Dorcas houdt zaterdag een inzamelingsactie voor de allerarmsten op de wereld bij de Boni in Eemnes.
Dorcas houdt zaterdag een inzamelingsactie voor de allerarmsten op de wereld bij de Boni in Eemnes.

donderdag 5 november

Rijbewijskeuring

75-plussers moeten in verband met de verlenging van het rijbewijs iedere vijf jaar medisch gekeurd te worden. Voor bewoners uit Huizen kan dit dankzij Versa Welzijn voor € 30,- i.p.v. € 55,-. Meenemen: ingevuld keuringsformulier (te verkrijgen bij het gemeentehuis), een flesje urine en een overzicht van het medicijngebruik. Een afspraak maken kan tussen 9.00 en 12.30 uur via 035 5288260. Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6. Contant betalen.

Opening Expositie

De opening van de expositie schilderijen en tekeningen van leerlingen uit 5 en 6 vwo van het Erfgooiers College vindt plaats in Woon-Zorgcentrum De Marke - De Meenthoek. Om 10.30 uur worden de bewoners ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Na het openingswoordje krijgen de bewoners en bezoekers de gelegenheid om de schilderijen te bekijken.

Bekkenbodemyoga

De cursus bekkenbodemyoga in bewustzijnscentrum BALA in Huizen helpt en leert wat je zelf kunt doen om de dragende kracht van jouw bekkenbodem terug te winnen. Iedereen kan de cursus tot 7 januari volgen. De eerste les is vrijblijvend als proefles. 18.30 tot 19.45 uur. Trompstraat 1. Aanmelding: 06-53794690 of info@blanca-wigger.ch.

Bijeenkomst
Mantelzorgers

De apotheek van gezondheidscentrum Huizermaat, een diëtist, wijkverpleegkundige en consulent mantelzorg houden een informatieavond voor mantelzorgers. De bijeenkomst start om 19.30 uur in gezondheidscentrum Huizermaat. Er wordt antwoord gegeven op vragen over voeding, medicijnen, het verzorgen van wonden en hoe mantelzorgers ontlast kunnen worden. Aanmelden: 035-5260292.

Meesters van de
moderne kunst

De volksuniversiteit Laren-Blaricum-Eemnes geeft de cursus 'Meesters van de moderne kunst', door docente en kunsthistorica Diana Kostman. Aan de hand van acht grote, moderne kunstenaars worden in vier lessen de belangrijkste stromingen binnen de kunstgeschiedenis van de 19e en 20e eeuw besproken. Inschrijven: www.volksuniversiteitlaren.nl. € 75,- De cursus vindt plaats in de Blaercom te Blaricum op 5, 12, 19 en 26 november van 20.00 tot 22.00 uur.

Psychometrie

In yogacentrum Surya vindt een bijeenkomst psychometrie plaats. Aan de hand van een zelf meegenomen foto, sieraad of iets dergelijks vertelt Tonnie wat zij doorkrijgt over de desbetreffende persoon op de foto of de eigenaar van het meegenomen object. 20.00 tot 22.00 uur. Logger 8. € 12,50. Aanmelden: yogacentrumsurya@outlook.com.

Gooische
Vrouwenzaken

Presentatie- en sprekersmentor Nienke van Bezooijen zorgt dat het houden van een goede presentatie binnen handbereik komt tijdens de lezing in het Brinkhuis, Brink 29 in Laren. 20.00 uur. Kosten voor de bijeenkomst, incl. koffie, een borrel en een pitch: € 22,75. Graag contant betalen op de avond zelf.

vrijdag 6 november

Mamacafé

Alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar zijn welkom in wijkcentrum 't Holleblok in Huizen. In een gezellige sfeer worden ervaringen uitgewisseld. 10.00 tot 11.30 uur.

Workshop
Kleur & Stijl

Tijdens de kennismakingsworkshop Kleur & Stijl in Huizen ontdekken aanwezigen of zij een koel of warm kleurtype zijn. Er wordt informatie gegeven over hoe je jezelf slanker of voller kunt kleden. 19.30 tot 21.00 uur. Eemlandweg 7 Huizen. € 10,-. Info/aanmelden: jeanine@colourfullifeworkshops.nl of 06-42572722.

Spelavond

De spelavond van Dance-Point staat in het teken van het teamspel Pikkerhints. Beeld zo veel mogelijk woorden uit in de 1e ronde, omschrijf zo veel mogelijk woorden in de 2e ronde en benoem zo veel mogelijk woorden in de 3e ronde. 20.30 tot 24.00 uur. Opgeven: info@dance-point.nl. Ook niet-leden zijn welkom. Havenstraat 305d te Huizen. Entree is vrij.

6 en 7 november

Voorstelling Staccato

De 1e voorstelling van musicaltheatergezelschap Staccato, genaamd Hope, vindt plaats in wijkcentrum Holleblok in Huizen. Op het programma nummers van Chess, Heerlijk duurt het langst, Joseph en Les Miserables. De musical Mamma Mia is bewerkt tot een minimusical. Tijd: 20.00 tot 22.30 uur. € 15,- via info@staccato-huizen.nl of 06-42310652.

zaterdag 7 november

Voedselinzameling

Draag een steentje bij aan de inzameling van voedsel in supermarkt de Boni te Eemnes. Dit wordt gedaan voor armere mensen in Oost-Europa en Afrika.

Kapladag

Cadeauwinkel Dit&Dat viert 10-jarig jubileum en Kapladag in Eemnes. Van 10.00 tot 17.00 uur kan iedereen meebouwen met Kapla, de KAbouterPLAnkjes van grenenhout. Alle kinderen krijgen een goodiebag t.w.v. € 10,-. Laarderweg 33, in Eemnes. 035-6220737.

Rommelmarkt

Leden van Bridgeclub ACOL organiseren hun jaarlijkse rommelmarkt in clubhuis De Kaers aan de Bestevaer 2 in Huizen. Iedereen is vanaf 10.00 uur welkom.

Repair Café

Het Repair Café in Zorgcentrum Johanneshove, Eemnesserweg in Laren. Vanaf 10.00 uur staan de reparateurs klaar om u van dienst te zijn met reparatie van apparatuur, kleding en meer. De reparaties worden gratis uitgevoerd, eventueel te vervangen onderdelen zelf meebrengen. De sessie eindigt om 13.00 uur. Na 12.30 uur geen aanname meer.

Speelgoedbeurs

Speel-o-theek 't Gooi ruimt haar speelgoed op om plaats te maken voor nieuw materiaal. De beurs vindt plaats in de bibliotheek in Huizen, 10.30 tot 13.00 uur. De opbrengst van de beursverkoop is bestemd voor aanschaf van nieuw materiaal in 2016.

Scouting Raboes

Scouting Raboes in Laren houdt een open dag in haar bos en clubhuizen. Van 14.00 tot 16.00 uur kunnen alle kinderen van vijf tot achttien jaar kennismaken met de club. Gratis strippenkaarten, die gelden als toegangsbewijs, zijn te downloaden op www.scoutingraboes.nl. Scouting Raboes is te vinden op Raboes 20, hoek Leemzeulder in Laren.

Disco

Bezoekers van Dance-Point in Huizen vieren vandaag een discofeest, met muziek uit de jaren 80 en 90. Voor € 7,50 incl. welkomstdrankje en hapjes kunnen zij tussen 21.00 en 01.00 uur meefeesten. Kaarten te koop op de dansschool. Ook niet-leden zijn welkom.

zondag 8 november

Chansons Oubliées

Om 15.00 uur treden Jeannette van Schaik en Daan Boertien op in de Engel in Huizen. Kosten: € 12,50. Leden en vrienden van de Engel € 10,-

Concert

Muziekvereniging St. Jan geeft o.l.v. Marco de Jong een concert met het thema 'Filmmuziek'. 15.00 uur, de Ontmoetingskerk, Kerklaan 41 te Laren. Kaarten van € 7,50 zijn verkrijgbaar via info@stjanlaren.nl of 06-16240402.

Verhaal halen

Iedereen kan vanaf 16.30 uur een verhaal halen in de Thomaskerk, Huizermaatweg 61 in Huizen. Jetse Jaarsma vertelt: 'Hudden, Dudden en Donald Mac O'Neal', een sprookje uit Ierland. Het verhaal wordt omlijst door Ron Overtoom en Astrid Sparreboom op piano en dwarsfluit. www.rkhuizen.nl.

maandag 9 november

Geluk & Succes
in Overvloed

Gezond Gelukkig heeft als missie 'Iedereen in Nederland straalt van Geluk'. Om dit te realiseren organiseren Alex en Pieter lezingen, programma's en coachingsessies. Dit alles om het geluksniveau in Nederland naar een hoger plan te tillen. De lezing vindt plaats in de Sportbank, Blaricum. 19.30 tot 22.00 uur. Inschrijven: www.gezondgelukkig.com/gratislezing/

Schrijversontmoeting

Margriet Brandsma is aanwezig in de bibliotheek Laren. Zij werkte twintig jaar voor het NOS-Journaal als politiek en algemeen verslaggever en ook als correspondent in Berlijn. Nu heeft ze een eigen bedrijf voor tekst- en videoproducties en richt ze zich meer op het schrijven van boeken. Iedereen kan haar tussen 20.00 en 22.00 uur ontmoeten. Kaarten: www. bibliotheekhlb.nl.

9 tot 13 november

Dag van de
Mantelzorg

In samenwerking met Versa Welzijn opent Bewustzijnscentrum Bala in Huizen haar deuren voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen gebruikmaken van verwenmomenten in de vorm van yogalessen, voetreflexbehandelingen, bioresonantie en hoofd- en voetmassages. Het gaat om ontspanning en plezier, niet om therapie. Opgeven: 06-11463926 of 06-25066509. www.bewustzijnscentrum-bala.nl.

dinsdag 10 november

PEPtalk

Het thema van de PEPtalk is 'Van pleaser, naar NU IK!' De talk wordt gehouden in het Brinkhuis in Laren, om 19.15 uur. Drie coaches, Gabi Lodewijk, Helena de Jong en Astrid Loeff praten over dit onderwerp. € 25,-. Contant betalen. www.peptalkproductions.nl.

Lezing

De lezing 'De geboorte van innerlijke kennis' gaat over diepe essentiële vragen die de mensheid al sinds eeuwen bezighouden. Is het leven misschien veel meer dan dat wat we waarnemen? 20.00 uur. Dorpshuis de Blaercom, Schoolstraat 3 in Blaricum. Vrijwillige bijdrage.

vrijdag 13 november

Mamacafé

Samen opvoeden met je partner. Lukt dat? Rebecca Moens, jeugdconsulente CJG, wisselt van gedachten met de aanwezigen van dit mamacafé in Huizen. Voor alle (aanstaande) ouders met kinderen tot vier jaar. 10.00 tot 11.30 uur. Holleblok 2a.

Toneel

Deo et Arti speelt 'Familie' van Maria Goos, een tragikomedie over zes mensen die totaal niet bij elkaar passen, maar wel bij elkaar horen. De voorstellingen zijn op 13, 14, 20, 21, 27 en 28 november in theater de Hasselbak, Hasselaarlaan 1d te Eemnes. Aanvang: 20.15 uur. Entree: € 12,-.

Yes to Jazz

Gitarist Gijs Idema (19) won recent met zijn trio de eerste prijs op het Prinses Christina Jazz Concours. Hij geeft een optreden in het Brinkhuis in Laren. Aanvang 20.30 uur Entree € 15,-.

donderdag 16 juli tot zaterdag 14 november

Expositie

Martien van den Dijssel exposeert zijn schilderijen in De Bibliotheek in Eemnes. Hij werkt met olieverf op paneel/MDF en schildert voornamelijk landschappen in geabstraheerde vorm. Zie voor openingstijden De Bibliotheek: www.debibliotheek.org. Raadhuislaan 49B.

maandag 7 september tot maandag 9 mei

Taijiquan

Cora van Geel geeft op de maandagochtend een les taijiquan in wijkcentrum De Bongerd aan de Jhr. C. Roëlllaan in Eemnes. Tijd: 10.15 tot 11.15 uur. Meer informatie: coravangeel@planet.nl. www.qi-chat.nl.

vrijdag 25 september tot zaterdag 16 januari

Tentoonstelling

De tentoonstelling HuiZgebreid gaat over de historie van Huizen en de Huizer klederdracht. Te zien in het Huizer Museum.

dinsdag 29 september tot vrijdag 1 april

Huizer Museum

Het Huizer Museum is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Gedurende het jaar zijn er speciale zondagopeningen.

donderdag 1 oktober tot donderdag 10 december

Expositie

Het werk van Yvette Signer is te zien in Vivium Torenhof in Blaricum. Tekenen, schilderen en boetseren is de grootste passie van Yvette. Torenlaan 22. www.vivium.nl/torenhof.

donderdag 1 oktober tot donderdag 31 december

Expositie

De expositie 'Van modekronkel tot flowerpower' van Brigitte Volkers is te bezichtigen in Dorpshuis Blaercom in Blaricum. Zij werd hiervoor geïnspireerd door mode. In opdracht schildert ze portretten en kan er gekozen worden om het portret te verwerken in iedere gewenste (mode)setting.

vrijdag 16 oktober tot dinsdag 24 november

Verkoopexpositie

Kunstliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan De Trappenberg in Huizen. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 en op zondag van 17.00 tot 20.00 uur is daar de verkoopexpositie van Madeleine Zweerts en Ankie Vytopil te zien. Van Madeleine zijn schilderijen te zien, zij werkt met vondsten uit de natuur. Bij de textielwerken van Ankie staat artquilt centraal.

zondag 18 oktober tot zondag 6 november

Tentoonstelling

Bij de tentoonstelling in het Rosa Spier Huis in Laren zijn beelden van Adri van Rooijen en schilderijen en aquarellen van Wim Vaarzon Morel te zien. Iedere dag te bezichtigen van 10.00 tot 16.00 uur. Essenboom 2, Laren.

maandag 26 oktober tot maandag 23 november

Joods Leerhuis

In het leerhuis in de Oosterlichtkerk, Huizen, staat samen lernen centraal. Lernen is meer dan luisteren naar een deskundige spreker. Lernen is iets actiefs, iets dat je zelf doet. Groepjes van 5 à 6 personen gaan aan de slag met het lesmateriaal. Er is geen voorkennis of bijbelkennis nodig. 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden: 035-5268725.

zaterdag 31 oktober tot zondag 8 november

Toneel

Toneelgroep Traject speelt de 'De Strop' in Theater de Hasselbak in Eemnes. Dit stuk is een menselijke tragedie. Hoe rekbaar zijn principes en tot waar strekt je loyaliteit? De voorstellingen worden gehouden op 31 oktober, 6 en 7 november om 20.15 uur en op 1 en 8 november om 14.00 uur. € 12,-. Reserveren: toneelgroeptraject@gmail.com.

maandag 2 november

Inbetween Café

In de Serre van het Muziekcentrum Schering&Inslag vindt het InBetween Café plaats, een ontmoetingsplek voor werkzoekenden en zelfstandigen, jong en oud, net afgestudeerd of herintredend. Hier kan je met elkaar van gedachten wisselen en bestaat de mogelijkheid om professioneel advies te krijgen. Maak gebruik van elkaars kennis en ervaringen en luister naar lezingen en advies. Tussen 10.00 en 12.00 uur staat de koffie klaar. Entree is gratis. Eemnesserweg 15a Laren.

Culturele middag 55-plus

Versa Welzijn houdt in het Brinkhuis in Laren een culturele middag voor 55-plussers en senioren. Dr. Anton Kos houdt een lezing over De Erfgooiers. Anton Kos mag als een autoriteit worden beschouwd als het gaat om dit onderwerp en geniet o.m. bekendheid als mede-auteur van het boek 'Erfgooiers ten eeuwigen dage'. Reserveren: 06-46108028 of jhospers@versawelzijn.nl. De lezing begint om 14.00 uur. € 5,-.

Openstelling Dorpskerk

De Dorpskerk te Blaricum aan de Torenlaan stelt tussen 18.30 en 20.30 uur de voorhof en de begraafplaats open voor allen die een gestorven geliefde wensen te gedenken op een rustige, warme en spirituele plek. Er kan op ieders eigen moment een gedachteniskaarsje worden aangestoken, naar ingetogen kerkmuziek worden geluisterd of een bezoek aan de met kaarsen verlichte begraafplaats worden gebracht.

Masterclass patisserie en desserts

De masterclass 'Patisserie en desserts: de zoete keuken van Tetteroo' vindt plaats in Eemnes aan de Bramenberg 6. Onder leiding van chef-patisserie Illsury Hendriksen van bakkerij Tetteroo maken aanwezigen zelf zoete lekkernijen met als basis pure grondstoffen. De avond wordt afgesloten met een proeverij en een bijpassend glas wijn. Aanmelden: www.volksuniversiteitlaren.nl. € 55,-. Tijd: 19.00 tot 22.30 uur.

dinsdag 3 november

Tablet Café

Het thema van het Tablet Café in de bibliotheek Huizen is 'privacy'. Wat zijn de do's en don'ts op het internet? Tijd: 14.00 tot 16.00 uur, de presentatie over veiligheid begint om 15.00 uur. Toegang is gratis.

Lezing

Hoewel hormonen hun eigen weg gaan, kunnen wij ze wel degelijk zo nu en dan bijsturen. Hoe? Dat wordt duidelijk tijdens deze lezing in het Brinkhuis in Laren. Shiatsutherapeut Michiel Douwes Dekker en natuurgeneeskundige Astrid Wormgoor nemen bezoekers mee in de wereld der hormonen. Aanmelden: www. volksuniversiteitlaren.nl. € 12,50. 20.00 uur.

woensdag 4 november

Mandalaweven

In deze workshop leren aanwezigen de basistechnieken van mandalaweven. Er wordt gewerkt aan een achtzijdige mandala van ongeveer 22 cm in diameter. Intuïtief kiezen aanwezigen hun eigen kleuren wol uit en zo ontstaat er voor iedereen een uniek ontwerp. 9.00 tot 12.00. € 40,-. Dr. Kuyperlaan 28, Huizen. Opgeven via: www.manondalas.simpsite.nl.

Cursus Fotobewerking

In de Brassershoeve in Huizen wordt de cursus 'Van vakantiekiek tot mooie foto' gegeven. Gepassioneerd fotografe Liset van den Hoek geeft deze cursus van zes lessen aan hobbyfotografen. De eerste opzet is om te leren kijken naar foto's, hoe maak je een foto spannend, wat is een goede compositie, maar ook: hoe werkt mijn camera en wat zijn de mogelijkheden. Cursisten krijgen na elke bijeenkomst opdrachten mee om thuis aan te werken. De lessen vinden plaats op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Aanmelden: info@vialiset.nl. Kosten: € 89,-.

Met een Iers sprookje zondag verhaal halen in de Thomaskerk in Huizen.