Cato en Flaire zijn de organisatoren achter de PEP Talk van dinsdag in het Brinkhuis in Laren.
Cato en Flaire zijn de organisatoren achter de PEP Talk van dinsdag in het Brinkhuis in Laren.

donderdag 8 oktober

Babymassage

Op 8, 15 en 29 oktober en 5 november kunnen ouders tussen 09.30 en 11.00 uur terecht in Massagepraktijk Voelenderwijs, Bewustzijnscentrum Bala, Trompstraat 1 te Huizen. Helly Lanphen geeft dan massages. www.voelenderwijs.nl.

Gooische
Vrouwenzaken

Het thema van de deze Gooische Vrouwenzakenbijeenkomst is 'Storytelling: Heldin in je eigen verhaal'. Ontdek welk nieuw en inspirerend verhaal je over jezelf kunt vertellen om weer open en enthousiast de volgende stap in je leven te zetten. Mieke Bouma geeft een presentatie. Het Brinkhuis, Brink 29 in Laren. De bijeenkomst start om 11.00 uur. € 22,75. Contant betalen bij binnenkomst.

vrijdag 9 oktober

Verhalen schrijven

Schrijvershuis 't Gooi in Huizen start een korte cursus Verhalen schrijven. Behandelde theorie wordt direct in praktijk gebracht met speelse oefeningen. Aan elke les is ook huiswerk verbonden. Deelname: € 145,-. 10.00 tot 12.00 uur. Data: 9, 16, 23 en 30 oktober, 6 en 20 november. Aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven: www.schrijvershuisgooi.nl of 035-5266286.

Mamacafé

Riemke Groeneveld, orthopedagoge en onderwijskundige, is te gast bij het Mamacafé. Zij vertelt over Natuurlijk ouderschap. Nieuwsgierig geworden? Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn van harte welkom. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Oso-stijldansclub

In De Hilt in Eemnes vindt vanaf 19.30 uur een kennismakingsavond plaats met de Oso-stijldansclub. Er wordt gedanst voor de gezelligheid. De dansclub heeft verschillende dansavonden met begeleiding van een dansinstructieteam. osostijldansclub.nl.

Yes to Jazz

'Yes to Jazz hosted by Kent Hanson', brengt het Stephanie Francke kwartet naar het Brinkhuis in Laren. Het kwartet speelt eigen stukken, geschreven door componiste/saxofoniste Stephanie Francke. 20.30 uur, entree € 15,-. Reserveren via reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

9 oktober en 10 oktober

Inbreng
unieke breisels

Het Huizer Museum maakt ruimte vrij voor unieke breisels. Heeft u nog wat op zolder liggen, of zijn er creatieve kunstenaars die breisels maken? Experts beoordelen tussen 14.00 en 16.00 uur museale waarde van stukken die worden ingebracht. Voorwaarde is dat de objecten met de hand zijn gebreid en een duidelijke link hebben met Huizen. Entree is gratis.

zaterdag 10 oktober

Sieraden Maken

Atelier PicoBella (textiele sieraden) in Huizen geeft een workshop Halssieraad maken van de binnenband van een fiets. Datum: 10 oktober 9.30 tot 11.30 uur, 17 oktober 9.30 tot 11.30 uur, 13 november 13.30 tot 15.30 uur en 21 november 9.30 tot 11.30 uur. Kosten: € 25,- per workshop. www.atelierpicobella.nl.

Repair Café

Het Repair Café Blaricum is tussen 10.00 en 13.00 uur geopend, in Buurtcentrum De Malbak, Blaricum Bijvanck. Vrijwilligers staan klaar om gratis reparaties uit te voeren. Eventueel te vervangen onderdelen dient u zelf mee te brengen. Na 12.30 uur geen aanname meer.

Wandeling

Het Huizer Museum biedt Het Schoutenhuis de gelegenheid om een wandeling te maken door Oud Huizen. De wandeling start om 14.00 uur bij het museum aan de Achterbaan 82 te Huizen en duurt ruim een uur. Kosten € 4,-. De wandelaar loopt met de gids langs monumentale woningen en boerderijen waarbij het verleden van Huizen aan de orde komt. Opgeven: info@huizermuseum.nl.

Danscafé

Dance-Point houdt een Danscafé aan de Havenstraat 305d in Huizen. Een avondje uit met je vrienden, buren, collega's of leden van Dance-Point. Iedereen is welkom voor een drankje, een dansje en gezelligheid. Tijd: 20.30 tot 24.00 uur. Entree is gratis.

zondag 11 oktober

Concert

Het Goeyvearts Strijktrio geeft een concert in het Rosa Spier Huis in Laren. Een uur lang indringende muziek van Sofia Gubaidulina en Giya Kancheli. Donateurs van de stichting Voor en Door Kunstenaars krijgen voorrang bij het toewijzen van plaatsen, net als bewoners van het Rosa Spier Huis. Niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Esseboom 2, Laren. www.rosaspierhuis.nl.

maandag 12 oktober

Lezing
'Christelijke God'

De derde lezing van filosoof Emaneul Rutten gaat in op verschillende argumenten voor het bestaan van de christelijke God. 20.00 tot 22.00 uur, het Brinkhuis in Laren. Na afloop is er plaats voor een borrel. Entree is gratis.

dinsdag 13 oktober

Beeldhouwlessen

Er is nog plaats bij de beeldhouwlessen in Huizen. Deze vinden op dinsdagmorgen plaats in het atelier aan de Lindenlaan 113. Kosten voor tien lessen van 2,5 uur: € 215,-. Neem contact op met Ellen Hofstee: 035-5242279 of ellenhofstee@gmail.com.

Jubileumconcert

Het Duo Licarbe geeft een jubileumoncert in Vivium Johanneshove in Laren. Het ensemble brengt een klassiek programma met werken van o.a. Thomas, Tosti en Donizetti. 14.45 uur, Eemnesserweg 42.

Workshop Noten lezen

Muziekcentrum Paul Snoek geeft een workshop Noten lezen voor beginners. In deze workshop komen de basisprincipes van het noten lezen aan bod. Aan de hand van duidelijk cursusmateriaal, heldere uitleg van docent Paul Snoek en praktische oefeningen wordt de taal van de muziek uit de doeken gedaan. 19.00 tot 22.00 uur in het Koorhuys aan de Wakkerendijk 66 in Eemnes. Aanmelden: www.paulsnoek.nl.

Peptalk

PEP Talk biedt inspiratie naar inzicht en resultaat. Het thema van deze bijeenkomst in het Brinkhuis in Laren is 'De beste versie van jezelf'. Sprekers zijn Bea Kuijs, Rianne van den Heuvel en Kasper van der Meulen. Aanvang: 19.15 uur. € 17,-. Aanmelden via: www.peptalkproductions.nl of info@peptalkproductions.nl.

woensdag 14 oktober

Vrijwilligerswerk
iets voor jou?

Mensen die vrijwilligerswerk willen doen maar niet goed weten wat ze daarvan moeten verwachten en wat de mogelijkheden zijn, kunnen tussen 10.00 en 11.00 uur terecht op de oriëntatiebijeenkomst. Zij ontdekken hier waar de eigen belangstelling naar uitgaat en waar hun vaardigheden liggen. Locatie: Versa Vrijwilligerscentrale Laren in het Raadhuis, Eemnesserweg 19 F Laren. Aansluitend is er de mogelijkheid om samen met een medewerker vrijblijvend in de vacaturebank te kijken naar actuele vacatures. Aanmelden via: www.vagev.nl of 035-7504149.

donderdag 15 oktober

Themaochtend notaris

Tijdens de themaochtend in De Bibliotheek vestiging Eemnes kunnen bezoekers vragen stellen aan een notaris. Hij vertelt over de laatste ontwikkelingen inzake het erf- en successierecht en gaat in op de veranderingen in de AWBZ en andere actuele zaken vanuit de praktijk. Tijd: 10.00 tot 12.00 uur. Entree is gratis.

Muzieklessen

De Gooische Muziekschool start met proeflessen op de klarinet, gitaar, viool en Muziek & Beweging op basisschool De Wegwijzer aan het Vierkante Bosje 35 te Eemnes. De proeflessen zijn in groepsverband, duren een half uur en zijn gratis. De leerlingen krijgen tijdens deze les een goed beeld van het instrument. Spelenderwijs wordt het muzikale gevoel gestimuleerd. De proeflessen starten vanaf 14.30 uur. Aanmelden: 035-6936596 of info@degooischemuziekschool.nl.

Parkinson Café

Tandarts P.J. Verbruggen van Tandarts Praktijk Geriatrie vertelt aanwezigen over persoonlijke aandacht en adviezen voor mond en gebit. Het bestuur wil een blik werpen op verleden, heden en toekomst van het Parkinson Café. Met beelden wordt het nordic walking en de hydrotherapie in de Zandzee toegelicht. Amaris Theodotion, Werkdroger 1 in Laren. De toegang is gratis. Zaal open om 14.00 uur.

Veteranensociëteit

De bijeenkomst van de Veteranensociëteit Huizen vindt plaats in de Brassershoeve aan de Waterstraat 2. Alle veteranen zijn tussen 14.30 en 17.00 uur welkom.

Lezing flexproviders

Wat zijn de perspectieven voor de toekomst van flexproviders? Hoogleraar Creatief Ondernemerschap Arjan van den Born kaart diverse scenario's aan tijdens zijn lezing in De Bibliotheek vestiging Huizen. Interessant voor zzp'ers en startende ondernemers. 19.30 tot 21.30 uur. € 8,50.

Praten over autisme
in een relatie

Joke Heusinkveld en Christien Procee praten in wijkcentrum 't Vuronger in Huizen over autisme in een relatie. Iedereen die te maken heeft met autisme in de partnerrelatie en andere belangstellenden zijn van harte welkom. 20.00 uur, zaal open vanaf 19.45 uur. De toegang is gratis, consumpties voor eigen rekening. Opgeven: info@autismerelatie.nl of 06-38339947.

Joke Heusinkveld en Christien Procee  praten over autisme in een relatie.