal tevreden mee", aldus de organisator van de Huizerdag.

Volgende maand maakt de organisatie van de Huizerdag de eerste stappen voor het 30-jarig jubileum van de Huizerdag. Daar is al over nagedacht, maar nu gaat het echt vorm krijgen. Het thema wordt nog niet prijsgegeven, "maar het wordt feestelijk".

De Huizer klederdracht ontbreekt natuurlijk niet.
O'G3NE verzorgde een spetterend optreden.
Voor kinderen was er genoeg te doen.
Plein 2000 bood vermaak voor de hele familie.
Rechts The President, winnaar van de Battle of the Coverbands.