Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Waterspeelplaats in het Stadspark geopend

HUIZEN - "Leuk", riepen Minke, Mathijs en Manon in koor vrijdagmiddag op de vraag wat zij van de zojuist geopende waterspeelplaats in het Stadspark vonden. De leerlingen van groep 5 van basisschool de Tweemaster mochten deze samen met wethouder Gerrit Pas openen.

De wethouder hield een korte toespraak waarin hij de kinderen uitlegde wat er allemaal in het park is gebeurd. Er is namelijk niet alleen een waterspeelplaats aangelegd, ook werden er grote sloten gegraven voor waterberging en bomen gekapt zodat er meer licht is en andere planten een kans krijgen. Daarna mocht de oudste leerling een lint doorknippen en konden de kinderen op zoek naar de twintig munten die waren verstopt om een mooie schatkist mee te krijgen voor op school.
De leerlingen maakten meteen gebruik van de waterspeelplaats en daar was het ook lekker weer voor. Vooral het vlot kon rekenen op grote belangstelling. Zelfs wethouder Pas en zijn collega Marianne Verhage die ook aanwezig waren, maakten moedig met de leerlingen een overtocht. "Het is wel zwaar hoor", zei Minke.

De gemeente is al enige tijd bezig met een grote opknapbeurt van het park. Het is de bedoeling dat er voorzieningen komen als de waterspeelplaats, zodat het ook aantrekkelijk is om langere tijd in het park te blijven en te recreƫren. "De volgende stap is om in het park aan de kant van de Gemeenlandslaan, waar het beeld staat, iets voor oudere jongeren aan te leggen. Daar staan nu twee doeltjes en dat moet een multifunctioneel veld worden", vertelt projectleider Noortje Voulon. "Inmiddels zijn er drie ontwerpen binnen die de gemeente samen met jongeren gaat bespreken." De gemeente hoopt dit veld nog dit jaar aan te kunnen leggen, maar dat is afhankelijk van het weer.
Ook worden dit jaar als het weer meezit ook nog de voetpaden in het park meer richting de Randweg opgeknapt. Daar zijn begin van het jaar al nieuwe bruggen aangelegd.