Zaterdag is er weer een Repair Café in Huizen op de Draaikom.
Zaterdag is er weer een Repair Café in Huizen op de Draaikom. Foto: Repair Café Huizen

donderdag 29 oktober

Windows 10

SeniorWeb Eemnes geeft een voorlichtingsochtend over Windows 10 in de Bibliotheek van Eemnes, Raadhuislaan 49b. 9.30 tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven via s.oudhuizen@xs4all.nl.

Jin Shin Jyutsu

Maak kennis met de workshop Jin Shin Jyutsu in Yogacentrum Surya in Huizen. € 25,-, exclusief optioneel boekje van € 13,-. Aanmelden: yogacentrumsurya@outlook.com of 06 26986004. Logger 8.

Eerste Hulp aan Kinderen

De cursus EHBO - Eerste Hulp Aan Kinderen start om 19.30 uur. H. Smitlaantje 2 Blaricum. Aanmelden: 035-5250277.

Muziek op de Meent

De pianist/entertainer Cees Pameijer laat zijn programma 'Van Aznavour naar Ella' horen in het 't Meenthuis. 19.30 uur. € 5,-.

Kunstcafé Laren

Het thema van het kunstcafé is 'Kunstenaarsechtparen'. Inspireren zij elkaar? Corrigeren of bekritiseren ze elkaars werk? 19.30 tot 22.00 uur, de foyer van het Brinkhuis aan de Brink in Laren.

Mano Bouzamour

Bibliotheek Laren ontvangt Mano Bouzamour. Hij vertelt over 'De belofte van Pisa', zijn eerste roman. 20.00 tot 22.00 uur. Toegang: € 10,- voor niet-leden, € 7,50 voor leden.

vrijdag 30 oktober

Mamacafé

Babytaal, bestaat dat? Voor alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar. Zij kunnen ook even langs de geef-en-neemtafel waar kinderkleding en speelgoed te verkrijgen is. 10.00 tot 11.30 uur, wijkcentrum't Holleblok, Holleblok 2a in Huizen.

Afscheid
Jolanda Raven

Van 19.00 tot 20.30 uur vindt in de Blaercom, Schoolstraat 3 in Blaricum, het afscheid plaats van Jolanda Raven. Met Café Chantant, uitgevoerd door Cabaret Cats. Alle huurders, bezoekers en vrienden van de Blaercom zijn welkom.

Najaarsconcert
Deo Juvante

De Chr. Koorvereniging Deo Juvante uit Huizen geeft haar jaarlijkse najaarsconcert in de Kruiskerk in Huizen. 20.00 uur. Kaarten kosten € 12,50, te verkrijgen bij Chr. Boekhandel De Echo in Huizen en aan de kerk. www.deojuvante.nl.

zaterdag 31 oktober

Repair Café

Het Repair Café Huizen is geopend in de Draaikom. Van 10.00 tot 13.00 uur zijn enthousiaste vrijwilligers actief om kleine reparaties te verrichten aan kleding, elektrische apparaten en allerhande spullen. Kom op tijd, want vlak voor sluitingstijd kunnen er geen nieuwe opdrachten aangenomen worden.

Kringloopwinkel

De kringloopwinkel van Stichting Servitas is van 10.00 tot 14.00 uur geopend aan de Poolvos 2 in Huizen. Er is een grote sortering meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, dvd's en cd's. Inleveren kan ook, neem dan contact op met 035-5262931.

Workshop
De Godin

Deze workshop in studio De Godin, Constructieweg 11 in Huizen, gaat over voldoening halen uit je werk, harmonische verhoudingen hebben met je familie en zelf goed in balans zijn. 12.00 tot 20.00 uur. Aanmelden: 06-24652210 of welkom@wouterdendulk.nl.

Kunst & Ambacht

Ankie Perdijk is aanwezig in de Lindenhoeve. Zij geeft bezoekers een speciale kijk in de wereld van Larense klederdrachten en sieraden. Dit bezoek is onderdeel van de tentoonstelling 'Kunst & Ambacht' van de Historische Kring Laren.

Najaarsconcert
Prinses Irene

Het najaarsconcert van muziekvereniging Prinses Irene vindt plaats in het eigen verenigingsgebouw aan de IJsselmeerstraat 5a in Huizen. Zaal open om 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur. € 7,50.

Jubileumconcert
Jong Holland

Het Chr. kinder- en jeugdkoor Jong Holland geeft ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan een jubileumconcert in de Zenderkerk in Huizen. Zaal open om 19.00 uur, start concert 19.30 uur. De toegang is gratis, er is een collecte.

Bingo

De bingoballen mogen weer draaien bij de Gooikikkers in 't Kwaakhuis aan de Trekkerweg 3 in Huizen. De zaal gaat om 20.00 uur open. Het eerste kopje koffie of thee is gratis.

Danscafé Halloween

Het danscafé van Dance-Point Huizen staat in het teken van Halloween. Pas, als je wilt, je outfit hierop aan. Van 20.30 tot 24.00 uur. De entree is gratis. Havenstraat 305d.

31 oktober tot 8 november

Toneel

Toneelgroep Traject speelt de 'De Strop' in Theater de Hasselbak in Eemnes. Dit stuk is een menselijke tragedie. Hoe rekbaar zijn principes en tot waar strekt je loyaliteit? De voorstellingen zijn op 31 oktober, 6 en 7 november om 20.15 uur en op 1 en 8 november om 14.00 uur. € 12,-. Reserveren: toneelgroeptraject@gmail.com.

zondag 1 november

Brunchdienst

In De Brug in Huizen vindt een brunchdienst plaats. Tijdens deze kerkdienst staat ontmoeting met elkaar en God centraal, terwijl er een hapje gegeten wordt. Het thema: Heilig Avondmaal. De deuren gaan om 10.00 uur open, de dienst start om 10.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Keucheniusstraat 36.

Familievoorstelling

'De Samba Salad, Het Griezelkabinet' is voor iedereen vanaf vijf jaar. Deze halloweenshow is tot stand gekomen door een samenwerking met kinderboekenschrijvers Paul van Loon, Sjoerd Kuyper, Jacques Vriens en Theo Olthuis. 11.00 uur. De Boerderij in Huizen. Reserveren: www.deboerderijhuizen.nl.

Clinic springruiters

Lammert Lasseur geeft een leerzame clinic voor springruiters op het terrein van Stad en Lande ruiters in Blaricum. Groepen van vijf personen krijgen begeleiding, en werken op naar het rijden van parcours. € 17,50. Inschrijven: inschrijven@stadenlanderuiters.nl.

Herfstconcert

Het herfstconcert van de Sint Jans Schola in de Sint Jans Basiliek in Laren heeft als thema 'Rond Allerheiligen en Allerzielen'. 15.00 uur, deuren open om 14.30 uur. Brink 31. De toegang is vrij, er is een deurcollecte na afloop.

Rosa Spier Huis

Louis van Beek heeft een nieuw toneelstuk geschreven over een intrigerende vrouw. Donateurs van de stichting Voor en Door Kunstenaars hebben voorrang bij toewijzing van plaatsen die niet door de bewoners van het Rosa Spier Huis zijn bezet. Van niet-donateurs wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten verwacht. Rosa Spier Huis, Esseboom 2, 1251 CP Laren.

maandag 2 november

Inbetween Café

In de Serre van het Muziekcentrum Schering&Inslag vindt het In-Between Café plaats, een ontmoetingsplek voor werkzoekenden en zelfstandigen, jong en oud, net afgestudeerd of herintredend. Tussen 10.00 en 12.00 uur staat de koffie klaar. Entree is gratis. Eemnesserweg 15a Laren.

Culturele
middag 55-plus

Versa Welzijn houdt in het Brinkhuis in Laren een culturele middag voor 55 plussers en senioren. Dr. Anton Kos houdt een lezing over De Erfgooiers. Reserveren: 06-46108028 of jhospers@versawelzijn.nl. De lezing begint om 14.00 uur. € 5,-.

Openstelling
Dorpskerk

De Dorpskerk te Blaricum aan de Torenlaan stelt tussen 18.30 en 20.30 uur de voorhof en de begraafplaats open voor allen die een gestorven geliefde wensen te gedenken op een rustige, warme en spirituele plek. Er kan op ieders eigen moment een gedachteniskaarsje worden aangestoken, naar ingetogen kerkmuziek worden geluisterd of een bezoek aan de met kaarsen verlichte begraafplaats worden gebracht.

Masterclass
patisserie en desserts

De masterclass patisserie en desserts: de zoete keuken van Tetteroo vindt plaats in Eemnes, aan de Bramenberg 6. Onder leiding van chef-patisserie Illsury Hendriksen maken aanwezigen zelf zoete lekkernijen met als basis pure grondstoffen. Aanmelden: www.volksuniversiteitlaren.nl. € 55,-. Tijd: 19.00 tot 22.30 uur.

dinsdag 3 november

Tablet Café

Het thema van het Tablet Café in de bibliotheek Huizen is 'privacy'. Wat zijn de do's en don'ts op het internet? Tijd: 14.00 tot 16.00 uur, de presentatie over veiligheid begint om 15.00 uur. Toegang is gratis.

Lezing

Hoewel hormonen hun eigen weg gaan, kunnen wij ze wel degelijk zo nu en dan bijsturen. Hoe? Dat wordt duidelijk tijdens deze lezing in het Brinkhuis in Laren. Aanmelden: www. volksuniversiteitlaren.nl. € 12,50. 20.00 uur.

woensdag 4 november

Mandala weven

In deze workshop leren aanwezigen de basistechnieken van mandala weven. 9.00 tot 12.00. € 40,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven via www.manondalas.simpsite.nl.

Cursus fotobewerking

In de Brassershoeve in Huizen wordt de cursus 'Van vakantiekiek tot mooie foto' gegeven. Gepassioneerd fotografe Liset van den Hoek geeft deze cursus van zes lessen aan hobbyfotografen op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden: info@vialiset.nl. Kosten: € 89,-.

De Sint Jans Schola geeft zondag een concert in de basiliek.