Verschillende activieiten tijdens Burendag in Huizen

HUIZEN - Zaterdag 26 september is het Burendag, met diverse activiteiten in Huizen.

Nestkasten maken
Buurt Preventie Vereniging Holleblok gaat nestkasten maken en 'pimpen'. Ouders en kinderen gaan vanaf 15.00 uur in de speeltuin aan de Braam samen aan de slag om de vogelhuisjes in elkaar te zetten en te schilderen. Zodra ze droog zijn, worden de nestkastjes opgehangen in diverse bomen in de buurt. Wijkagent Menno Mulder is ook enthousiast over het idee: hij heeft al laten weten dat de politie graag zo'n vogelhuisje wil hebben voor de binnenplaats van het Huizer politiebureau.

Proef de buurt
Versa Welzijn organiseert een gezellige, maar vooral lekkere dag in wijkcentrum 't Vuronger. Er wordt gekookt met producten uit de tuin van de Daktuin van Jongerencentrum Tram, smakelijke oliƫn worden verzorgd met kruiden uit De Draaikom en de vrijwilligers en locatie komen van 't Vuronger. Zo wordt er een heerlijk, gratis 3-gangenmenu bereid door een chef-kok. Er is een proeverij waarbij je wordt uitgedaagd geblinddoekt te raden wat je proeft en wie zijn talent wil laten horen, mag de dag muzikaal opluisteren op de piano. Proef de Buurt is van 15.00 tot 19.30 uur. Mee-eten? Dan wel even aanmelden via burendaghuizen@versawelzijn.nl.

Tijd voor meedoen
Het project Tijd voor meedoen is het podium voor de buurt waar iedereen zijn kwaliteiten kan inzetten om elkaar te helpen. Op het nazomerfeest mogen buren meegluren naar wat er allemaal is. In De Draaikom zijn doorlopend (binnen en buiten) activiteiten: tuinproducten uit eigen tuin, artikelen uit de ShopKom, boeken uit de Buurtboekenkast, een loterij, ambachten, droomgesprekken, livemuziek, handlezen en kinderspelen. Voor vriendelijke prijsjes wordt eten en drinken aangeboden. Het nazomerfeest is van 10.30 tot 15.00 uur.