Debatavond over zorg
van ChristenUnie en SGP

HUIZEN - De SGP en de ChristenUnie organiseren vrijdag 20 november om 20.00 uur een debatavond over de zorg. Het debat wordt gehouden in 't Visnet aan de De Ruyterstraat 7. Het thema is 'Omzien uit geloof'. Onder anderen wethouder Janny Bakker zal een presentatie houden.

Bert Roor, docent diaconale en missionaire presentie, zal ingaan op wat de kerk kan betekenen als gemeenschap in de samenleving. Nico van Splunter, coƶrdinator Geloven in Spangen in Rotterdam, vertelt over zijn werk. "Volgens de Rotterdamse politie doen Nico van Splunter en zijn vrijwilligers in Spangen fantastisch werk. Van Splunter en zijn vrijwilligers spelen in het leefbaar houden van de wijk een grote rol", zei wijkagent Garry Werners in een radioreportage van 'EO Door de Week'. "Niet alleen bij geldproblemen, ook bij relatieproblemen of eenzaamheid weten we Nico te vinden. Als bestaande instanties niet kunnen helpen, is er dus toch nog een instantie die je kunt benaderen en die betekenis heeft in de wijk", aldus het programma.

Schuldpreventie
Ook vanuit het land komen diverse korte aansprekende introducties. Zo praat Sjaak van Hese over de schuldpreventie van het Leger des Heils. Tiemen Zeldenrust laat zien dat de Stichting Present als een soort makelaar actief een brug slaat tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden. Helpen kan als bedrijf, school, kerk of gezin.

Thuishulpen
Freek van Holten van de Nederlandse Patiƫnten Vereniging laat zien wat de 2.400 NPV-Thuishulpen doen en Rien Bogerd van het Kerkelijk Platform Jeugd op Urk praat over de stelling 'De kerk wordt weer belangrijk in de samenleving'.

JobHulpMaatje
Tot slot zal Peter Briscoe van de Stichting Encour vertellen over wat een JobHulpMaatje kan betekenen voor iemand die zijn of haar werk kwijt is geraakt.

Iedereen is van harte welkom om mee te praten en vragen te stellen. De inloop start al om 19.30 uur.

Wethouder Janny
Bakker houdt ook
een presentatie