Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wijnproeverij op straat

HUIZEN - De Wijnproeverij in het Hart van Huizen is vrijdag met 500 verkochte glazen, enthousiaste deelnemers, livemuziek op het plein, een winactie en heerlijk weer ook op straat een groot succes geworden.

Door aangescherpte wetten was het dit jaar voor het eerst niet meer toegestaan om in de winkels wijn te proeven. Om het succesvolle evenement toch te laten doorgaan besloten de deelnemende winkeliers daarom de wijn buiten te schenken. Hier was namelijk een ontheffing van de regels voor mogelijk en deze werd door de gemeente graag verleend.
De 38 deelnemende ondernemers hadden flink uitgepakt met gezellige aankleding buiten hun winkels. Extra lichtjes, vuurkorven, statafels en lekkere hapjes bij de wijn maakten het voor de bezoekers een gezellige avond. De livemuziek op het Oude Raadhuisplein door smartlappenkoor Vergeet je Verdriet, afgewisseld met optredens van zangeres Asy Bright, maakten de sfeer compleet.
Enige minpuntje was dat veel van de gezelligheid op straat plaatsvond, waardoor het soms wat stilletjes in de winkels leek.


Raad keurt begroting goed

HUIZEN - De gemeenteraad heeft donderdagavond de begroting goedgekeurd. Opmerkelijk was dat alle partijen in hun betoog aandacht besteedden aan de opvang van vluchtelingen.

Het vluchtelingenprobleem raakt nog niet aan de financiƫle situatie van de gemeente en er staat dus ook niets over in de begroting. Toch wilden de partijen laten weten dat zij openstaan voor de opvang van vluchtelingen en dat het iedereen gegund wordt om een veilig dak boven het hoofd te hebben. Het CDA ziet daarbij geen plaats in de gemeente voor grote aantallen. Al eerder werd geopperd om wooncontainers te plaatsen. Veel partijen willen daarbij ook dat er goed wordt gekeken naar andere groepen die al lang wachten op een huis, zoals jongeren en senioren. De PvdA gaf aan een goede communicatie naar de inwoners belangrijk te vinden en de VVD wil ook graag op de hoogte worden gehouden van de gevolgen van de opvang. "Wij willen als raad daar onze rol in spelen." De behandeling van de begroting leverde nog een aantal voorstellen voor aanpassingen op. Lees hierover meer op pagina 8 en 9 in deze krant.