Halloween vieren kan zaterdag 23 oktober bij de Schaapskooi van het GNR in Blaricum.
Halloween vieren kan zaterdag 23 oktober bij de Schaapskooi van het GNR in Blaricum. Foto: Bart Siebelink, GNR

donderdag 22 oktober

Zelf kleding maken

Er zijn nog plaatsen vrij voor de naailes overdag of 's avonds. Er wordt met vijf mensen gewerkt in een atelier. Aangeven: riannemeekel@outlook.com.

Bingo

Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom in de Brassershoeve, Waterstraat 2 in Huizen. Kosten: € 1,- per bingokaart.

Bootcamp

De bootcamp van Dance-Point start om 19.00 uur met een warming-up. Vervolgens gaan de aanwezigen aan de slag met de bootcamp, daarna wordt een cooling-down gedaan. Opgeven: info@dance-point.nl. € 10,-, Havenstraat 305d te Huizen.

Schrijversontmoeting

Schrijversontmoeting in Laren: Willem van Toorn over de biografie 'Emanuel Querido'. In De Bibliotheek Laren. Van Toorn beschrijft niet alleen de uitgever maar ook de mens Querido, die opgroeide in het Amsterdamse Joodse milieu waaraan hij zich wilde ontworstelen. Brink 29. 20.00 tot 22.00 uur. Kosten: € 12,50.

vrijdag 23 oktober

Trainingsdag keepers

S.v. Huizen houdt i.s.m. Frank Hoek Sports een promotie- en trainingsdag voor keepers. Keepers en keepsters vanaf zes jaar krijgen een zetje in de juiste richting om goed en vooral gericht bezig te blijven. Het doelverdedigen staat centraal; techniek en inzicht worden bijgeschaafd. 10.00 tot 16.00 uur, kosten € 19,90. Aanmelden via www.svhuizen.nl.

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met peuters tot vier jaar zijn tussen 10.00 en 11.30 uur welkom in wijkcentrum 't Holleblok in Huizen. Zij kunnen ervaringen uitwisselen met andere bezoekers.

Vakantiebijbelfeest

Tijdens het Vakantiebijbelfeest in de Wel in Eemnes kunnen aanwezigen spelletjes spelen, knutselen, sporten en zingen. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Het feest is voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Tijd: 10.15 tot 15.00 uur. Rutgers van Rozenburglaan 1. Geheel gratis.

Lezing Kanaries

Rob Kristel verzorgt een lezing over kanaries in het verenigingsgebouw van Vogelvereniging Vogelvreugd in Huizen. Aan de hand van beeldmateriaal maakt hij aanwezigen wegwijs in de wereld van de kanaries. 20.00 uur aan de Jan van Galenstraat 35 in Huizen. Toegang is gratis.

VrijdagAvondmuziek

Tijdens de VrijdagAvondmuziek in Huizen wordt een gedeelte van Schuberts kwintet in C uitgevoerd. Ook de vijf Bagatellen opus 47 van de Tsjechische componist Antonín Dvorak worden ter gehore gebracht. Nieuwe Kerk, Brede Englaan 28. 20.00 uur. Toegang is vrij.

zaterdag 24 oktober

Glas-in-lood

Bij het Atelier Kitty Glas-in-Lood in Huizen leer je in één dag diverse basistechnieken, zoals glassnijden en glas in lood zetten en solderen. Aanwezigen leren verschillende gereedschappen te hanteren zodat zij daarna zelf aan de slag kunnen. € 75,- inclusief materiaal, gebruik van gereedschap, koffie, thee en lunch. 10.00 tot 16.30 uur, www.kittyglasinlood.nl.

Fashion Swap & Shop

Een kledingruil voor netjes gedragen kleding, nieuw of zo goed als nieuw, in Studio Colourful Life, Eemlandweg 7 in Huizen. Alleen winter- en feestkleding kan geruild worden. 11.00 tot 16.00 uur. Entree is gratis. Inbreng is op 23 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur.

Wandelexcursie

De Vrienden van het Gooi gaan o.l.v. twee natuurgidsen wandelen langs de Gooimeerkust bij Huizen en over de Naarder Eng. Op zoek naar relicten van de vroegere Zuiderzee en genieten van het uitzicht en het landschap. De wandeling begint om 14.00 uur op de parkeerplaats bij de Kalkovens aan het eind van de Havenstraat te Huizen en duurt ongeveer twee uur. Deelname is gratis, honden mogen niet mee.

Muziek

In de Hervormde Kerk van Eemnes, Kerkstraat 16a, wordt een concert gegeven. Trompettiste Melissa Venema, bekend van o.a verschillende solistische optredens bij André Rieu, speelt samen met andere musici. Kaarten zijn voor € 10,- te koop bij de Primera aan de Laarderweg 24. De deuren gaan open om 19.00 uur.

Benefietconcert

In de St. Vituskerk in Blaricum treedt organist, pianist en dirigent Peter den Ouden op. Op het programma staan werken van o.a. Bach, De Victoria, Byrd, Caccini, Homilius, Dubois, Franck en Lauridsen. 20.15 uur. Entree is gratis. Na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor de restauratie en wederopbouw van het Maarschalkerweerd-orgel in de kathedraal van Paramaribo.

zondag 25 oktober

Labyrint bouwen
en lopen

In het kader van de dag van de stilte houdt Ellen Omvlee van Kantelwerk van 7.30 tot 11.00 uur een stilteactiviteit op de Tafelbergheide in Huizen: labyrint bouwen en lopen. Het labyrint is een ononderbroken weg naar binnen en weer naar buiten. Natuurlijke materialen die ter plaatse worden verzameld vormen de basis. Opgeven: ellen@dekantelcoach.nl. € 15,-.

Bekkenbodemyoga

De cursus bekkenbodemyoga helpt en leert wat je zelf kunt doen om de dragende kracht van jouw bekkenbodem terug te winnen. De kennismakingsworkshop vindt vandaag plaats, van 10.30 tot 12.30 uur. Studio De Godin, Constructieweg 11, Huizen. Aanmelding: 035-5447631, info@blanca-wigger.ch.

Lidl Wolfskamerloop

Atletiekvereniging Zuidwal geeft de Lidl Wolfskamerloop. De deelnemers aan de 5 km en 10 km rennen door het bos- en recreatiegebied van de Wolfskamer in Huizen en Naarden. Om 10.30 uur start de 1,2 km-loop voor de jongste deelnemers, geboortejaar 2005– 2009. De 2,3 km-loop voor deelnemers met geboortejaar 2000-2004 gaat om 11.00 uur van start. De 5 km-loop start om 11.30 uur voor zowel hardlopers als nordic walkers en sportief wandelaars. Het startschot voor de 10 km-KNAU-wedstrijd start om 13.00 uur. Inschrijven kan tot 45 minuten voor de start van het onderdeel.

Halloween

Halloween vieren in de schaapskooi van het Goois Natuurreservaat, dat kan vandaag tussen 14.00 en 16.00 uur. De Drentse heideschapen staan buiten zodat het feest in de hele kooi gehouden kan worden. Er ligt een grote berg pompoenen klaar om enge lantaarns van te snijden. De jonge bezoekers krijgen hulp van natuurgidsen van IVN die laten zien hoe je de pompoenen het beste uit kunt snijden. Voor € 3,50 per kind krijg je een pompoen, een lichtje, een bekertje pompoensoep en een toastje met pompoenjam. Na het knutselen wordt er gewandeld over de hei. Oude Naarderweg 3, Blaricum.

Dansen bij Jansen

Dansen bij Jansen in De Hilt in Eemnes is een gelegenheid om de stijldanskwaliteiten bij te schaven. De zaal wordt elke laatste zondag van de maand gevuld met een jaren-60-sfeertje, livedansmuziek en een bar. Tijd: 14.00 tot 17.00 uur. € 3,-.

Concert

Then There Were Voices zingt poprepertoire in een eigen jasje van een diversiteit aan artiesten, zoals Adele, The Beatles en Anouk. Het repertoire is internationaal: Nederlands, Fries, Engels en Frans. Zij zijn om 15.00 uur te zien in De Engel, César Francklaan 13 Huizen. € 12,50.

dinsdag 27 oktober

Sieraad makenvan vilt

Atelier PicoBella in Huizen geeft een workshop 'Sieraad maken van vilt'. Aanwezigen maken een broche, bloem of ketting van zelfgemaakt vilt. Maak kennis met het proces van vilten en ga naar huis met een mooi sieraad. Datum: 27 oktober van 19.30 tot 21.30 uur, 14 november van 9.30 tot 11.30 uur, Kosten: € 30,- per avond. Adres: Langestraat in Huizen. www.atelierpicobella.nl.

donderdag 29 oktober

Windows 10

SeniorWeb Eemnes geeft een voorlichtingsochtend over Windows 10 in De Bibliotheek van Eemnes, Raadhuislaan 49b. 9.30 tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven via s.oudhuizen@xs4all.nl.

Jin Shin Jyutsu

Maak kennis met de workshop Jin Shin Jyutsu in Yogacentrum Surya in Huizen. Dit is een Japanse manier om het lichaam in balans te brengen en beter te leren kennen. Dit gebeurt door zacht de handen op bepaalde plekken op het lichaam te leggen waardoor de energie goed kan stromen. Kan helpen bij hoofdpijn, slapeloosheid en stress. € 25,-, exclusief optioneel boekje van € 13,-. Aanmelden: yogacentrumsurya@outlook.com of 06-26986004. Logger 8.

Eerste Hulp
aan Kinderen

De cursus EHBO - Eerste Hulp Aan Kinderen start om 19.30 uur. H. Smitlaantje 2 Blaricum. Aanmelden: 035-5250277.

Schrijversontmoeting

In De Bibliotheek Laren vertelt Mano Bouzamour over 'De belofte van Pisa'. De schrijver baarde opzien met deze roman, die deels is gebaseerd op zijn leven. Hij is nu bezig met de afronding van zijn tweede roman, 'Witte donderdag'. 20.00 tot 22.00 uur. € 10,-.

Countrymuziek

My Darling Clementine – Americana Treasures is om 20.15 uur te zien in De Boerderij in Huizen. Het duo verheft het bezingen van echtelijke onrust op haast satirische wijze tot kunst. Reserveren: www.deboerderijhuizen.nl.

Een strijkkwintet treedt vrijdag 23 oktober op in de Nieuwe Kerk in Huizen.