COV Excelsior verzorgt zaterdag een concert in de Zenderkerk in Huizen.
COV Excelsior verzorgt zaterdag een concert in de Zenderkerk in Huizen. Foto: Eduard Rebel

donderdag 10 december

Gooische
Vrouwenzaken

Deze bijeenkomst in het Brinkhuis gaat over beleggen in de kunst. Inloop 10.30 uur. Start bijeenkomst 11.00 uur Kosten: € 22,75 inclusief lunch. Contant betalen bij binnenkomst. Reserveren: gooischevrouwenzaken@gmail.com.

Parkinson Café

Het Parkinson Café houdt een kerstbijeenkomst. Maak een kerststukje of kies voor een schilderworkshop. Locatie: de ridderzaal van Theodotion, Amaris Theodotion, Werkdroger 1, Laren. Zaal open om 14.00 uur, toegang € 2,-. Opgeven: pg.versteeg@casema.nl.

Rechten van de Mens

De Amnesty-groep Blaricum, Eemnes en Laren organiseert een schrijfavond om actie te voeren voor politieke- en gewetensgevangenen. 10 december in het Vitusgebouw in Blaricum van 20.00 tot 21.30 uur. Aanwezigen kunnen een kaart sturen aan politieke- of gewetensgevangenen of een brief schrijven naar overheden. www.bel.amnesty.nl.

Kerstverhaal

Geertje de Vries spreekt in de Goede Herderkerk in Huizen over de ontwikkeling van het kerstverhaal in de beeldende kunst. Enkele kunstwerken die het kerstverhaal als thema hebben, passeren de revue, van oude, klassieke kunstwerken tot moderne kunst. Bezoekers krijgen een selectie te zien van kunstwerken die typerend zijn voor een bepaalde traditie of opvatting. 20.00 uur.

Stermandala tekenen

Wil Vrielink geeft een workshop stermandala tekenen in yogacentrum Surya in Huizen. Speciaal voor mensen die in de donkere dagen van december verlangen naar licht of naar het laten stralen van het eigen licht. 20.00 tot 22.00 uur. Logger 8. € 7,50. Aanmelden: 06-26499828

vrijdag 11 december

Mamacafé

CJG-consulent Marieke Galman beantwoordt vragen van (aanstaande) ouders van kinderen tot vier jaar. 10.00 tot 11.30 uur. Wijkcentrum 't Holleblok, Holleblok 2a.

Wandeling kerken

De Goede Herderkerk en de Oosterlichtkerk in Huizen maken een wandeling met een thema ontleend aan de vier elementen. Dit keer is het thema 'Water'. Start om 13.30 uur vanaf de Goede Herderkerk met een kort reisgebed. De wandeling duurt anderhalf uur met enkele korte bezinnende momenten. Terug in de kerk vindt de afsluiting met een drankje plaats. Aanmelden: 06-25550285.

Lezing

Christophor Coppes geeft een lezing 'Wat gebeurt er als je doodgaat?' in de bibliotheek van Huizen. Coppes is doctor in de economische wetenschappen. Het doel van de lezing is mensen te laten realiseren dat we fundamenteel met elkaar en met de natuur in verbinding staan en dat het goed voor ons is als wij meer in harmonie met het Licht zijn. 16.00 tot 17.30 uur. € 9,- via bibliotheekhlb.nl.

Workshop Kleur & Stijl

Tijdens de kennismakingsworkshop Kleur & Stijl in Huizen ontdekken aanwezigen of zij een koel of warm kleurtype zijn. Er wordt informatie gegeven over hoe je jezelf slanker of voller kunt kleden. 19.30 tot 21.00 uur. Eemlandweg 7 Huizen. € 10,-. Info/aanmelden: jeanine@colourfullifeworkshops.nl of 06-42572722.

Concert

COV Excelsior geeft een concert in de Zenderkerk, Borneolaan 30 te Huizen, aanvang 20.00 uur. Programma: 'Messiah', Georg Friedrich Händel. Orkest: Het Promenade Orkest. € 25,-. Kaartverkoop via boekhandel Flevo, www.covexcelsior.nl of op de dag zelf vanaf 19.30 uur.

Yes to Jazz

Wentel je in kerstsferen met nummers van Frank Sinatra en jazzstandards in het Larense Brinkhuis. Jazzmuzikanten Henk Meutgeert en Martijn Luttmer geven een concert. € 15,-. 20.30 uur. Reserveren: reserveren@hartvanlaren.nl of 035-7513991.

zaterdag 12 december

Repair Café

Het Repair Café vindt plaats in buurtcentrum De Malbak in Blaricum. Vanaf 10.00 uur kan iedereen daar terecht met huishoudelijke apparatuur, kleding en meer. De reparateurs staan klaar om spullen gratis te repareren. De bezoekers moeten zelf voor onderdelen zorgen. De sessie eindigt om 13.00 uur. Na 12.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen.

Winterwandeling

Het Huizer Museum organiseert een wandeling van een uur door het oude gedeelte van Huizen. Start: 14.00 uur voor het Huizer Museum, Achterbaan 82. Een gids vertelt over de plekken, de historie, het boerenleven, de visserij en de industrie van Huizen. Kosten: € 4,-.

12 december en 13 december

Kerstmarkt

Van 12.00 tot 17.00 uur is er op zorgboerderij 't Werckpaert een kerstmarkt met levende stal. Er zijn verschillende decoraties, kransen en kerststukjes te koop. Kinderen kunnen komen knutselen en marshmallows roosteren. In de houtoven worden kerststollen gebakken en er zijn wafels te koop. Gebr. Dooyewaardweg 3, Blaricum.

zondag 13 december

Rondje Blaricum

Het wandellegioen van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi gaat op pad voor een rondje Blaricum. Start en finish bij SV Laren aan het Schuilkerkpad in Laren. De koffie staat om 9.00 uur klaar. Om 9.30 uur gaat het gezelschap op pad. Deelname is gratis. Aanmelden: www.wandelvierdaagsehetgooi.nl. Honden mogen niet mee.

Tennisclinic

Tennisschool Lorena van der Bilt zet zich in voor Stichting Stoere Alexander - stoerealexander.nl. De school organiseert om 11.00 uur een tennisclinic voor jong en oud. Deelname bedraagt € 5,- donatiekosten. Opgeven: www.lorenavanderbilt.nl.

Santa Run

In het kader van de feestweek 'Blaricum 200 jaar' organiseert het Activiteitenfonds Blaricum om 14.00 uur een Santa Run for fun in het centrum van Blaricum. Over een parcours van 1,2 km door het oude dorp lopen, verkleed als kerstman. Volwassenen nemen deel voor € 5,- en kinderen voor € 2,50 inclusief verkleedpak met toebehoren en een drankje. De kerstmanpakken zijn al op 11 december op te halen in een van de blokhutten op het Oranjeweitje. Inschrijving en informatie: www.activiteitenfondsblaricum.nl.

Adventszang

Op de Derde Adventszondag is er een Oecumenische Adventszang in de Goede Herderkerk in Huizen. De schriftlezingen worden verzorgd door leden van de Thomasparochie en van de Protestantse Gemeente te Huizen. 19.30 uur.

13 december tot 7 februari

Tentoonstelling

In het Rosa Spier Huis, Essenboom 2 Laren, zijn prenten, tekeningen en schilderijen te zien van Anna Metz, Hans Olsthoorn, Gerrit de Weerd en Kim van Dusseldorp. Bezichtigen kan elke dag tussen 10.00 en 16.00 uur.

maandag 14 december

Rechtswinkel

Elke maandagavond kan iedereen met zijn of haar juridische vragen terecht in Het Brinkhuis in Laren. Leontine Bredius en Emma Gast en een team van gekwalificeerde advocaten en juristen beantwoorden deze vragen. 19.30 tot 20.30 uur. Vrijwillige bijdrage als entree. Brink 29.

Lezing

Orthomoleculair therapeut Annette ter Heijden geeft een lezing over huidproblemen en de natuurlijke genezing hiervan. Vooral geschikt voor moeders met jonge kinderen en jongvolwassenen. Wijkcentrum 't Holleblok in Huizen. 19.30 uur. € 7,50 via annemarie@natuurlijkannemarie.nl.

14 en 15 december

Kringloopwinkel

Kringloopwinkel van Stichting Servitas aan de Poolvos 2 te Huizen is geopend van 13.30 tot 16.00 uur. Er is een groot assortiment aan meubels, kleding, huishoudelijke artikelen, boeken, dvd's en cd's. Spullen ophalen of inleveren kan door te bellen met 035-5262931.

dinsdag 15 december

Bingo

Steffie Luif en Thea de Leeuw organiseren iedere derde dinsdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur een bingo, ondersteund door Versa Welzijn. In de sportzaal van college de Brink tegen over het Muziekcentrum. € 3,-.

Lezing Harry Piekema

De lezing 'Humor en religie' van Harry Piekema vindt om 20.00 uur plaats in de Engel, César Francklaan 13 Huizen. Hij vertelt over licht en donker en over het nut van het niet serieus nemen van jezelf. Niet gehinderd door enige gebondenheid aan een traditie, maar geïnspireerd door de vragen die al zo lang bij hem leven. Kosten: € 7,50.

woensdag 16 december

Koffiedrinken

Senioren zijn welkom in het Brinkhuis in Laren. Tussen 10.00 en 11.30 uur staat de koffie klaar.

Kerstmarkt

Amaris Voor Anker organiseert een sfeervolle kerstmarkt. De opbrengst is bedoeld voor het realiseren van een belevingstuin voor de bewoners van Voor Anker; een plek waar de zintuigen van bewoners op allerlei manieren worden geprikkeld en men vrij rond kan lopen en bewegen. 14.00 tot 17.00 uur, Oranje Nassauplein 100 in Huizen.

Harry Piekema geeft dinsdag de lezing 'Humor en religie' in de Engel in Huizen.