Voor kids is er een halloweenoptocht.
Voor kids is er een halloweenoptocht. Foto: WC Oostermeent

Griezelen tijdens Halloween in de Oostermeent

HUIZEN - Kinderen kunnen zaterdag bij Winkelcentrum Oostermeent meedoen aan een bijzondere Halloween. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is de Huizense jeugd welkom op het centrale plein in de Oostermeent. Daar staat een tent opgesteld en liggen de lampionnen klaar. Alle kinderen gaan, onder begeleiding, langs de winkels om allerlei lekkernijen op te halen.

De winkeliers hopen dat de kinderen zich zo griezelig mogelijk verkleden. Ook personeelsleden zullen verkleed zijn. Het winkelcentrum maakt zich op voor het feestseizoen en daarvan is deze halloweenviering het begin.

Wensbezem
Vanaf 31 oktober gaat het winkelcentrum namelijk ook van start met een nieuwe actie: de Wensbezem. Winkeliers in de Oostermeent zullen in hun winkels een heksenbezem plaatsen waarin het winkelend publiek wensen kan hangen. Op 27 november worden de winnaars getrokken waarvan de wens wordt uitgevoerd.

Sinterklaas
Dan is het tijd voor Sinterklaas. Op deze vrijdagavond zullen er al pieten aanwezig zijn, maar Sinterklaas zelf komt zaterdag 28 november om 16.00 uur aan in de aanloophaven bij het winkelcentrum. Van daaruit zal hij richting plein gaan waar de kinderen de Sint een handje kunnen geven en liedjes gaan zingen. Omdat het dan al wat schemerig is, zullen de winkeliers het plein sfeervol verlichten.

Als de Sint het land weer uit is, maakt Winkelcentrum Oostermeent zich op voor kerst. Met de plannen hiervoor zijn de winkeliers al druk bezig en daarover maken ze later meer bekend.