Lekker dansen en bewegen tijdens de Huizerdag.
Lekker dansen en bewegen tijdens de Huizerdag. Foto: Bob Awick

Dance-Point bestaat vijf jaar en is volop in beweging

HUIZEN - Alles mag, niets moet. Meerthe van der Voort, eigenaresse van Dance-Point, vindt dat dansen vooral leuk moet zijn. In een hokje passen hoeft niet, iedereen moet de mogelijkheid krijgen om te kunnen dansen.

Meerthe werkte 17 jaar bij dansschool Hans van Schaik in Huizen toen hij ermee stopte. Dat was vijf jaar geleden. Met zijn hulp en advies heeft zij toen haar eigen dansschool opgezet. "Ik heb als het ware zijn dansschool voortgezet, op een andere locatie en onder een andere naam. En natuurlijk doe ik het niet alleen. Ik heb een fantastisch team in een mooi bedrijf en veel mensen om mij heen die me helpen. En echt heel leuke cursisten", vervolgt een vrolijke Meerthe.

Dance-Point richt zich vooral op stijldansen, maar daarnaast is er ook een uitgebreid programma voor kinderen. Vanaf twee jaar kun je al lekker meedoen. "Stijldansen is er voor kinderen vanaf 13 jaar en we geven ook lessen voor 55-plussers." Hoewel ze hun eigen lessen hebben zijn er ook feestavonden waar de jeugd en volwassen samen dansen. Best wel bijzonder, vindt Meerthe. "Dat gaat in een leuke en gemoedelijke sfeer; jong en oud, iedereen danst met elkaar. Ik vind het echt heel gaaf dat dat kan en vind het leuk om te zien dat ze dat doen. Want hoe leuk is het dat een 13-jarige aan een 50-jarige vraagt om de chachacha te dansen." Maar er is meer te beleven in Huizen. Voor de talentvolle fanatieke jeugd (4-18 jaar) biedt Dance-Point nu ook musicallessen aan, in samenwerking met Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy. Zelf danste Meerthe als klein meisje al en een leven zonder dansen ... ze kan het zich niet voorstellen. Ze deed aan ballet, tapdansen en moderne dans en kwam bij al snel bij haar grote passie: stijldansen. "Ik word vrolijk als ik aan dansen denk. Dansen is veelzijdig. Als je danst ben je niet alleen met je lichaam bezig en met muziek, maar ook met je danspartner. Het is een heel sociaal gebeuren. Er ontstaan ook veel vriendschappen." De lessen verlopen niet altijd volgens een strakke planning, dat is volgens Meerthe ook niet altijd nodig. Ook de muziek waarop gedanst wordt is wisselend: een mix van ouderwetse dansmuziek en hedendaagse top veertig. "Het kan zomaar zijn dat je een Engelse wals of jive danst op Elvis Presley." En niet alleen voor de jeugd klinkt er top 40-muziek, ook de volwassenen vragen regelmatig om de populaire nummers.

Open lesweek
Het liefst nodigt Meerthe iedereen uit om een keertje te komen dansen, maar dan zou de dansvloer letterlijk 'te klein' zijn. "Het zou toch leuk zijn dat mensen die vroeger gedanst hebben en ertegenop zien om weer te beginnen toch die stap nemen. Ook als je een partner hebt die niet kan dansen, daar vind ik altijd wel een oplossing voor."
Proberen kan natuurlijk altijd, ook tijdens de open lesweek die nog tot en met zaterdag duurt.