De gemeente gunt de Krachtcentrale nu definitief aan Kos en Hogenbirk.
De gemeente gunt de Krachtcentrale nu definitief aan Kos en Hogenbirk.

Gemeente bezig met overeenkomst Krachtcentrale

HUIZEN - De gemeente Huizen heeft gisteren bekendgemaakt het voornemen te hebben om het project-Krachtcentrale definitief te gunnen aan Peter Kos Beheer BV. Om dit te realiseren wordt er een overeenkomst aangegaan tussen de gemeente en de BV.

"Denk hierbij aan het uitwerken van het bouwplan, het definitieve exploitatieplan en de inrichting van de omgeving", aldus wethouder Marlous Verbeek. Zij is blij met dit resultaat. "Ik heb er alle vertrouwen in dat de heren Kos en Hogenbirk een krachtige nieuwe impuls geven aan dit historische stukje Huizen." Het definitief gunnen van het project is het logische vervolg op de voorlopige gunning aan Peter Kos Beheer BV begin april. Toen kregen Kos en Hogenbirk te horen dat hun plan was verkozen boven dat van TenBrasWestinga architectuur interieur stedenbouw BV. Daarna zijn er diverse gesprekken geweest tussen beide partijen om de puntjes op de i te zetten.

Bedenkingen
Peter Kos van de gelijknamige BV is verheugd dat het eindelijk zover is. Hij heeft echter over één punt nog wel zijn bedenkingen. "Dat zijn de ontwikkelingen direct in de omgeving. We hebben begrepen dat een buur wil gaan uitbreiden en dat komt wat ons betreft wel wat dicht op ons te zitten." Kos vertelt dat de gemeenteraad zelf ook heeft aangegeven dat het een open en levendig gebied moet blijven. "Gedacht werd aan de Ramblas in Barcelona", zegt hij.
Hij legt uit dat ze 1,7 miljoen euro investeren in het gebouw en dat er natuurlijk ook op een of andere manier uit willen halen. "Ik ga een en ander nog eens rustig met een expert bekijken en verwacht dit punt wel met de gemeente op te kunnen lossen."