Er zijn nog geen concrete bouwplannen, maar dit is een impressie van wat mogelijk is.
Er zijn nog geen concrete bouwplannen, maar dit is een impressie van wat mogelijk is. Foto: Gemeente Huizen

Voorzichtig draagvlak voor plan wooncomplex Naarderstraat 66

HUIZEN – Het plan voor het ontwikkelen van een woningcomplex op het braakliggende terrein aan de Naarderstraat 66 kan rekenen op een voorzichtig draagvlak van omwonenden. Wel waren er vragen over de omvang van het complex en het aantal woningen dat er gerealiseerd zou worden. Dit bleek op de informatieavond die vorige week is gehouden op het gemeentehuis.

Aanleiding voor de avond was de presentatie van een plan voor de realisatie van woningbouw op het terrein naast de begraafplaats aan de Naarderstraat op de hoek met de Jan van Galenstraat.

Rouwcentrum
De gemeente had zelf het terrein gekocht met het idee er een rouwcentrum te vestigen. De villa op het terrein werd gesloopt en er werden plannen gemaakt voor een marktonderzoek om te peilen of er behoefte was aan een rouwcentrum.

Appartementen
Bij de ontwikkeling bleek er echter geen noodzaak te zijn voor een rouwcentrum en bleef het terrein leeg. Lange tijd stond het te koop en volgens de gemeente hebben zich tot nu toe geen gegadigden gemeld het terrein te kopen.
Daarop is besloten het terrein beschikbaar te stellen voor de bouw van een appartementencomplex van drie verdiepingen hoog met ongeveer 12 appartementen voor senioren.

Omgeving
Het idee achter de bouw van de appartementen voor senioren is het huisvesten van ouderen uit de directe omgeving die graag in hun eigen wijk willen blijven wonen. De kosten voor een appartement worden nu geraamd tussen de drie à vier ton; gerekend wordt dus op het duurdere segment van de markt, wat zou passen in de wijk.

Buurtgenoten
Op de avond waren ongeveer veertig mensen afgekomen, voornamelijk buurtgenoten die geïnteresseerd waren in de plannen. De aanwezigen bleken niet volledig tegen de plannen te zijn, maar zij hadden er wel veel vragen over.

Grootte
Meest gehoorde klacht was de omvang van het pand. "Waarom moet het zo groot?", vroeg een omwonende zich af. "Het is totaal niet in verhouding met de andere huizen in de omgeving." Als reactie op de kritiek bleek dat er gekozen is om de beschikbare grond zo goed mogelijk te gebruiken en het maximaal haalbare eruit te halen.

Terugverdienen
Daarna kwam pijnlijk naar boven dat de gemeente te veel geld heeft betaald voor het bewuste stuk grond en graag het geïnvesteerde geld wil terugverdienen met de realisatie van dit woningcomplex. "Er is een opbrengst nodig. Wij maken gebruik van de maximale opbrengst die mogelijk is", erkende een ambtenaar van de gemeente.

Vroeg informeren
Met deze vroegtijdige informatieavond wilde het college de inwoners in een vroeg stadium informeren. Zo hopen ze genoeg draagvlak te vinden en iedereen zo veel mogelijk tevreden te houden. "Als direct omwonende heeft dit veel impact op uw privacy", concludeerde de ambtenaar.

Naar aanleiding van de commentaren vanuit het publiek zal de gemeente zich beraden op de volgende stap. Als alles meezit hoopt de gemeente begin volgend jaar te komen tot de vaststelling van het bestemmingsplan en kan het plan de markt op. Daarna kunnen commerciële partijen zich inschrijven. Voorlopig zal er dus op het terrein nog geen schep in de grond gaan.