Johan Konijn in opperste concentratie voor zijn schot.
Johan Konijn in opperste concentratie voor zijn schot. Foto: Remco Veenendaal

Korfballers verliezen finale Goois Zaalkampioenschap

HUIZEN - De korfballers van KV Huizen zijn er niet in geslaagd om afgelopen zaterdag het Goois Zaalkampioenschap (GZK) te winnen. De gastheer verloor in de finale van titelverdediger Midlandia uit Bunnik, die daarmee de GZK-titel prolongeerde.

Het GZK is al 25 jaar een begrip in 't Gooi en omstreken en het traditionele startpunt voor een nieuw zaalseizoen. Dit seizoen was het de organisatie gelukt om SKF uit Veenendaal, DOC uit Bussum, Midlandia uit Bunnik, De Corvers uit Hilversum en Oranje Nassau uit Amstelveen te strikken om deel te nemen.

In poule A streden SKF en Huizen om een finaleplaats. De laatste poulewedstrijd tussen SKF en Huizen eindigde in 6-6 en omdat de thuisploeg een beter doelsaldo had, mocht Huizen naar de finale. In poule B waren de korfballers van De Corvers zoals verwacht de slechtste. Midlandia versloeg Oranje Nassau, waardoor laatstgenoemde slechts mocht strijden om het brons.

Dit duel om het brons was misschien wel het meeste spectaculaire van deze zaterdag. In een prachtig schouwspel scoorde Oranje Nassau in de zoemer de 7-8, waardoor zij als derde eindigde. In de finale kon Huizen het zwakke begin niet ombuigen tot een voorsprong. Huizen verloor met 12-9, waardoor Midlandia voor de tweede keer op rij de gewilde wisselbeker mee naar huis mocht nemen.