Binnen in de winkel wijn proeven mag dit jaar niet meer, buiten kan dat op 30 oktober wel weer volop.
Binnen in de winkel wijn proeven mag dit jaar niet meer, buiten kan dat op 30 oktober wel weer volop. Foto: Bob Awick

Toch weer wijnproeverij in Hart van Huizen

HUIZEN - Even kwam de succesvolle wijnproeverij van het Hart van Huizen op de tocht te staan. Het bleek een storm in een wijnglas en met een kleine aanpassing, namelijk dat er alleen buiten wijn gedronken mag worden, gaat de inmiddels traditionele wijnproeverij bij 38 winkeliers in het Hart van Huizen op 30 oktober gewoon door.

Door een aanscherping van de Drank- en horecawet mag er geen wijn worden geschonken in andere gelegenheden dan horecagelegenheden. In een wijnwinkel mag dat nog wel op verzoek. De gemeente Huizen kon daarom geen vergunning verlenen. Voor het buiten drinken van wijn is wel een ontheffing nodig en deze is inmiddels verleend, zodat de wijnproeverij 30 oktober door kan gaan.

Gegraveerd glas
Deze start om 18.00 uur en duurt tot 21.00 uur. De deelnemers aan de proeverij kopen van tevoren voor € 12,50 euro een glas en kunnen dan bij de deelnemende winkels een slokje wijn proeven. Het speciale gegraveerde Van Goede Huizen-glas is verkrijgbaar bij Dima, Joh. van der Hulst, Kees Kromhout, Siersma Wijnadvies en Gall&Gall. Er zijn er 500 op voorraad en vorig jaar waren de glazen volledig uitverkocht. Tijdens de avond is er op het Oude Raadhuisplein livemuziek, verzorgd door smartlappenkoor Vergeet je verdriet en zangeres Asy Bright.

Goodiebag
Aan de wijnproeverij is een actie gekoppeld. Wie tijdens de avond zes verschillende winkels bezoekt, maakt kans op een goodiebag. Zie voor meer informatie hartvanhuizen.nl.