De gemeenteraad wil voorkomen dat er 'lappendekens' ontstaan door kleine reparaties en laat onderzoeken wat hier voor nodig is.
De gemeenteraad wil voorkomen dat er 'lappendekens' ontstaan door kleine reparaties en laat onderzoeken wat hier voor nodig is. Foto: Bob Awick

Gemeenteraad wil onderzoek onderhoud wegen

HUIZEN - De hele gemeenteraad heeft donderdag tijdens de vergadering over de begroting ingestemd met een onderzoek naar de stand van zaken van het wegonderhoud. Daarnaast moet er gekeken worden naar wat er nodig is om te komen tot maximaal 8% wegen met een onvoldoende. Dat is op dit moment 16 procent. Het voorstel was een gezamenlijk initiatief van het CDA en de PvdA.

Sinds 2011 is er geld ingezet op verbetering van de wegen en dat is inmiddels van 21 procent onvoldoende naar 16 procent gedaald. Afgesproken was echter dat dit percentage tussen de 3 en 8 procent zou moeten zijn. Wethouder Pas liet weten dat hij dit onderzoek zal laten uitvoeren. "Er is geen structureel geld voor gereserveerd. Elke keer moet het geld uit de reserves komen en dat houdt een keer op." Door het onderzoek krijgt de raad inzicht in wat er nodig is om de wegen weer op orde te krijgen en geen lappendekens meer te hebben die her en der hersteld worden. En dat geldt ook voor de fietspaden. Daarna kan er gekeken worden waar het geld vandaan moet komen.