Piet kwam alvast vertellen wanneer Sint komt.
Piet kwam alvast vertellen wanneer Sint komt. Foto: Carin van den Berg

Sinterklaas komt 14 november weer aan met Pakjesboot 15

HUIZEN - Sinterklaas had dinsdag een Piet vooruitgestuurd om samen met het Sinterklaascomité het nieuws over zijn aankomst te brengen. De goedheiligman zal na zijn aankomst in Meppel zaterdag 14 november snel op Pakjesboot 15 stappen om de kinderen in Huizen te bezoeken. Vanaf 15.00 uur is de boot in de verte te zien en om 15.30 uur stapt Sint met zijn gevolg aan wal in het Nautisch Kwartier.

Ook dit jaar hebben alle winkeliersverenigingen en het Nautisch Kwartier samen met het Sinterklaascomité de handen ineengeslagen om een afwisselend programma samen te stellen. In alle winkelcentra zijn op verschillende tijdstippen activiteiten. "Dan hoeven we niet te strijden met elkaar om de aandacht en kan elk evenement uitblinken."
Vaste prik is in ieder geval weer een kleurwedstrijd voor de kinderen. Op diverse plaatsen kan deze kleurplaat afgehaald worden en deze is ook te downloaden op de site havenvansint.nl. Wel anders dit jaar is dat zowel het Hart van Huizen, Winkelcentrum Oostermeent en Winkelcentrum Holleblok allemaal een eigen prijsuitreiking hebben. Zo kunnen de kinderen dicht bij huis en op de plek waar zij de kleurplaat hebben ingeleverd hun eventueel gewonnen prijs krijgen.
Wethouder Marlous Verbeek was ook aanwezig en liet weten blij te zijn dat er weer voor een schitterend programma is gezorgd. Volgende week het uitgebreide programma in het HuizerNieuws.